INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - UNITED 1-0

VIDEO+FOTO » Hazard îl lasă pe Mourinho fără niciun trofeu! Chelsea învinge Manchester United, 1-0, și câștigă Cupa Angliei

FOTO: Reuters +14   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2018 21:08

Londonezii au luat trofeul în stil italian. Au marcat din penalty și s-au apărat apoi în fața unui Courtois perfect, salvând sezonul în care au ratat Liga.

Conte vs Mourinho sau cine-și salvează sezonul cu un trofeu e problema care trebuia lămurită în finala Cupei Angliei.

Odată îngropată securea războiului între cei doi, duelul s-a mutat în iarbă și Chelsea a început mai bine. Cu două mari ocazii într-o jumătate de repriză, ambele cu Hazard în prim-plan și de fiecare dată Phil Jones a greșit.

L-a salvat De Gea, parând la colțul scurt, însă la faultul în careu din minutul 22 s-a predat. Eden a bătut perfect și londonezii deschideau scorul, a treia oară la rând împotriva "diavolilor". Care, deși au avut 65% posesie, au ajuns la pauză fără niciun șut trimis pe poarta bine protejată a lui Courtois și doar cu jumătăți de ocazii și 4 cornere!

Alexis, gol anulat

United a înclinat terenul mai pronunțat la reluare și "albaștrii" au suferit. Șutul lui Rashford l-a luat la țintă pe Courtois, apoi mingea lui Pogba a fost deviată în corner. Egalează chiar, dar Alexis era în ofsaid, lucru confirmat de VAR. Tot Rashford a ajuns singur cu Courtois, însă în unghi, belgianul a salvat.

Chelsea nu a ieșit periculos din terenul său decât la ocazia lui Alonso, neutralizată de De Gea. Nici "bomba" lui Matici nu l-a depășit pe Courtois, iar "capul" lui Pogba s-a dus alături și a risipit speranțele lui Mourinho de prelungiri, portughezul având puterea de a-l felicita pe Conte.

17
goluri are Hazard în acest sezon la Chelsea. Doar acum trei sezoane reușise mai multe (19)

18-6a fost raportul șuturilor (5-3 cadrate) în favoarea lui Man. United, care a avut 67% posesie

Partida a avut loc pe Wembley, la Londra, și a fost a 137-a finală a Cupei Angliei. Londonezii au ajuns la 8 Cupe. United a rămas fără trofeu în acest sezon. A terminat pe 2 în campionat și va juca în grupele Ligii.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Rudiger - Moses, Fabregas, Kante, Bakayoko, Marcos Alonso - Hazard - Giroud
Rezerve: Caballero, Barkley, Chalobah, Morata, Pedro, Zappacosta, William
Antrenor: Antonio Conte

Manchester UnitedDe Gea - Valencia, Jones, Smalling, Young - Herrera, Matic, Pogba - Lingard, Rashford, Alexis Sanchez
Rezerve: Romero, Lindelof, Mata, Lukaku, Martial, Darmian, McTominay 
Antrenor: Jose Mourinho

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
1247683251941725
Eugen Mihai  •  20 Mai 2018, 00:25

FYI: Portarul lui Chelsea e Courtois: "Rashford l-a luat la țintă pe De Gea, apoi mingea lui Pogba a fost deviată în corner. Egalează chiar, dar Alexis era în ofsaid, lucru confirmat de VAR. Tot Rashford a ajuns singur cu De Gea," Putin profesionalism n-ar strica.

fangigi
fangigi  •  20 Mai 2018, 00:04

Foarte bine ca au luat bataie imbuibatii de la Manchester!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Mai 2018, 22:37
Postat de Mike Che pe 19 Mai 2018, 21:33

Cred că te-ai uitat la Halep dacă nu ai văzut penalty! (mai găsești pe net frustrați ca tine). Nu se impunea penalty la henț, Chelsea a meritat să câștige, a jucat clar mai bine ca united.

Vorbeai cu mine?!:)))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează