INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

VIDEO GSP LIVE Marin Barbu a dezvăluit secretul lui Mircea Lucescu: „A știut să-i îngenuncheze pe jucători, i-a «dresat» cum au vrut mușchii lui”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 octombrie 2019 12:37

Marin Barbu (61 de ani) a fost invitat în această dimineață la GSP Live și a vorbit despre modul în care Mircea Lucescu (74 de ani) s-a impus de-a lungul carierei în fața jucătorilor dificili.

Mircea Lucescu prin asta a fost mare. A știut cum să-i îngenuncheze pe jucătorii problemă, i-a «dresat» cum au vrut mușchii lui. Știa cum să-i ia. Păi cine putea să lucreze cu Lupu, care era un rebel? Pancu, la fel. Lucescu a făcut din ei fotbaliști care au dat rezultate”, a spus Barbu la GSP Live.

De-a lungul carierei, Mircea Lucescu le-a antrenat pe Corvinul, naționala României, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Șahtior, Zenit și naționala Turciei.

22 de trofeea cucerit Mircea Lucescu în 12 ani la Șahtior, inclusiv Cupa UEFA (2009) și 8 titluri de campion

VEZI ȘI:

FOTO Un an fără Ilie Balaci! Pe 21 octombrie 2018, „Minunea blondă” dispărea brutal dintre noi 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1489665504403941
David Müller  •  21 Octombrie 2019, 22:15

Mircea Luce a fost un mare Blatist si la Sactior si la Turci la inter au scuipat vedetele pe el *** *** ma intreb de ce mai vrea sa antreneze *** ...a fost la FCSB *** ,RUSINE

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mongolia2060
mongolia2060  •  21 Octombrie 2019, 18:31

La Corvinul a facut treaba buna, la fel si la Dinamo, la Donetsk a castigat multe trofee, chiar daca alerga de unul singur, nu avea concurenta, in rest s-a facut de ras. Dupa un meci in care a fost schimbat, West l-a injurat in gura mare, aruncandu-i sfidator tricoul in fata intregului San Siro iar Mirciulica a inghitit in sec. Faliment total in toate experientele italiene, de la Pisa la Reggiana, Brescia sau Inter au fost tot atatea esecuri. Nu i-a mers nici in Rusia, iar ca selectioner al Turciei a fost lasat singur in timpul unei conferinte de presa, ziaristii turci fiind scarbiti de absurditatile debitate la fiecare interviu. Saracul, spera sa ajunga la Dinamo Moscova, salariul era apetisant, l-au lasat cu “ochii in soare”. “Anybody”? cum striga disperat Tom Hanks pe insula pustie, nimeni nu-l vrea pe Mirciulica antrenor? Care oferiti macar 2 milioane €/ sezon? Omul are abia 74 ani, il asteapta alti 15 ani de cariera glorioasa, apoi va reveni la nationala Romaniei. P.S. A poftit la Steaua ca soricelul la cascaval, i-a retezat-o scurt Valentin: “imi pare rau Mircea, imi esti prieten, te apreciez foarte mult ca antrenor, insa NU esti compatibil cu stilul Steaua”.

ticbis
ticbis  •  21 Octombrie 2019, 18:05

Absolut fals! Mircea Lucescu n-a stiut in toata cariera lui de antrenor sa "ingenunchieze" jucatorii de top ai cluburilor mari; in niciun caz in vestiar!!! Are doar meritul de a fi descoperit si lansat in fotbalul de mare performanta jucatori no-name, la echipe mici, cata vreme bugetul pus la dispozitie de catre patroni era indestulator; la Corvinul, la Brescia, la Sahtior, la Galatasaray, etc. La Dinamo a dat chix; la nationala Romaniei (si a Turciei!) a fost chiar penibil:-))) Altfel, masura calitatii lui de antrenor la un club mare a dovedit-o in sezonul 1998-1999, cand a fost demis (de fapt, dat afara de jucatorii echipei) dupa doar 3-4 luni, de la Inter Milano, fiind incapabil sa gestioneze un vestiar plin de vedetele de top ale fotbalului european si mondial. Pentru cine nu cunoaste, reamintesc ca Mircea Lucescu a "antrenat" pentru cca 150 de zile o echipa fabuloasa a acelui moment, cu un lot din care faceau parte: Gianluca Pagliuca, Giuseppe Bergomi, Francesco Colonnese, Javier Zanetti, Fabio Galante, Youri Djorkaeff, Ronaldo, Gilberto, Roberto Baggio, Nicolo Ventola, Ze Elias, Diego Simeone, Benoit Cauet, Taribo West, Francesco Moriero, Ivan Zamorano, Paulo Sousa. Andrea Pirlo, Sebastian Frey, Dario Simic, Mikael Silvestre, Mauro Milanese. Lucescu a fost dat afara din vestiar de catre acesti jucatori dupa 3-4 luni; a fost inlocuit cu succes de celebrul Roy Hodgson... Asta e imaginea reala a lui Mircea Lucescu ca antrenor...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează