INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

VIDEO Războiul "clonelor" și la vecini » Imagini incredibile: deputat bătut chiar pe stadion la cel mai ciudat meci al sezonului

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 20:44

Fotbalul ucrainean a fost zguduit, ieri, de un scandal imens la un meci de liga a treia, FC Dnipro - SC Dnipro-1, scor 2-0, partidă jucată în condiții speciale.

Unul dintre conducătorii oaspeților, deputatul Iuri Bereza, a fost lovit de ultrașii lui Dnipro, care i-au provocat o rană la nivelul feței.

Motivul? Ultrașii nu sunt de acord cu apariția echipei Dnipro-1, grupare la care au migrat și o parte a fanilor acestei trupe.

"M-au atacat niște băiețași care aruncă petarde și torțe. Dacă vor materiale pirotehnice, să se înroleze, să meargă în zona de război și să-și verifice aptitudinile acolo, nu aici, pe stadion, printre copii și familii. Oamenii din galeria mea au fost pe front, știu că acolo e loc de grenade și alte lucruri de genul", a spus, după partidă, sergentul Bereza.

VECHIUL ȘI NOUL DNIPRO

De unde, însă, rivalitatea între două echipe din același oraș, care erau considerate, la începutul sezonului, înfrățite pentru a scăpa primul club de datorii, mai ales că ultimul se fondase chiar înainte de startul campionatului?

Astfel, la începutul sezonului, FC Dnipro (fosta Dnipropetrovsk, oraș al cărui nume a rămas Dnipro după începutul procesului de desovietizare din Ucraina), finalista Europa League din 2015, a fost retrogradată în liga a treia.

Motivul, mai multe salarii neplătite către fostul antrenor Juande Ramos și staff-ul tehnicianului spaniol. Echipa retrogradase și sportiv, însă în liga a doua.

Tot astă-vară, în același eșalon a apărut o altă echipă din oraș, SC Dnipro-1. "E introdusă artificial pentru a prelua lotul lui Dnipro și a promova, fără datorii, până în primul eșalon", era varianta vehiculată în Ucraina.

INSPIRAȚI DE BATALIONUL CU ACELAȘI NUME

 Ceea ce s-a întâmplat. Până la un anumit punct. SC Dnipro-1 a preluat grupele de copii și juniori plus cei mai importanți fotbaliști ai echipei, printre care foștii internaționali ucraineni Kravcenko, Ceberiaciko sau Poliovîi, dar și antrenorul Mihailenko.

Denumirea, Dnipro-1, a fost inspirată din batalionul omonim care a fost detașat de către Ministerul de Interne ucrainean în zona de conflict din Donbas acum 3 ani. Iar liderul batalionului, Iuri Bereza, a fost numit și președintele clubului.

Bereza este, în același timp, deputat în Parlamentul Ucrainei, ales în 2014 pe listele Frontului Popular, partid de dreapta condus de fostul premier Arseni Iațeniuk.

Totuși, doar o parte a galeriei lui Dnipro a migrat către noul proiect, cealaltă considerându-l "o clonă".

2015
e anul în care Dnipro a ajuns în finala Europa League, pierdută în fața Sevillei cu 2-3

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
hector13
hector13  •  13 Octombrie 2017, 22:37

Daca joaca cu toate Voluntari cum a jucat azi prinde playoff-ul. Dar nu va fi asa...agentii astia alb rosii sunt buni doar sa le bage puncte in buzunar la fratii lor mai mari. Cum au facut-o de cand au promovat in L1.

manutd.steaua
manutd.steaua  •  13 Octombrie 2017, 13:58

Maine avem la noi in tata razboul dintre o clona si o fantoma,asa ca stati linistiti!unii vin la meci sa se bata,altii sa scuipe si sa urineze.e mult prea mult liga 4 pt aceste echipe.ar fi trebuit infiintata o liga de unde sa nu promoveze nici una din cele 2 echipe sustinute ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  13 Octombrie 2017, 07:36
Postat de talpaiadului pe 13 Octombrie 2017, 00:19

Deci in Ucraina, liderul batalionului este un sergent. Iar locotenentul conduce intreaga armata.

Si este si deputat. Asta insa nu scuza comportamentul huliganic al celor care l-au lovit.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează