INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA / MARSEILLE - PSG 0-2

VIDEO Pedepsit de antrenor, Mbappé a decis Clasicul francez!

Kylian Mbappe
(foto: Reuters)
Kylian Mbappe (foto: Reuters)

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2018 12:08

Kylian Mbappe a fost lăsat rezervă de antrenorul Tuchel, pentru că a întârziat la reunire, dar atacantul, intrat în minutul 62, a lăsat deoparte frustrările, marcând imediat. ”A pedepsit-o pe OM”, a titrat L'Equipe.

  • PSG s-a impus, scor 2-0, în fața lui Marseille prin golurile lui Mbappe (min. 65 ) și Draxler (min. 90+5)

PSG n-are adversari în Ligue 1. Dacă Napoli a făcut-o să tremure în Ligă pentru un 2-2, obținut în prelungiri, Marseille a fost doar încă o victimă în parcursul fără greșeală al campioanei Franței. Clasicul Hexagonului a fost decis însă de o rezervă, neașteptată postură în care Tuchel l-a pus pe Mbappé. Kylian a plătit pentru că a întârziat la reunirea lotului înaintea plecării în deplasare (la fel a pățit Rabiot), dar l-a răsplătit pe antrenorul german. "Mbappé, puni, divi, vici. A pedepsit-o pe OM. Frustrat, a marcat la doar 3 minute după ce-a intrat", a titrat jurnalul L'Equipe.

Egalare refuzată de arbitru

Intrarea campionului mondial a schimbat soarta derbyului. Mbappé l-a "devorat" ușor pe tânărul Kamara și a deschis scorul în minutul 65. Apoi Draxler, în prelungiri, din pasa lui Neymar pe un contraatac formidabil, a închis tabela.

Totuși, Marseille putea scoate un egal, și arbitrul contribuind la rezultatul final. Golul marcat de Mitroglou, altă rezervă, trebuia s-aducă egalarea (86), însă centralul Bastien a fluierat un fault anterior comis de Strootman la Marquinhos, când de fapt fusese invers! Fază care a provocat scandal, mijlocașul olandez primind "galben", iar Rudi Garcia fiind trimis în tribună. Ambii pentru că au cerut arbitrului să consulte VAR, neaplicabil în Ligue 1. "Abia aștept ziua când vom avea arbitraj video în Franța", a spus antrenorul lui OM. 

11 victoriiîn tot atâtea etape a reușit PSG în startul acestui campionat, egalând performanța lui Tottenham din ediția 1960-1961. Liderul din Ligue 1 are 8 puncte avans față de Lille

2 golurieste diferența minimă cu care campioana Franței s-a impus în toate cele 11 partide. Cu 39 de goluri, are cel mai prolific atac din Europa

"M-a surprins ce-au făcut și este neplăcut să începi un Clasico fără Mbappé și Rabiot. Detest să nu-i am în teren, dar era necesar să îi sancționez. Ceea ce s-a întâmplat la hotel rămâne o chestiune de vestiar"
Thomas Tuchel, antrenor PSG

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează