INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

VIDEO David Villa, golgeterul all-time al Spaniei, spune adio: „Vreau să mă retrag înainte ca fotbalul să mă retragă”

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 12:23

David Villa, 38 de ani, golgeterul all-time al naționalei iberice (59), va mai juca doar până la sfârșitul sezonului la Vissel Kobe.

El Guaje. „Puștiul” din Langreo a marcat fotbalul spaniol. Un atacant tehnic și vitezist, un ghepard mereu la pândă, gata de vânătoare. A înscris 365 de goluri, cât un an complet, la opt cluburi, dar la națională s-a simțit cel mai bine.  

A preluat numărul 7 al Furiei Roja după Raúl, devenind golgeterul all-time: 59 de reușite în 98 de selecții. Un titlu european (2008) și unul mondial (2010), de fiecare dată cel mai prolific jucător la turneul final, cu patru și cinci goluri.  
David Villa, care va împlini 38 de ani pe 3 decembrie, a anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă la care a asistat și Andrés Iniesta, coechipierul său de la Vissel Kobe: „Vreau să mă retrag înainte ca fotbalul să mă retragă”. 


A mai scris pe Twitter: „După 19 ani ca profesionist, am decis să renunț la sfârșitul sezonului. Obiectivul meu este să închei în triumf, cucerind Cupa Împăratului”. Mai are trei meciuri de campionat și, posibil, două de Cupă. Vissel e în semifinale.  

CELE MAI FRUMOASE GOLURI ALE LUI DAVID VILLA

424 de goluria marcat David Villa în total (365 la echipele de club și 59 la naționala Spaniei) în 814 meciuri (716Ă98)

9 goluria înscris atacantul la Mondial, spaniolul cu cele mai multe reușite la turneul final

8 cluburia avut asturianul în carieră: Gijón, Zaragoza, Valencia, Barcelona, Atlético, New York City, Melboune City și Vissel Kobe

14 trofeea cucerit Villa: 12 la club (cele mai multe la Barcelona, 8) și două la echipa națională

Le mulțumesc tuturor echipelor, antrenorilor și colegilor care mi-au permis să mă bucur de cariera visată. Îi mulțumesc familiei, pentru că m-a ajutat întotdeauna în momentele dificile”
 - David Villa, atacant Vissel Kobe 

Va fi coproprietarul unui club american 

David Villa se retrage, dar rămâne implicat în fotbal. Îndrăgostit de cartierul Queens în cei patru ani în care a jucat la New York City FC (2014-2018), spaniolul va fi coproprietarul clubului Queensboro FC, care va juca din 2021 în USL, liga secundă nord-americană. „O ocazie unică într-o zonă atât de dragă. Aici, poți simți pasiunea pentru fotbal doar mergând pe stradă. Vom achiziționa cei mai buni jucători originari din Queens”, a declarat Villa. 

Vezi și: 

BREAKING NEWS în Europa: „Pep Guardiola vrea să plece de la Manchester City” » Un gigant a intrat pe fir

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
2384454478346808
Dacian Ivanoiu  •  13 Noiembrie 2019, 13:26

bai idiotilor cu stiri de tot c... voi confundati personajele..ati spus david villa si l ati pus pe david silva...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează