INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - TOTTENHAM

VIDEO + FOTO Pep Guardiola, nervos după egalul cu Tottenham: „Oamenii de la VAR poate că erau la o cafea” » Ce spune despre cearta de pe teren cu Sergio Aguero

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2019 11:01

Manchester City, campioana en-titre din Premier League, a terminat la egalitate, 2-2 cu Tottenham, în etapa a doua din Anglia. Pep Guardiola, managerul lui City, a protestat după ce VAR i-a anulat golul victoriei și a explicat schimbul dur de replici cu Sergio Agüero: „A crezut că îl învinovățeam pe el pentru golul primit și s-a supărat” .

Într-un joc foarte bun, controlat de City, dar încheiat egal, două momente au atras atenția chiar mai mult decât fazele de poartă, multe și spectaculoase, mai ales în careul lui Tottenham.  

În minutul 66, după ce l-a înlocuit pe Sergio Agüero cu Gabriel Jesus, Pep Guardiola a avut un schimb dur de replici cu argentinianul în fața băncii de rezerve. Managerul i-a reproșat ceva, iar Kun n-a tăcut, răspunzându-i la fel de tăios și enervându-l pe Pep. 

„E un tip pe care-l iubesc mult” 

La conferință, catalanul a explicat ce s-a întâmplat: „A fost o neînțelegere. Sergio credea că eram supărat și că îl învinovățeam pe el pentru golul primit, la corner. Noi facem marcaj om la om și credea că îi reproșez lui poziționarea. Și el s-a supărat, sentimentele trăite în timpul meciului sunt mereu la cote maxime, dar totul e parte din joc. Am vorbit după aceea. E un tip pe care-l iubesc mult”. 

După golul lui Gabriel Jesus, din prelungiri (90+2), cei doi au fost filmați în timp ce se îmbrățișau. „Agüero i-a cerut scuze”, a scris presa britanică. Doar că, până la urmă, reușita lui Jesus a fost refuzată de VAR din cauza unui henț făcut de Laporte. Acesta a fost al doilea moment tensionat al partidei. Și Pep a protestat la sfârșit. Nu pentru decizia de sâmbătă, a lui Michael Oliver, ci pentru „lipsa de consecvență a VAR”.  

„Dacă e henț la Laporte, atunci de ce nu a fost henț și la Llorente?” 

Tehnicianul și-a amintit ce i s-a întâmplat pe 17 aprilie, la returul „sferturilor” Champions Leagoe, 4-3 cu Tottenham (0-1 în prima manșă). Mai întâi, golul lui Llorente a fost validat, deși atinsese mingea cu mâna. Apoi, tot în minutele de prelungire, ca acum, golul lui Sterling a fost anulat pentru ofsaid. Iar visul calificării s-a transformat în coșmarul eliminării. 

„Sezonul trecut, a fost ofsaid, acum e henț”, a observat Guardiola. „Dacă e henț, atunci e henț, așa că n-am ce să fac sau să spun despre acest lucru. Totuși, ar putea fi mai multă consecvență”.  

A protestat: „Dacă e henț la Laporte, atunci de ce nu a fost henț și la Llorente? Și nu a fost penalty când mingea l-a lovit în mână pe Christensen la Liverpool - Chelsea, în Supercupă. Mai cred că noi ar fi trebuit să avem o lovitură de pedeapsă la faultul lui Lamela asupra lui Rodrigo”. A încheiat ironic: „Oamenii de la VAR poate că erau la o cafea în acele clipe”. 

30 de șuturiau tras la poartă jucătorii lui City (11 mingi cadrate); Tottenham a avut doar trei șuturi, două pe poartă

„Oamenii spun că ar fi trebuit să jucăm mai bine, dar nu știu ce să zic. Controlul meciului, presingul nostru au fost fantastice, însă n-am câștigat. Tottenham și-a creat două ocazii, nimic mai mult. Din păcate pentru noi, le-a concretizat pe ambele” 
- Pep Guardiola, manager Manchester City 

+2 FOTO

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează