INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

VIDEO Nu a vrut să-i lase singuri în momentele grele » Eric Abidal e la Barcelona, pentru a fi alături de foştii colegi

Articol de GSP - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 28 aprilie 2014 15:40

Fostul fotbalist al catalanilor, Eric Abidal, se află astăzi la Barcelona, pentru a fi alături de lotul blau-grana şi de familia lui Tito Vilanova la ceremonia religioasă care va avea loc azi la Catedrala din Barcelona.

Eric Abidal şi-a făcut apariţia la antrenamentul de dimineaţă al echipei lui Gerardo Martino. Apărătorul e profund afectat de moartea lui Tito Vilanova, la fel ca şi jucătorii Barcelonei.

"L-am iubit enorm pe Tito, ţin foarte mult la familia lui, am simţit că trebuie să fiu aici astăzi, să fiu alături de ei, de familia Barcelonei", a declarat jucătorul.

Abidal a trecut prin clipe grele, ca şi Vilanova, cînd a aflat că are cancer la ficat, în 2011. A fost operat pe 17 martie, extirpîndu-i-se o tumoare. La doar o lună şi jumătate de la intervenţie, fundaşul a revenit pe teren, la un El Clasico. Pe 10 aprilie 2012, Abidal a făcut un transplant de ficat, donatorul fiind vărul său, Gerard, iar apoi, la finele lunii ianuarie 2013, a stat 4 zile în spital pentru o serie de examene amănunţite.

Dani Alves a vrut să-i doneze o parte din ficat
Fundaşul dreapta al Barcelonei, Dani Alves, a vrut să-şi ajute colegul, fiind dispus să-i doneze o parte din ficat. Dezvăluirea a fost făcută de Abidal, care l-a refuzat: "Nu puteam să fac asta, e fotbalist profesionist. Mi-a demonstrat că îmi e mai mult decît un prieten".

În vara lui 2013, Eric Abidal s-a transferat la AS Monaco, iar Alves a făcut un alt gest frumos faţă de francez: şi-a schimbat numărul de pe tricou din 2 în 22, fostul număr al lui Abidal la Barcelona.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
danvaideeni
danvaideeni  •  28 Aprilie 2014, 18:00

Super tare! Pe cand si la noi asa ceva

silvercloud
silvercloud  •  28 Aprilie 2014, 15:34

Asa e... Barca are probleme in prezent, un an in care a pierdut totul pe plan competitional... ceea ce insa nu va pierde niciodata este acea atitudine speciala fata de fotbal si fata de fotbalisti, suporteri, conducatori... asta e mentalitatea clubului, respect fata de angajati, respect fata de adversari... "Barca = Mes que un club !!"

aly_dinamo
aly_dinamo  •  28 Aprilie 2014, 15:10

Mi-a crescut mult in ochi Dani Alves dupa gestul de ieri cu banana si dupa aceasta dezvaluire a lui Abidal. Bravo lui...caracter adevarat.. ca si Abidal.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează