INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2014

VIDEO Înfrîngere istorică a Argentinei lui Messi: 0-1 cu Venezuela

Venezuela a obtinut aseara prima victorie din istorie impotriva Argentinei
Venezuela a obtinut aseara prima victorie din istorie impotriva Argentinei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 12:02

Argentina lui Messi şi Aguero a ratat şansa de a se instala pe prima poziţie în preliminariile Mondialului, zona America de Sud, după ce a pierdut în deplasarea din Venezuela, scor 0-1. Golul lui Amorebieta şi o defensivă de oţel le-a adus gazdelor o victorie istorică, prima din istorie împotriva dublei campioane mondiale.

Vezi mai jos rezumatul partidei!

Selecţionata albicelestă a început bine şi după numai 10 minute avea în cont trei ocazii mari, cu Higuain, Messi şi Zabaleta încercîndu-l pe portarul advers cu şuturi de la distanţă. Apărarea pe două linii a venezuelezilor nu le-a mai oferit însă mari şanse de gol oaspeţilor, astfel că Argentina a început să ţină posesia la mijlocul terenului.

Frustrarea argentinienilor a început să se cunoască odată cu trecerea timpului, nereuşind să se mai apropie de poartă, în timp ce adversarii au început să trimită tot mai mulţi oameni în atac. Inevitabilul s-a produs în mitanul secund, în minutul 61, cînd Amorebieta a marcat cu capul din interiorul careului, la o centrare a lui Arango. Dezamăgirea a fost şi mai mare pentru fanii naţionalei din Ţara Tangoului pe măsură ce Messi&Co. n-au avut nici o şansă de gol în repriza a doua, deşi au avut mai bine de jumătate de oră ca să revină pe tabelă.

Victoria istorică împotriva Argentinei a fost sărbătorită cum se cuvinte de Venezueleni, care la finalul meciului au dat startul focului de artificii.

Presa argentiniană a taxat dur contra-performanţa naţionalei. Cotidianul Ole, spre exemplu, a titrat azi pe prima pagină: "Sîntem gîşte!", într-un articol în car îl critică dur pe liderul selecţionatei albiceleste, Lionel Messi. "A şutat de cîteva ori spre poartă, nimic mai mult. Nu s-a înţeles deloc cu Di Maria sau Higuain, alături de care a făcut un meci de vis în precedenta partidă. Ca un computer fără idei, de fiecare dată cînd a vrut să încerce combinaţii nu şi-a găsit coechipierii. Rezultatul discomfortului său, a intrat mai des în clinchuri cu arbitrul decît cu adversarii", a notat cotidianul Ole.

După două partide, Argentina ocupă locul 2 în grupa de calificare din zona America de Sud, cu 3 puncte şi un golaveraj 4-2. Lider e reprezentativa Uruguayului, deţinătoarea Copei America. Echipa fostului clujean Alvaro Pereira are 4 puncte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
fann_liverpool
fann_liverpool  •  12 Octombrie 2011, 11:51

ce este asa istoric??? asta este fotbalul

lupopa
lupopa  •  12 Octombrie 2011, 11:42
Postat de meka pe 12 Octombrie 2011, 11:28

Cel mai cretin antrenor e ala care nu stie sa il exploateze pe Messi.

oare ??? parerea mea ca el nu poate face fata in alt sistem decat cel a lui barca , unde ii are in spate pe xavi si iniesta , oricum se vede ca messi nu prea joaca bine fara ei in teren , aici ii diferenta intre messi si ronaldo , ronaldo poate juca la orice club din lume si joca la fel si mesii nu

meka
meka  •  12 Octombrie 2011, 11:28

Cel mai cretin antrenor e ala care nu stie sa il exploateze pe Messi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează