INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORINTHIANS - BOCA JUNIORS 2-0

VIDEO Nebunie în Brazilia » Corinthians a cîştigat Copa Libertadores pentru prima dată în istorie

Corinthians a cîștigat pentru prima dată în istorie Copa Libertadores
Corinthians a cîștigat pentru prima dată în istorie Copa Libertadores

Articol de GSP - Publicat joi, 05 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 iulie 2012 15:26

În această dimineaţă a 53-a ediţie din Copa Libertadores şi-a consumat ultimul act. Corinthians şi Boca Juniors s-au înfruntat în meciul care a decis regina din America Latină.

După ce turul din Argentina s-a încheiat nedecis, scor 1-1, astăzi una din echipe trebuia să iasă învingătoare.

Pentru că regula golului în deplasare nu era valabilă, pentru ca meciul să se decidă, trebuia obligatoriu ca una din echipe să se impună în cele 90 de minute. În cazul oricărui rezultat de egalitate, meciul mergea în prelungiri.

Nu a fost nevoie de aşa ceva, Corinthians s-a impus în timpul regulamentar, scor 2-0, la capătul unui meci controlat fără prea mari probleme. În sezonul trecut, trofeul a fost cîştigat de Santos.

Golurile campioanei Braziliei au fost marcate de Emerson Sheik, jucător care a ales să joace pentru naţionala Qatarului, deşi a evoluat pentru echipa de tineret a Braziliei. Este a noua echipă din "Ţara Cafelei" care reuşeşte să se impună în Copa Libertadores.

Acest succes al celor de la Corinthians este primul al unei echipe din Brazilia în faţa argentinienilor după 20 de ani de secetă, atunci cînd Sao Paulo a învins Newell Old Boys. De atunci au mai fost 5 finale între brazilieni şi argentineni, toate cîştigate de conaţionalii lui Maradona.

Un alt record egalat de Corinthians este acela că au terminat competiţia fără a cunoaşte înfrîngerea, iar Boca Juniors a fost şi ea pentru prima dată înfrîntă în faţa campioanei Braziliei într-un meci direct. A fost a patra finală de Copa Libertadores pierdută de Boca Juniors, după cele din 1963, 1979 şi 2004.

Dacă reuşea să se impună în această finală, echipa condusă în teren de Juan Roman Riquelme, Boca Juniors, putea egala recordul de 7 trofee deţinut de Independiente. Pentru că a cîştigat Copa Libertadores, Corinthians va fi reprezentata Americii Latine în Japonia, la Campionatul Mondial al Cluburilor care se va desfăşura în decembrie.

Echipe de start:

Corinthians : Cassio - Alessandro, L. Castan, Chicao, Santos - Danilo, Ralf, Pulinho, Alex - Emerson, Henrique
Rezerve: Julio Cesar, Douglas, Liedson, Marquinhos, Ramon, Romarinho, Wallace

Boca Juniors: Orion - Sosa, Schiavi, Caruzzo, Rodriquez - Ledesma, Somoza - Mouche, Riquelme, Erviti - Silva
Rezerve: S. Sosa, Viatri, Sauro, Sanchez Mino, Rivero, Cvitanich, Chavez

Traseul celor două echipe:

Corinthians
Grupa 6

Corinthians 14p
Cruz Azul 11p
Club Nacional 4p
Deportivo Tachira 3p

Optimi
Corinthians - Emelec 0-0 / 3-0

Sferturi de finală
Vasco da Gama - Corinthians 0-0 / 0-1

Semifinale
Corinthians - Santos 1-0 / 1-1

Finala
Corinthians - Boca Juniors 1-1 / 2-0

Boca Juniors
Grupa 4

Fluminense 15p
Boca Juniors 13p
Arsenal de Sarandi 6p
Zamora 1p

Optimi
Union Espanola - Boca Juniors 1-2 / 2-3

Sferturi de finală
Fluminense - Boca Juniors 0-1 / 1-1

Semifinale
Boca Juniors - Universidad de Chile 2-0 / 0-0

Finala
Corinthians - Boca Juniors 1-1 / 2-0

Visul lui Cvitanich a fost spulberat
Atacantul lui Ajax, Dario Cvitanich (28 de ani), împrumutat în acest sezon la Boca Juniors, a ales să vină la argentinieni tocmai pentru a avea ocazia de a cîştiga Copa Libertadores. Jucătorul şi-a ratat astfel şi vacanţa, el fiind nevoit ca pe 9 iulie să se prezinte la reunirea olandezilor, unde va începe pregătirile pentru noul sezon. Cvitanich a reuşit să marcheze 9 goluri în cele 27 de meciuri jucate pentru Boca. 

8 finale consecutive pentru brazilieni
Finala din această ediţie din Copa Libertadores a fost a 8-a consecutivă în care a fost prezentă cel puţin o echipă din "Ţara Cafelei" şi a 3-a, după cele din 2011 şi 2010 în care trofeul rămîne în Brazilia. În precedentele două sezoane, Santos şi Internacional Porto Alegre au triumfat în această competiţie. Din cele 53 de ediţii ale Copei Libertadores, Argentina a deţine 22, în timp ce brazilienii au ajuns la 16, cu cel cucerit astăzi de Corinthians.

5 milioane de dolari a cîştigat Corinthians în acest sezon de Copa Libertadores

1 finală a pierdut Juan Roman Riquelme din cele 4 jucate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tavu_91
tavu_91  •  05 Iulie 2012, 15:25
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Era vorba de finala... ca au pierdut cu corinthias ... meci direct cu ei...

longhin
longhin  •  05 Iulie 2012, 13:19
Postat de biancorossi pe 05 Iulie 2012, 11:19

am vazut live ambele meciuri, tur/retur. un spectaciol grandios, un fotbal spectaculos si impresionant. si pe teren si in tribune, cu un plus pentru fanii lui boca., realmente fanatici. corinthians a cucerit greu dar meritat prima Copa din istorie. brazilia domina Copa de circa 8-9 ani.

In ceea ce priveste spectacolul din tribune, intr-adevar grandios, cu mult peste ceea ce se petrece in Europa. Din punct de vedere al calitatii jocului, finala din acest an a fost una dintre cele mai slabe. Returul de azi dimineata, cel putin, a fost oricum, numai spectaculos si impresionant nu. Un fotbal chinuit, lipsit de inspiratie si de spectaculozitate, atipic, cel putin pentru brazilieni. O finala nula ca nivel tehnic si spectacular fata de cea de anul trecut, dintre Santos si Penarol, adevarat regal fotbalistic. De asemenea nula dpdv tactic, cel putin in comparatie cu proba de maiestrie oferita de Sabella in finala din 2009, Estudiantes-Cruzeiro.

biancorossi
biancorossi  •  05 Iulie 2012, 11:19

am vazut live ambele meciuri, tur/retur. un spectaciol grandios, un fotbal spectaculos si impresionant. si pe teren si in tribune, cu un plus pentru fanii lui boca., realmente fanatici. corinthians a cucerit greu dar meritat prima Copa din istorie. brazilia domina Copa de circa 8-9 ani.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close