INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

VIDEO Cristiano Ronaldo, fabrică de bani! Și-a plătit singur salariul + Juventus a încasat sume uriașe de pe urma lui

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 09:27

Cristiano Ronaldo, 34 de ani, nu a costat-o nimic în sezonul trecut pe Juventus, care a încasat în plus 58 de milioane de euro de la venirea lui.

Bianconerii au vândut un milion de tricouri, iar numărul fanilor a crescut cu 10%.

A cheltuit 115,8 milioane de euro cu cel mai scump transfer din istoria Serie A, dar Juventus începe să-şi acopere investiţia de lux. Cel puţin în privinţa salariului asigurat lui Ronaldo, de 31 de milioane de euro net anual. Gazzetta dello Sport a dezvăluit că, de fapt, Cristiano îşi plăteşte singur contractul fabulos, datorită impactului deosebit asupra conturilor clubului. Nu mai vorbim de aportul colosal mediatic, dovadă cele 2,3 milioane de vizualizări pe Instagram şi pe Twitter ale filmuleţului prin care Juve celebra al 700-lea gol din carieră reuşit de Cristiano în meciul pierdut luni de Portugalia, 1-2 în Ucraina, din preliminariile Euro 2020.

Buget de aproape 500 de milioane!

Chiar dacă în plan sportiv nu a adus saltul visat de tifosii torinezi, câştigarea Ligii, achiziţionarea lui CR7 a reprezentat un incontestabil succes financiar. Şi cifrele spun totul. Campioana Italiei a vândut un milion de tricouri în sezonul trecut, iar veniturile din sectorul comercial şi stadion au adus un salt de 58 de milioane. Exact salariul brut primit de atacantul lusitan. Bugetul a crescut de la 411 milioane la 494 de milioane de euro, iar numărul suporterilor Bătrânei Doamne a sporit în lume de la 385 de milioane la 423 de milioane.

84,8 milioanede followers avea Juventus în octombrie pe Facebook, Instragram, Twitter şi YouTube, faţă de 50,4 milioane în iunie 2018, la venirea lui CR7

Rezumatul meciului Juventus - Bologna

A mărit preţurile la stadion

Juventus a mărit începând din stagiunea 2018-2019 preţul biletelor şi abonamentelor pe Allianz Stadium, astfel că încasările au trecut de 60 la 74 de milioane. Sectorul comercial a consemnat un boom de 35%, până la 170 de milioane de euro, prin dublarea numărului de tricouri vândute şi înmulţirea banilor proveniţi de la turul stadionului, muzeu, cotizaţii şi alte programe de fidelizare (de la 11 la 16 milioane). Adidas a plătit un bonus de 15 milioane. Iar din merchandising şi licensing au venit 44 de milioane, faţă de 28 în 2017-2018.

L-a „plătit" şi pe Higuaín!

Un calcul simplu confirmă că Ronaldo a compensat în primul an în Italia şi contractul celui pe care a venit să-l înlocuiască, Pipita Higuaín, care cu salariu şi amortisment ar fi costat-o pe Juve 31 de milioane (29 de milioane este cota de amortisment a portughezului în prima stagiune). Transferul lui Cristiano a atras trei noi sponsori, permiţându-le bianconerilor să se plaseze într-un segment superior de mercato.

423 de milioanede tifosi avea Juventus în mai 2019, potrivit Nielsen Sports, în creştere faţă de noiembrie 2018 (401 milioane) şi iunie 2018 (385 milioane)

„Exemplu, Cygames, sponsorul ce apărea în sezonul trecut spatele tricoului pentru 5 milioane de euro a fost înlocuit din vară cu altul din acelaşi domeniu, Konami, cedând exclusivitatea videojocurilor lui Pes pentru o sumă un pic mai mică, dar cu avantajul de a fi eliberat spaţiul preţios din baza tricoului", scrie Gazzetta dello Sport. 

+1 FOTO

TOP MONDIAL FOLLOWERS PE INSTAGRAM

1. Real Madrid 249 milioane de fani
2. Barcelona 246,1 milioane de fani
3. Man. United 129,9 milioane de fani
4. Juventus 84,8 milioane de fani

51 de milioane de euroanual este noul contract tehnic de sponsorizare al lui Juventus cu Adidas, intrat în vigoare din iulie; precedentul asigura 23 de milioane

Vezi și:

VIDEO 701 and counting » Cristiano Ronaldo, încă un gol pentru Juventus » Portughezul, premiat înainte de meci

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează