INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO Juve, sprint pe bulevardul Radu » Torinezii au profitat de erorile românului și au luat Supercupa: 2-0 cu Lazio

Buffon, fericit, cu primul trofeu al sezonului bianconero // Foto: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Buffon, fericit, cu primul trofeu al sezonului bianconero // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 09 august 2015 00:00

La Shanghai, pe un cîmp de cartofi, Ștefan Radu a uitat că joacă fundaș stînga. Torinezii au profitat, centrînd de pe poziția românului la ambele goluri.

Apărătorul a ratat aproape toată perioada amicalelor din cauza unei leziuni musculare. Și parcă nu mai cunoștea echipa. Iar Juve a ieșit la vînătoare de trofee, cu golurile noilor transferați, Mandzukici (69) și Dybala (73).

VIDEO: Vezi AICI rezumatul!

"Dar unde îi puneți să joace?". Aceasta era întrebarea ziariștilor de la Corriere dello Sport. Titlul mare de pe copertă. Atrăgînd atenția cititorilor: "O rușine de teren. Frică de accidentări".

Ieri, la Shanghai (a 3-a oară și ultima cînd Supercupa Italiei se dispută în China, după Beijing 2011 și 2012), nici n-a existat gazon. Mult pămînt și multe smocuri de iarbă (foto 3). Un cîmp de cartofi pe care îți puteai scrînti gleznele alergînd. Cum să mai și controlezi balonul?

Bucățile de pămînt buclucașe

Din cauza terenului îngrozitor, prima repriză a fost la fel de urîtă. Și jucătorii loveau cu ciudă în bucățile de pămînt care îi făceau să dea pe lîngă minge și să rateze pase și centrări. Pînă la pauză, nu s-a întîmplat nimic. Doar Ștefan Radu a fost depășit de cîteva ori, mult prea ușor.

A părut nou în echipă

Ce se întîmplă cu el? Era așteptat de antrenorul Pioli ca un salvator al apărării după dezastrul din amicale. Însă, victima unei leziuni musculare, românul a pierdut o mare parte din perioada de pregătire. Iar ieri a părut nou venit la echipă. În total dezacord cu colegii. Și, mai ales, cu postul său de fundaș stînga.

51 de milioane, două goluri

Juve a profitat, axîndu-și acțiunile pe aripa dreaptă, unde Radu nu se regăsea. Desprinzîndu-se în doar 4 minute:

  • 1-0, 69: Sturaro a centrat, Ștefan era departe de el, și Mandzukici a înscris cu capul
  • 2-0, 73: altă centrare juventină de pe dreapta, Radu era pierdut undeva în centrul careului, Pogba a întors mingea și Dybala a catapultat-o sub transversală.

Bianconerii au plătit 51 de milioane în această vară numai pentru Dybala (32) și Mandzukici (19). Și ei au răspuns imediat, cu primul trofeu piemontez.

7 Supercupe a cîștigat Juventus în Italia: 1995, 1997, 2002, 2003, 2012, 2013, 2015

2.400.000 €a primit fiecare club pentru că a jucat Supercupa la Shanghai

JUVENTUS - LAZIO    2-0

(Mandzukici 69, Dybala 73)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Sturaro (90 Pereyra), Marchisio, Pogba, Evra - Coman (61 Dybala), Mandzukici (80 Llorente). Antrenor: M. Allegri

LAZIO: Marchetti - Basta, De Vrij, Gentiletti, Șt. Radu - Onazi, Biglia, Cataldi (75 Kishna) - Candreva, Klose (60 Djordjevici), F. Anderson (87 R. Morrison). Antrenor: S. Pioli

A arbitrat: Luca Banti

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1028883133808119
Alex DelMihay  •  09 August 2015, 14:44

Primul trofeu al sezonului!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează