INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - LAS PALMAS 3-0

VIDEO+FOTO Victorie facilă pentru Barcelona cu Las Palmas, 3-0 » Suarez s-a enervat și și-a sfâșiat tricoul + Meciul s-a jucat fără spectatori

Foto: Reuters +6   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 octombrie 2017 19:08

Barcelona a câștigat fără emoții meciul de pe teren propriu cu Las Palmas, scor 3-0 în etapa a șaptea din La Liga. Partida s-a disputat fără spectatori, din cauza incidentelor rezultate în urma referendumului pentru independența Catalunyei. 

Busquets a deschis scorul pentru catalani în startul reprizei secunde, pentru ca apoi Lionel Messi să puncteze de două ori și să stabilească scorul final al întâlnirii de pe Camp Nou. 

În ultimul moment, oficialii catalani au decis ca meciul să se joace fără suporteri în tribune, pentru a preîntâmpina eventuale incidente, în condițiile în care liga spaniolă nu a acceptat să amâne partida.  

Duminică în Catalunya a avut loc un referendum pentru independența Catalunyei față de Spania. Referendumul este considerat ilegal de către Guvernul spaniol și la secțiile de votare au fost înregistrate mai multe incidente.

Barcelona va cere Ligii o explicație oficială pentru faptul că nu a permis suspendarea partidei cu Las Palmas. Președintele Bartomeu spune că se va adresa forurilor internaționale: "Cerem explicații, pentru că e de neînțeles de ce nu au vrut să amâne partida. Vor fi consecințe".

Barcelona este lider în La Liga după primele 7 runde, cu un record impecabil de șapte victorii din șapte posibile și cu un avans de cinci puncte față de ocupanta locului secund, Sevilla. 

Suarez și-a rupt tricoul

Supărat că n-a reușit să înscrie, uruguayanul și-a sfâșiat tricoul:

1036 de zile au trecut de la precedentul gol al lui Busquets pentru Barcelona, înscris pe 30.11.2014

Barcelona - Las Palmas 3-0 (VIDEO)
Au marcat
: Busquets '49, Messi '71, '77

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Paulinho, Denis Suárez - Aleix Vidal, Messi, Luis Suarez

Las Palmas: Chicizola - Michel, Ximo, Lemos, Borja - Aquilani, Hernan - J. Viera, Tana, Oussama - Calleri

 
 

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 16:55 // Barcelona a publicat un comunicat oficial în care anunță că partida cu Las Palmas se va disputa cu porțile închise.

UPDATE 16:20 // Marca scrie că jucătorii Barcelonei vor să joace contra celor de la Las Palmas și că decizia ca meciul să nu se joace aparține conducerii clubului catalan. Federația și Liga nu au anunțat că partida nu se joacă.

Totuși, meciul ar putea să joace cu porțile închise.

UPDATE 15:50 // Ca urmare a incidentelor violente din Catalunya, s-a decis amânarea partidei Barcelona - Las Palmas, pentru siguranța fanilor și a jucătorilor, anunță Mundo Deportivo.

UPDATE 15:15 // Federația Catalană de Fotbal a decis amânarea tuturor meciurilor care se dispută în Catalunya. Decizia se referă la meciurile din ligile inferioare, care se joacă în localitățile din provincia spaniolă.

Decizia nu afectează meciul Barcelona - Las Palmas, pentru că acesta se desfășoară sub egida Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, care încă nu a luat o decizie.

Știrea inițială:

Astăzi în Catalunya are loc un referendum pentru independența Catalunyei față de Spania, catalanii nefiind siguri că fanii pot fi în siguranță în timpul meciului Barcelona -  Las Palmas. Referendumul este considerat ilegal de către Guvernul spaniol și la secțiile de votare au fost înregistrate mai multe incidente.

Președintele Barcei, Josep Maria Bartomeu, a convocat o ședință de urgență pentru a se stabili dacă se întrunesc condițiile de securitate pentru meci.

Urmează ca Federația Spaniolă și Liga Profesionistă de Fotbal să decidă dacă meciul se poate disputa în condiții optime.

Pentru acest meci, Las Palmas a primit acordul de a purta pe tricouri steagul Spaniei, ceea ce îi va înfuria și mai tare pe fanii catalani.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
submarina
submarina  •  01 Octombrie 2017, 19:22

Condamn separatismul din intreaga lume. Afara cu Barcelona.

amicu
amicu  •  01 Octombrie 2017, 18:59
Postat de cpt.ahab pe 01 Octombrie 2017, 17:59

Intre Real Madrid si Barca exista, actualmente, un decalaj mare in ceea ce priveste lotul de jucatori. Barca a slabit an de an, din cauza deciziilor manageriale extrem de proaste, in timp ce Realul s-a slefuit si ras-slefuit. La Barca sunt jucatori pe care nu i-as lua nici la Cisnadie, cum e acest Aleix Vidal, care nici nu pare a avea creier***.

lasa-i pe toti nepregatitii din Spania si concentrati-va atentia pe pregatirile pentru Champions League. A clar ca pe voi fenomenul va depaseste. ;)

cpt.ahab
cpt.ahab  •  01 Octombrie 2017, 18:28
Postat de dubluv pe 01 Octombrie 2017, 18:02

hai, lasa orgoliul deoparte si ia-l la Cisnadie!

Nu-l iau, ca nu mai e orasul plin de muieret ca altadata! :))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează