INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MLS

VIDEO+FOTO Doi foști jucători din Liga 1 fac senzație în America! Au marcat și și-au calificat echipa în finala MLS după un meci nebun

Articol de GSP - Publicat joi, 01 decembrie 2016 15:48

FC Toronto a devenit în această dimineață prima echipă din Canada calificată în finala MLS, după o victorie senzațională în fața rivalei Montreal Impact, 5-2 după prelungiri. Impact se impusese în prima manșă cu 3-2.

Decisivi pentru gazde au fost doi jucători trecuți în ultimii ani și prin Liga 1.

  • E vorba de Tosaint Ricketts, ex-Poli Timișoara, și Armando Cooper, trecut pe la Oțelul Galați.
  • Ambii au reușit să înscrie două goluri vitale pentru gazde. Ricketts a evoluat în Banat între 2010 și 2012, în timp ce panamezul Cooper fusese împrumutat la Oțelul pentru sezonul 2013/2014.

Montreal a reușit să deschidă din nou scorul, Oduro finalizând cu un șut pe jos după o acțiune a lui Mancuso (24). Giovinco, starul lui Toronto, a ieșit pe final de repriză la rampă cu două cornere bătute excelent. Cooper a egalat cu un șut din apropiere după o minge respinsă de pe linia porții (37), în timp ce Altidore a reluat cu capul în plasă la colțul scurt (45).

Piatti a egalat în debutul părții secunde după o fază în care balonul s-a scurs pur și simplu în poartă. Defensiva lui Montreal a cedat însă din nou la o centrare trimisă în careu de gazde. Hagglund, venit tare din spate, a reluat cu capul puternic din apropierea punctului cu var și a făcut 3-2.

Oaspeții au reacționat imediat prin trimiterea în teren a lui Drogba, însă înlocuirea lui Mancuso a costat-o pe Montreal. Partida a intrat în prelungiri, Toronto a lovit din nou după două centrări venite din bandă. Mai întâi veteranul Benoit Cheyrou a lovit cu capul (98), pentru ca Tosaint Ricketts, decisiv și în prima manșă cu o pasă la golul de 2-3, a închis meciul cu o reluare din cădere.

Toronto s-a răzbunat astfel pe marea rivală, după ce în sezonul trecut fusese eliminată în optimi cu un categoric 0-3. Acum însă, formația lui Giovinco și-a asigurat prezența în finala MLS cu Seattle Sounders, meci care va avea loc chiar la Toronto, pe 11 decembrie, la ora 3:00, pe Eurosport.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
gazistu
gazistu  •  02 Decembrie 2016, 02:16
Postat de onduku pe 02 Decembrie 2016, 01:37

MLS e liga de 2 bani, doar Moflea Magheru ne tot spune de amerloci.

fac pariu ca cea mai slaba echipa din MLS o inghesuie pe steaua la ea in careu de numa, pai daca nu misca in fata chiajnei, asa tg mures ce sa vorbim de echipe ca CFr sau dinamo care nau lasato sa miste, au omorato pe steaua!!! mai bine sa tacem din gura cand nu suntem siguri de ceva! e cel mai bine

onduku
onduku  •  02 Decembrie 2016, 01:37

MLS e liga de 2 bani, doar Moflea Magheru ne tot spune de amerloci.

1576164249379310
Florin Bălănescu  •  01 Decembrie 2016, 23:43

Pentru oponentul anonim: şi unde e contradicția? L.M.S. e, într-adevăr, o competiție de doi bani pe lîngă campionatele Angliei, Germaniei, Italiei, Franței, Spaniei, Portugaliei ş.a.m.d., în timp ce cacealmaua noastră de ligă e nulă şi neavenită, deci de zero bani. Că prima e mai valoroasă decît a doua - asta e în afara oricărei discuții, dar comentariul meu a fost coerent. E ca şi cum ai spune că satul Rînghileştii din Deal e mai valabil decît satul Pocreaca - poate fi corect, dar amîndouă pălesc pe lîngă Sibiu. Asta am scris şi nimic mai mult. Discuția oricum a deviat, căci eu nu am vrut decît să pun în evidență tradiționala, proverbiala prostie a jesepeului.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close