INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

VIDEO Gică Popescu și Ionuț Stroe, ministrul Sportului, toate detaliile despre organizarea Euro 2020: „Stadioanele nu vor fi gata, calea ferată e blocată”

Articol de , - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 13:32

Gică Popescu, consilierul prim-ministrului Ludovic Orban pe tema EURO 2020, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, au susținut astăzi o conferință de presă în care au vorbit despre stadiul lucrărilor din România în vederea organizării Campionatului European 2020.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania)
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Conferință de presă Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, și Gică Popescu

Conferință de presă Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, și Gică Popescu

Posted by Gazeta Sporturilor on Friday, January 31, 2020

„Au mai rămas și lucruri care trebuie finalizate sau care sunt în curs de implementare și m-aș referi în primul rând la bazele de pregătire. Din păcate, avem câteva probleme de acest gen. În legătură cu finalizarea construcției a celor 4 stadioane (n.r. Ghencea, Dinamo, Arcul de Triumf, Giulești), aceasta nu face parte din planul de candidatură”, și-a început discursul Popescu.

Gică Popescu și Ionuț Stroe, declarații privind organizarea EURO 2020

Întebat despre construcția căii ferate pe tronsonul Otopeni - Gara de Nord, Gică Popescu a declarat că sunt anumite porțiuni pe care nu se poate lucra: „Din câte știu eu, nu există vreo proprietate privată prin care să treacă această cale ferată. Nici acest obiectiv nu este obligatoriu pentru dosarul de candidatură însă. Eu am participat și la conferința de presă la care s-a semnat acest contract. 15 mai 2020 a fost data inițială la care trebuie finalizată lucrarea. Însă acum sunt anumite tronsoane pe care nu se poate lucra, din cauza unei decizii a instanței. Totuși, am înțeles că se fac toate demersurile pentru a se relua lucrările”.

De asemenea, Popescu a ținut să puncteze importanța acestor lucrări pentru dezvoltarea sportului în România, nu doar în privința organizării Campionatului European din această vară.

„Lumea nu se oprește după EURO 2020. Dacă vom aduce în viitor alte competiții de interes național, o să fie importante aceste îmbunătățiri ale infrastructurii.  Trebuie să avem infrastructură sportivă, astfel încăt fotbalul românesc să înceapă să producă” - Gică Popescu

„Vreau să reiterez angajamentul ferm al statului român în vederea finanțării construirii a tuturor celor 4 stadioane. În legătură cu arena din Ștefan cel Mare, chestiunea de natură juridică trebuie să-și găsească finalitatea în primul rând. De-abia atunci putem demara procedurile legale”, a fost luarea de cuvânt a lui Ionuț Stroe.

STADIUL LUCRĂRILOR LA STEAUA, RAPID și Arcul de Triumf

Stadionul Steaua are 75% grad de execuție. În prima parte a lunii februarie, va fi gata montarea acoperișului. Gazonul va fi unul hibrid, la fel ca cel de la Arcul de Triumf, stadion finalizat în proporție de 60%. Începând din luna martie, vom demara acțiunea de montare a gazonului.

Ele vor fi gata până la EURO pentru a se putea desfășura antrenamente. Referitor la construcția bazelor sportive, de săptămâna viitoare vom demara licitația la primele 10. Sunt niște documente, certificate de urbanism și așa mai departe care sunt în curs de implementare. Finanțarea este cuprinsă în bugetul anului 2020.  

Giuleștiul este într-un stadiu fizic de 35%. Săptămâna viitoare se termină turnarea plăcii de beton și începe montarea elementelor de structură. Până în septembrie va fi gata, cel târziu” - Manuela Irina Pătrășcoiu, director CNI

Popescu a numit și cele 3 baze de antrenament disponibile în acest moment pentru EURO 2020: „Berceni (FCSB), Mogoșoaia și FC Voluntari”.

„Avem unul dintre cele mai bune planuri de mobilitate dintre cele 12 orașe organizatoare” - Gică Popescu 

4 meciuriva organiza Arena Națională la EURO 2020; 3 din faza grupelor și una din „optimi”

vezi și:

VIDEO Ianis Hagi a fost prezentat la Glasgow Rangers! Primul contact cu Steven Gerrard: „Acest lucru a contat enorm”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
deusdat
deusdat  •  31 Ianuarie 2020, 18:34

Gică Popescu, de la penalii de ”stânga” la penalii de ”dreapta” ! Îmi amintește de Andrei Pleșu...

deusdat
deusdat  •  31 Ianuarie 2020, 18:33

După atâta gălăgie, după ani de minciuni, acum aflăm că de fapt NU trebuiau reconstruite stadioanele pentru CE! Chiar n-a știut nimeni din media?

972520872778599
Carlos Mendoza  •  31 Ianuarie 2020, 16:59

Ca să fii sigur că o lucrare pică din prima zi și că totul se duce de râpă, o dai pe mâna lui Popescu și succesul e asigurat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close