INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENOR

VIDEO Discurs senzaţional al lui Louis van Gaal în faţa unor oameni de afaceri » Şi-a dezvăluit secretele: de ce nu e fan Barcelona lui Lionel Messi şi cum îi "vrăjeşte" pe jucători

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 iulie 2014 12:51

După ce a impresionat la Mondial cu Olanda, care a obţinut locul 3 deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă să termine pe podium, Louis Van Gaal a acceptat să dezvăluie din secretele sale.
Noul antrenor al lui Manchester United a vorbit la Enschede, în faţa unei audienţe formată din oameni de afaceri şi a explicat strategia sa, de ce nu e fan Barcelona lui Messi şi cum procedează cu jucătorii săi.

Aroganţa lui Van Gaal
"Echipa naţională antrenată de mine are perspective bune pentru că are o viziune şi o structură. Cînd spun asta, mă refer la viziunea şi structura impuse de mine. Da, e arogant să zic asta. Dar cred în viziunea mea. Cei care lucrează cu mine au cu ce să rămînă după colaborarea noastră. Eu cred în asta".

Importanţa antrenamentului - o lecţie de la mama sa
"Sper la rezultate bune pentru că eu cred, în acelaşi timp, în antrenament. Asta face jumătate din toată treaba. Mama mea obişnuia să spună asta. A absolvit doar şcoala primară, dar ştia asta. Credeţi că aş mai sta aici, în faţa voastră, dacă n-aş fi pregătit? Antrenament. În fotbal asta e normal. Într-o companie asta e normal. Recrutaţi oameni pe care-i pregătiţi să creeze cel mai bun produs? Eu asta fac. Îi antrenez cu acest scop în fiecare zi. Antrenez, analizez şi evaluez. În asta cred eu".

Cum lucrează cu staff-ul
"Nu pot face totul singur. Pentru că nu mă pot pricepe la toate, nu? Ştiu că vă vine să rîdeţi, pentru că sînt prezentat încontinuu ca fiind unul care le ştie pe toate.

Am 12 oameni în staff care lucrează alături de mine. Dar eu sînt cel care îi ghidează, îi aşază pe drumul bun. Am doi asistenţi şi un antrenor de portari. Cu mine, sînt 4 oameni care urmăresc calităţile jucătorilor şi pregătesc tactica. Dar în total sîntem 12, incluzîndu-i pe ceilalţi, psihologi, analişti video etc... Totul pentru a reuşi să obţinem cele mai bune rezultate pe teren.

Cînd am fost numit la naţională, toată lumea credea că o să mă apuc să numesc jucătorii pe care voi miza. Dar nu! În primul rînd mă ocup de staff-ul meu. Trebuie să mă asigur că am oameni de calitate alături. De ce? Nu contează ce produci, o maşină, o unealtă, sau lecţii pe care le oferi publicului larg, întotdeauna trebuie să mă asigur că am specialişti în fiecare departament care să mă sfătuiască.

Viziunea nu se referă doar la joc. E vorba şi de viziunea mea despre fiecare om, despre societate, sau modul în care vorbesc. Tonul pe care-l folosesc... Întotdeauna fac mici pauze între frazele mele. Întotdeauna am un anumit motiv pentru asta şi urmăresc impactul pe care îl am faţă de jucătorii din echipa mea".

De ce nu e fan Barcelona lui Messi
"Să luăm Barcelona, care are la mijloc un triunghi format din 3 mijlocaşi, iar unul dintre ei are rol de playmaker. Dar Barca n-are un vîrf adevărat. Are un alt gen de atacant. E vorba de Messi, un altfel de atacant. Şi le-am spus jucătorilor mei: prefer să am un vîrf în echipa mea. Nu un 9 fals, aşa cum e Messi. Nu vreau să spun nimic altceva cu asta (rîde) :D

Jucătorii mei ştiu foarte bine ce vreau, cum gîndesc, chiar dacă la naţională avem puţine zile din an în care sîntem impreună. Pentru ei e foarte clar. Asta e important, ca ei să înţeleagă foarte bine. Modul meu de lucru este unul transparent. Întotdeauna trebuie să fii transparent".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
ciuke
ciuke  •  17 Iulie 2014, 16:43
Postat de cristi87 pe 17 Iulie 2014, 14:49

Si acum imaginati-va cum i-ar sta lui Piturca in locul lui Van Gaal, dand explicatii despre cum si-a ales staff-ul si pentru felul in care joaca mareata noastra echipa nationala... :)))

Tu compari mere cu pere. Olandezii sunt cunoscuti ca evreii Europei, organizare ca la ei nu prea gasesti in multe locuri. Multi aveti impresia ca schimband-ul pe Piturca se rezolva problema la nationala. De parca Puiu Iordanescu e vreun Van Gaal. In '94 echipa l-a ajutat sa faca performanta. Pune-l pe Iordanescu antrenor la echipa actuala si asteapta mult si bine calificarile la turneele finale. Echipa e temelia, restul sunt vorbe goale. Nu sunt fan Piturca, dar nu va asteptati la performante schimband doar antrenorul. N-a reusit Rusia cu Fabio Capello....

satyricon
satyricon  •  17 Iulie 2014, 15:04
Postat de spectatorul pe 17 Iulie 2014, 14:19

Tu probabil ai realizat mai mult in fotbal decat van Gaal de ajungi sa te exprimi asa, corect? Si, pentru cultura ta generala, van Gaal, ca antrenor, si avand in vedere ceea ce a realizat in decursul anilor, da, stie mai mult fotbal ca Messi si ca oricare jucator activ.

Nu-l mai baga in seama pe distrusul asta! E doar o "fetitza" amorezata de hormonel Lionel, care se isterizeaza imediat cand cineva indrazneste sa-i atinga idolul.

maoru
maoru  •  17 Iulie 2014, 15:02

Nu stiu de unde reiese faptul ca Louis van Gaal critica Barcelona. De unde pana unde? Omul isi spune parerea. E ceva gresit in afirmatia ca Barca nu a avut atacant de careu? Cei care nu sunt de acord cu van Gaal poate imi explica de ce Barca a platit o avere pentru un varf autentic, ma refer la Suarez. In alta ordine, cei care bat campii si afirma tampenii despre van Gaal ar face bine sa se documenteze inainte sa vorbeasca. Cand van Gaal castiga CL cu Ajax in 95, Messi se juca in tarana.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează