INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO Conte magic » Juventus a preluat puterea în Serie A, cîştigînd al 28-lea titlu

Antonio Conte (42 de ani) poate realiza eventul în primul său sezon pe banca lui Juventus
Antonio Conte (42 de ani) poate realiza eventul în primul său sezon pe banca lui Juventus

Articol de - Publicat marti, 08 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 07 mai 2012 21:21

Antrenorul de 42 de ani a gestionat perfect transferurile şi vestiarul, construind o trupă invincibilă, care a impresionat prin fotbalul modern şi inovativ.

6 ani i-au trebuit lui Juventus să parcurgă drumul din purgatoriul Seriei B, unde a fost aruncată după scandalul Calciopoli, pînă în paradisul trăit duminică la Trieste. A schimbat trei preşedinţi şi şase antrenori, a cheltuit 330 de milioane de euro în achiziţii şi a experimentat (de două ori!) umilinţa locului 7 şi excluderea din Europa pentru un titlu aşteptat de fanii bianconeri din 2003.

Aici ai rezumatul VIDEO de la meciul în care Juventus a cîştigat titlul!

A fost nevoie de un antrenor tînăr, cu pedigree juventin şi 5 ani de rodaj la echipe mici, pentru un sezon perfect, fără nici o înfrîngere. Al 28-lea titlu e lucrarea de master a lui Antonio Conte, ce a revitalizat o trupă demoralizată şi răvăşită de ani de chin. Juve a învins pentru că a jucat un fotbal modern şi inovativ, impresionînd prin organizare, caracter, posesie, rezistenţă fizică, mentalitate şi o uimitoare maleabilitate tactică, calităţile inoculate în timp foarte scurt de Conte.

Juve a redevenit regina Italiei şi pentru c-a avut o trupă de marcatori (18), 7 fantastici în teren, Buffon, Barzagli, Chiellini, Marchisio, Vidal, Pirlo şi Vucinici, dar şi al 12-lea jucător în spate, în tribune. Noul stadion de 150 de milioane de euro a înscris un gol în plus în fiecare meci acasă!

Aşteptaţi de 3.000 de fani
Titlul cu nr. 28 a scos pe străzi la Torino peste 30.000 de suporteri, care au ieşit în Piazza San Carlo şi Piazza Castello pentru a sărbători triumful. Alţi 3.000 i-au aşteptat noaptea pe jucătorii lui Conte la aeroport după revenirea de la Trieste, unde Juve a învins-o pe Cagliari (2-0). "Am fost surprinşi de primirea tifosilor, este o bucurie de nedescris", a declarat mijlocaşul Marchisio.

"Senzaţia cîştigării titlului ca antrenor nu se poate compara cu cea din teren. Oboseala, stresul şi anxietatea se multiplică de o sută de ori. Dar şi satisfacţia e la fel de mare" (Antonio Conte, antrenor Juventus)

"Antrenorul are 50-60% din merit la cucerirea acestui titlu. E cea mai mare bucurie din carieră după Mondialul cîştigat în 2006" (Gianluigi Buffon, căpitan Juventus)

41 de meciuri fără înfrîngere are Juventus în acest sezon, 37 în campionat şi 4 în Cupa Italiei

37.500 este media spectatorilor din acest campionat pe Juventus Stadium, 70% peste cifra din sezonul trecut

19 goluri în 37 de etape a primit defensiva lui Antonio Conte, cea mai bună din Serie A. În 20 de meciuri a terminat fără gol primit

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
mutulica10
mutulica10  •  08 Mai 2012, 09:48

al 30 lea titlu , nu 28 , cele 2 retrase s-au jucat pe teren , nu stateau si doar se uitau la adversari cum isi iau singuri gol si aveau echipa ... si acu au din nou ...

mm_mm904
mm_mm904  •  08 Mai 2012, 01:52

Au reusit sa faca o adevarata echipa! Bravo lor... merita pe deplin acest titlu!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează