INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EVERTON - MAN. CITY 4-0

VIDEO Gofre de Liverpool » City a fost spulberată de Everton, 0-4. Guardiola: ”În prima repriză am jucat excepțional, am fost mai buni!”

Mirallas, tricou albastru, înscrie pentru 2-0 cu toată opoziția lui Clichy (nr. 22) și Stones // Foto: Reuters
Mirallas, tricou albastru, înscrie pentru 2-0 cu toată opoziția lui Clichy (nr. 22) și Stones // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2017 00:00

Belgienii Romelu Lukaku și Mirallas i-au servit o prăjitură al naibii de fierbinte lui Guardiola. Iar Davies și debutantul Lookman, 19 ani, au pus frișca.

Pep Guardiola, așa cum a și recunoscut-o, de altfel, trebuie să se adapteze rapid rigorilor fotbalului englez. Altfel riscă să coboare cu Man. City în anonimat. Meciul pierdut categoric ieri, la Liverpool (0-4), i-a arătat o dată în plus că tiki-taka nu-i de ajuns pentru a câștiga titlul în Premier.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Evertonul lui Ronald Koeman, fostul coechipier al lui Pep la Barcelona, l-a contracarat printr-o strategie inteligentă, dublată de-o ambiție și o dăruire exemplare.

Romelu Lukaku a deschis scorul (33), după ce Sterling și Silva se complicaseră în celălalt careu, irosind două situații favorabile. Dar golul care a îngenuncheat-o pe City a picat imediat după pauză (47).

Când toată lumea aștepta replica oaspeților, Mirallas a valorificat pasa lui Barkley cu o "diagonală" la colțul lung: 2-0. Din acest moment, totul a fost mai ușor pentru Everton.

Echipa lui Koeman s-a apărat atent și, pe contraatac, a profitat de găurile din defensiva vraiște a lui City. Până și debutantul Ademola Lookman, 19 ani, introdus la trecerea timpului, în minutul 90, l-a învins pe nefericitul Bravo.

"Fundașii lui City sunt un pericol pentru echipă. Toți merită vânduți, cu excepția lui Stones"
Jamie Carragher, fost internațional englez

3eșecuri cu 4-0 are Pep în carieră: două cu City, unul pe banca lui Bayern. Cel de ieri e primul la acest scor în campionat

Posesie și șuturi. Degeaba!

6 Șuturi 13
38% Posesie 62%
6 Ocazii 7
70% Pase reușite 88%
4 Goluri 0

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează