CAMPIONATE  ·  POVEȘTILE FOTBALULUI

VIDEO Meciul care s-a jucat fără reguli: Arsenal contra unui adversar cu 15 jucători pe teren!

Jucătorii pe care Dinamo Moscova îi deplasase în 1945 în turneul din Anglia +4 FOTO
Jucătorii pe care Dinamo Moscova îi deplasase în 1945 în turneul din Anglia

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 15:01

Unul dintre cele mai ciudate meciuri disputate în istoria fotbalului a avut loc, probabil, în 1945. Aproape toate regulile au fost încălcate atunci atât de Arsenal, cât și de Dinamo Moscova, cele două echipe care s-au înfruntat.

În acel an, Marea Britanie, la fel ca multe alte țări, se recupera după Al Doilea Război Mondial, un conflict brutal în care fuseseră implicate aproape toate țările.

Oamenii reveneau la vechile lor pasiuni și plăceri, iar una dintre acestea era, cu siguranță, fotbalul. Dinamo Moscova, o echipă rusă, venea în turneu în Anglia, iar euforia unor dueluri anglo-rusești era uriașă. Fotbaliștii ruși aveau planificate mai multe amicale în cadrul acestui turneu, însă cel disputat cu Arsenal a rămas în istoria fotbalului drept cel mai ciudat meci.

Ceața care nu se lĂsA

Totul a pornit de la decizia arbitrului de a nu amâna partida deși asupra Londrei și a stadionului se lăsase o ceață foarte puternică de nu se mai vedea nimic nici la un metru.

Chiar și așa, meciul a stârnit un interes enorm. Pe stadion erau peste 54.000 de suporteri, iar în afara lui așteptau încă 20.000 de fani să intre, unii având bilete cumpărate.

Poate și pentru a nu stârni o revoltă în rândul microbiștilor nerăbdători, arbitrul a dat startul partidei, însă a pierdut din mână meciul încă din start.

Cum să trișezi mai mult

Profitând de ceața tot mai puternică, cele două echipe au uitat de regulile fair-play-ului și au început să trișeze tot mai mult.

Rușii au făcut schimbări în echipa de start, dar au „uitat” să lase jucătorul înlocuit pe margine, astfel că au ajuns să termine partida cu 15 jucători pe teren.

Nici Arsenal nu a fost tocmai fair-play. Deși a avut un jucător eliminat, acesta a revenit pe teren și a continuat meciul, fără ca arbitrul să observe măcar.

Un alt moment epic a fost după ce portarul lui Arsenal s-a accidentat: în locul lui a intrat un suporter din peluză, pentru a nu rămâne poarta descoperită.

Accidentarea portarului a fost, de asemenea, cel puțin haioasă. Acesta s-a lovit de bara porții sale pe care nu o putea vedea din cauza ceții.

Rușii și-au adjudecat meciul

Cu 15 jucători în teren în loc de 11, Dinamo Moscova a avut un avantaj clar așa că s-a impus în meciul fără reguli cu scorul de 4-3. Înregistrarea meciului este și acum pe net și se pot observa ușor condițiile în care s-a disputat meciul.

De menționat și că meciul s-a disputat pe White Hart Lane, arena tradițională a lui Tottenham, marea rivală a lui Arsenal.

„Părea că o mie de bărbați și-ar fi aprins instant o mie de țigări, iar altă mie ar fi aprins focuri lângă stadion, atât de puternică era ceața”
din cronica acelor vremuri despre această partidăLa o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1