INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA FRANȚEI / SFERTURI / CHAMBLY - STRASBOURG 1-0

VIDEO Marea surpriză în Cupa Franței: a doua echipă din liga a treia calificată în semifinale! Dar ce durere! Fondatorul lui Chambly a murit la finalul meciului! 

FOTO: facebook.com/FcChamblyThelle
FOTO: facebook.com/FcChamblyThelle

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2018 13:08

Chambly, echipă din a treia ligă din Franța, s-a calificat în semifinalele Cupei Franței, după ce a trecut de Strasbourg, scor 1-0. Walter Luzi, 77 de ani, cel care crease replica lui Inter Milano în 1989, s-a stins la câteva minute după istorica performanță. Bruno, unul dintre fiii săi, e antrenorul echipei. Fulvio, celălalt băiat, e președintele clubului.

Walter Luzi nu a mai trăit să vadă creația sa în cel mai fericit moment. Internat de opt zile din cauza unei grave pneumonii, acesta a murit la spital miercuri seară. Mare fan al lui Inter Milano, francezul cu origini italiene, alintat Pépé, fondase FC Chambly în 1989 ca o replică a grupării lombarde: cu o emblemă similară și aceleași culori. 

La retrogradare în National

Nerazzurrii din Pays de Thelle, Oise,la nord de Paris, au depășit orice imaginație și au învins Strasbourg cu 1-0. Ei, locul 16, penultimul,în National, a treia ligă franceză, mai buni decât Strasbourg, a 14-a echipă din elită. Și vor juca în semifinalele Cupei Franței, o performanță istorică. La fel ca Les Herbiers, poziția a 15-a în D3, calificată cu o zi înainte după 4-2 la penaltyuri cu Lens, D2.

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului Chambly - Strasbourg 1-0 

"O mare fericire, apoi o imensă tristețe"

După meci, Jean-Michel Rouet, directorul sportiv al lui Chambly, a dezvăluit decesul lui Pépé: "S-a stins la sfârșitul partidei, probabil chiar în momentul în care Lassana Doucouré marca golul victoriei. Am trăit o mare fericire, apoi o imensă tristețe". 

Lacrimile de bucurie s-au transformat în lacrimi de durere. Au rămas însă cei doi fii. Fulvio Luzi e președintele clubului, iar Bruno e antrenorul revelației Chambly. Alături de ei fondase Walter Luzi clubul în 1989. 

"Vântul suflă puternic. Girueta se răsucește. Recordurile sunt făcute pentru a fi bătute. Acum, vrem să jucăm finala! Bruno Luzi, antrenor Chambly

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  01 Martie 2018, 13:53

Mai tari decît Calais din liga a patra care a jucat finala acu vreo 10 ani nu au cum să fie ... :D

Vezi toate comentariile (1)
Comentează