INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

VIDEO Luaţi notiţe! » Cum îşi învăţa Guardiola jucătorii să se apere la cornere şi lovituri libere

Articol de - Publicat vineri, 18 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 ianuarie 2013 14:20

Josep Guardiola este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai de succes antrenori din lume. A rămas fidel filozofiei sale cînd a pus ghetele în cui şi a început să antreneze şi va continua să aplice şi la Bayern Munchen strategia pe care a dus-o la perfecţiune la Barcelona.


Tehnicianul catalan pregăteşte partidele în cele mai mici detalii şi se implică activ în şedinţele de pregătire. Mai jos, un video din sezonul 2009-2010, în care Pep le explică jucătorilor săi cum să se apere la un corner sau la o lovitură liberă.

Prima lecţie: cum să te aperi la un corner
"Amintiţi-vă ce s-a întîmplat anul trecut, era exact aceeaşi poziţie. Primul pont: interiorul careului este al lui Victor. Dacă apare un stîngaci, Victor va fi deja aici (indică locul în care se va afla portarul Barcelonei)

Al doilea pont: Ne vom mişca. Mult. Şi faptul că ne vom mişca înseamnă că vom sări. OK? Sărim! Hai!

Dacă centrează un stîngaci, în momentul în care loveşte mingea trebuie să faceţi un pas către mine. Aici (indică locul), ca să vedeţi... uite. Eu sînt dintre aceia care pătrund în careu. Dacă vă uitaţi, nu veţi vedea nimic. Trebuie să staţi întorşi cam la 90 de grade. Aproape că trebuie să-i vedeţi pe Bojan şi pe Leo"

Lecţia a doua: cum să te aperi la o lovitură liberă
"Zidul este un tot. La o lovitură liberă din lateral, zidul nu se mişcă! NU SE MIŞCĂ! Faceţi mişcarea şi vă îndreptaţi către minge. Există o singură minge, ţineţi minte! O singură minge.

Ţineţi minte: mingea urcă, ieşim, mingea coboară, calm! pentru că  imediat ne pot prinde pe picior greşit.

E foarte bine, Victor. Prefer să fii aici decît în partea cealaltă. Asta este, da, Bravo, Pinto! Bravo, Dani!

Ai ascultat şi ai lasat-o, foarte bine! Rafa. Adversarul înaintează, înaintează, înaintează, ceea ce înseamnă că ne retragem. Trebuie să fiţi un tot unitar"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
talpaiadului
talpaiadului  •  19 Ianuarie 2013, 04:17

Problema e ca Barcelona pe vremea lui Guardiola statea foarte prost la fazele fixe, iar chestia cu careul care e al lui Valdes e de-a dreptul hilara, pai clovnul de Valdes sare mai mult pe langa minge :)

talpaiadului
talpaiadului  •  19 Ianuarie 2013, 04:11
Postat de gerula666 pe 18 Ianuarie 2013, 17:14

Gata luai notite, acum ce fac cu ele!?

Baga-ti-le-n cuuuurrr!!!!

gerula666
gerula666  •  18 Ianuarie 2013, 17:14

Gata luai notite, acum ce fac cu ele!?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează