INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA LIGII ANGLIEI

VIDEO Mai țineți minte acel 7-5? Arsenal joacă astăzi o reeditare a unui meci de poveste!

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2016 11:22

Cupa Ligii Angliei propune astăzi o serie de meciuri foarte interesante. Pe lângă capul de afiș Liverpool-Tottenham, a-3-a competiție a Albionului le pune față în față pe Arsenal și Reading, de la ora 21:45.

Aparent o întâlnire disproporționată, confruntarea dintre cele două a dat naștere unui "clasic" al meciurilor de cupă din Anglia, în urmă cu 4 ani.

În 2012, sorții le aduceau împreună tot într-un meci de Cupa Ligii, iar ce a urmat este de domeniul fantasticului.

În minutul 37, Reading conducea cu un neverosimil 4-0 prin golurile lui Roberts, Koscielny (autogol), Leigertwood și Hunt.

Chiar înainte de pauză, Theo Walcott a sunat revenirea, însă nu părea mai mult decât un foc de paie pentru fanii "tunarilor" care nu-și puteau crede ochilor când priveau tabela.

Gluma s-a îngroșat în minutul 64 când nou intratul Giroud a marcat pentru 4-2, iar Arsenal începea să spere. Minutele s-au scurs, însă baieții lui Wenger nu găseau drumul către gol. Apoi a venit centrarea lui Walcott așezată pe fruntea lui Koscielny care a înscris din 6 metri pentru 4-3.

Era finalul minutului 94 când o centrarea plouată spre careu era deviată de Marouane Chamakh către Walcott care a bifat dubla și revenirea antologică. Este 4-4!

Prelungirile au găsit-o pe Arsenal în atac lovindu-și adversarul bulversat de întorsătura meciului prin marocanul Chamakh în minutul 103. Și tocmai când oamenii lui Wenger răsuflau ușurați, convinși că au reușit imposibilul, Pogrebnyak l-a bătut pe tânărul Martinez cu o lovitură de cap pe contre-pied, pentru 5-5.

Dar povestea nu era încă gata. Scorul o obligă din nou pe Arsenal să se arunce în ofensivă și când toată lumea credea că loviturile de pedeapsă vor concluziona drama, Theo Walcott a rupt plasa din 8 metri, după o respingere aproximativă a defensivei adverse, iar soarta meciului era decisă.

Golul înscris de Chamakh 3 minute mai tarziu a închis definitiv tabela unui epic 5-7, care va rămâne în istoria Cupei Ligii Angliei. VIDEO CU TOATE GOLURILE AICI

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează