INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - CHELSEA 2-2

VIDEO Reacție nervoasă a lui Arsene Wenger » 3 momente când a răbufnit după meciul cu Chelsea și l-a atacat pe arbitru

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 09:42

După Arsenal - Chelsea 2-2, Arsene Wenger atacă arbitru după arbitru:

"Penalty-ul lui Chelsea e o farsă. Trebuie să integrăm greșelile arbitrilor în pregătirea meciurilor". Managerul lui Arsenal, care riscă o suspendare drastică după al doilea meci în care critică arbitrajul, nu i-a iertat nici pe jurnaliștii englezi: "Voi nu sunteți interesați de joc niciodată"

Fotbal non-stop în Premier League. A 5-a zi la rând, a 8-a din 26 decembrie. Și Arsenal începe 2018 așa cum încheiase 2017, cu un egal. După 1-1 cu West Brom, 2-2 cu Chelsea, un meci fantastic, cu patru goluri în ultima jumătate de oră, dar tot egal.

Nici acasă nu mai poate câștiga. Într-o lună, a jucat pe Emirates cu Man. United (1-3), cu Liverpool (3-3) și, miercuri, cu Chelsea, nereușind mai mult de o remiză. Iar prezența în viitoarea ediție a Ligii Campionilor se depărtează și mai mult. Locul 6, la cinci puncte de poziția a patra (Liverpool). Ar fi al doilea an consecutiv fără Champions pentru "tunari" (dacă nu câștigă Europa League).

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului

După Dean, asalt la Taylor

Cel mai supărat, firește, Arsène Wenger, din nou împotriva arbitrului. Managerul roș-albilor, care l-a asediat în vestiar pe Mike Dean, acuzându-l că a dictat un penalty greșit în ultimele minute pe 31 decembrie, a pornit un alt asalt împotriva "centralului", deși știa că e anchetat de federația engleză și riscă o suspendare drastică.

Wenger l-a criticat vehement pe Anthony Taylor. I-a reproșat și acel 11 metri ușor oferit albaștrilor, la un duel Bellerin - Hazard, și o lovitură de pedeapsă refuzată gazdelor, când Maitland-Niles s-a prăbușit în careu, jenat de Moses.

"Am fost dezavantajați de calendar"

"Deciziile luate împotriva noastră sunt îngrozitoare. De acum, trebuie să integrăm greșelile arbitrilor în pregătirea meciurilor. Penaltyul cu Chelsea e o farsă", a declarat Wenger pentru BBC imediat după întâlnire. La conferință, a încercat să schimbe discursul: "Am văzut un extraordinar joc de fotbal. Au fost acțiuni fantastice. Știam că ultimele douăzeci de minute vor fi dificile pentru noi, fiindcă am fost dezavantajați de calendar". Apoi, și-a amintit: "Știam, de asemenea, dinaintea partidei, că vor fi erori...".

"Sunteți inteligenți! Apărați jocul!"

Când reporterii britanici au insistat, cerându-i să comenteze investigația lansată de federație pentru atacul la adresa lui lui Mike Dean după meciul cu West Brom, tehnicianul francez a erupt: "Contest cu fermitate această acuzație. Sunt de 35 de ani în fotbal și știu exact ce am zis și ce nu am zis. O contest sută la sută. Însă e teribil că, după un meci atât de frumos, nu vorbim de joc. De ce? Voi nu sunteți interesați de joc!".

Totuși, când i s-a sugerat că arbitrajul lui Taylor (din cauza căruia a fost suspendat 4 meciuri în 2017) a fost ca un sprijin pentru Dean, Wenger a revenit: "Sunteți inteligenți, vedeți meciurile, apărați jocul! Arbitrii se salvează întotdeauna cu voi, cei din presa engleză".

812 meciuri are Arsène Wenger, managerul lui Arsenal, record în Premier League

60 de partide are Wenger cu Chelsea, cel mai întâlnit adversar: 22 victorii, 17 egaluri, 21 eșecuri

5 absențea avut Arsenal miercuri: Koscielny, Monreal, Ramsey, Giroud și Kolasinac

Hazard: "Nu-mi trebuie reluare, a fost penalty"

După cea mai controversată fază a meciului de pe Emirates, penaltyul din minutul 66 pentru Chelsea (la 1-0 pentru Arsenal), Bellerin a comentat: "Și eu, și Hazard ne-am repezit spre minge în același timp. Arbitrul a crezut că a fost penalty, trebuie să vedem reluarea". Hazard l-a contrazis: "Nu-mi trebuie nicio reluare, a fost penalty".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  04 Ianuarie 2018, 13:04

Wenger ar trebui sa-i multumeasca lui Morata care a fost cel mai bun "jucator"al lui Arsenal !!! Este incredibil ce a facut Conte , sa-l dai pe Diego Costa si in locul lui sa dai o gramada de bani pe eterna rezerva Morata!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close