INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED - READING (D2) 4-0

VIDEO Rooney 249 » Căpitanul lui Manchester a egalat recordul lui Bobby Charlton

Rooney, bombardierul lui Man. United // FOTO Reuters
Rooney, bombardierul lui Man. United // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2017 00:00

Căpitanul lui Manchester a egalat ieri recordul de goluri al lui Bobby Charlton la United. Dar Wayne are o medie mai bună: 0,46. Sir Bobby, doar 0,33.

Wayne Rooney, 31 de ani, din 2004 pe Old Trafford, nu este titular la "red devils" pentru Jose Mourinho, dar e parte din istoria lui Man. United. La fel de importantă ca Bobby Charlton.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

După 44 de ani

Ieri, în turul 3 al FA Cup, atacantul a marcat în minutul 7 golul așteptat, deviind cu genunchiul centrarea lui Mata. Era cea de-a 249-a reușită în tricoul roșu în toate competițiile.

A egalat recordul lui Sir Bobby, care rezista din 1973. Dar Wayne are un avantaj: a jucat 543 de partide. O medie de 0,46 goluri pe meci. Charlton a adunat 758 de întâlniri la Manchester: 0,33.

Golul 250 cu Liverpool?

Și acum, recordul lui, doar al lui. "Îți dorești mereu să faci asemenea performanțe în fața fanilor tăi și sper să marchez golul 250 pe Old Trafford", spune Rooney. Care are două șanse acasă, una după alta: marți, cu Hull (Cupa Ligii), și duminică, în confruntarea de foc cu Liverpool (Premier).

Ieri, Bobby Charlton a fost în tribună, împreună cu soția sa, Norma. Și nu va lipsi nici la următoarele meciuri. Bătrânul erou, 79 de ani, îi lasă locul tânărului erou.

Golurile lui Rooney

  • 192 cu piciorul drept
  • 30 cu capul
  • 27 cu piciorul stâng
  • 213 din careu
  • 36 din afara careului
  • 26 din penalty
  • 5 din lovitură liberă

"E un moment de mândrie și o mare onoare. Nu-mi imaginam vreodată că voi fi egalul lui Bobby Charlton"
Wayne Rooney, atacant Man. United

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează