INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA SPANIEI/ SEVILLA - BARCELONA 1-2

VIDEO + FOTO Barcelona a câștigat cu emoții Supercupa Spaniei, 2-1 cu Sevilla » Supergol marcat de Dembele, penalty ratat de andaluzi în minutul 90 + record stabilit de Leo Messi

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2018 08:39

Barcelona a câștigat Supercupa Spaniei, primul trofeu din acest sezon, după 2-1 cu Sevilla, într-un meci disputat la Tanger, în Maroc.

Programată într-o singură manșă, nu în două așa cum e regula, din cauza programului încărcat al celor două echipe, Supercupa Spaniei le-a adus în față pe Barcelona, câștigătoarea campionatului și a Cupei, și pe Sevilla, finalista Cupei. 

 

Lift it up high, Leo Messi! Arriba, capitán! Ben amunt Messi, ben amunt! #SupercopaBarça

Posted by FC Barcelona on Sunday, August 12, 2018

Cu un nou antrenor pe bancă, Pablo Machin, Sevilla a început bine. În minutul 10, după o gafă în defensiva catalană,  Sarabia a deschis scorul cu un șut plasat la colțul lung, de la marginea careului. Golul a intrat în istoria fotbalului spaniol, fiind primul validat cu ajutorul arbitrajului video, poziția lui Sarabia fiind suspectă de ofsaid.

După gol, Sevilla s-a retras în propria jumătate, iar Barcelona a presat la marginea careului. Golul egalizator a venit în minutul 42. Leo Messi a executat în bară o lovitură liberă, mingea a ajuns la Gerard Pique, iar fundașul spaniol a împins mingea în poartă din 5 metri.

Supergol marcat de Dembele

După pauză, tot catalanii au dominat jocul. Antrenorul Ernesto Valverde i-a introdus pe Rakitic și Coutinho, iar Barcelona a accelerat în căutarea victoriei. Golul de 2-1 a fost marcat în 78 de Ousmane Dembele. Atacantul francez de 21 de ani a șutat perfect de la 23 de metri, mingea ducându-se în vinclul porții adverse.

Penalty ratat în minutul 90

După o bâlbâială în careu, portarul Barcelonei, Marc Andre Ter Stegen, l-a faultat în careu pe fostul său coleg, Aleix Vidal. Arbitrul a dictat penalty, dar Ben Yedder a șutat dezamăgitor, iar portarul neamț a reținut mingea.

13Supercupe ale Spaniei are Barcelona în palmares

Sevilla: Vaclik - Mercado (Ben Yedder 85), Kjaer, Sergi Gomez - Navas, Mesa, Banega, Escudero - Sarabia (Aleix Vidal 71), Muriel (Andre Silva 60), F. Vazquez
Antrenor: Pablo Machin

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rafinha (Rakitic 46), Busquets, Arthur (Coutinho 53) - Messi, Suarez, Dembele (Vidal 86)
Antrenor: Ernesto Valverde

Leo Messi a intrat în istorie

Supercupa Spaniei a fost al 33-lea titlu câștigat de Messi în tricoul Barcelonei și primul în calitate de căpitan. Astfel, atacantul argentinian de 31 de ani a devenit cel mai titrat jucător din istoria clubului, depășindu-l pe Andres Iniesta, care are 32.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează