INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

VIDEO Scene șocante! Moussa Marega, atacantul lui Porto, a ieșit de pe teren, victimă a rasismului: „Idioților, duceți-vă dracului!”

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2020 09:38

Porto a câștigat pe terenul celor de la Vitoria Guimaraes, 2-1, dar meciul a avut parte de un moment regretabil. Moussa Marega n-a suportat țipetele de maimuță ale ultrașilor Vitóriei și a cerut schimbarea.

Scene șocante la Guimarães. Moussa Marega, 28 de ani, internaționalul malian născut în Franța, tocmai marcase, era 2-1 pentru FC Porto în minutul 72, și a sărbătorit golul arătându-le ultrașilor un scaun negru aruncat pe teren. Chiar foștilor săi suporteri. În sezonul 2016-2017, jucase chiar la Vitória, împrumutat de clubul „dragonilor". 

„Rușine!”

Dintr-o dată, galeria fanatică a gazdelor s-a transformat în cel mai furios grup rasist. Și atacantul nu a suportat să audă pe stadion acele țipete de maimuță la nesfârșit. I-a făcut semn antrenorului Sérgio Conceição. Cerea schimbare. Colegii au încercat să-l convingă să rămână pe teren, l-au luat în brațe, fără succes. Nici Conceição n-a reușit. Tehnicianul, care fusese și el un sezon la Guimarães (2015-2016), urla spre tribune „Rușine!".

A acceptat în cele din urmă să-l înlocuiască pe Marega. Înainte să intre în tunelul ce duce la vestiare, malianul le-a arătat degetul mijlociu. 

„Sper să nu vă mai văd”

 Era prima oară când un jucător părăsește terenul din cauza rasismului. Mai târziu, Marega a postat un mesaj pe Instagram. „Vreau să le transmit acestor idioți doar atât: «Duceți-vă dracului!»", a scris el, adăugând: „Le mulțumesc și arbitrilor. În loc să mă protejeze, mi-au dat cartonaș galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii. Sper să nu vă mai văd pe terenul de fotbal. Sunteți o rușine!” 

52 de goluria marcat Moussa Marega în 121 de meciuri jucate la Porto în trei ani și jumătate

13 goluria înscris atacantul malian la Vitória Guimarães în campionat în sezonul 2016-2017

Citește și: 

FOTO Pas greșit în lupta cu Barcelona! Cum arată ACUM clasamentul în La Liga

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
rockyus
rockyus  •  17 Februarie 2020, 16:58
Postat de radumatei pe 17 Februarie 2020, 12:20

Totusi, baiatul asta e prea sensibil, ar trebui sa se apuce de tenis. Fotbalul e pentru barbati puternici, nu pentru francezi, fie ei nascuti si in mali. Plus ca el i-a provocat pe suporteri cu scaunul ala.

Scaunul ala aruncat din tribune de cine?

rockyus
rockyus  •  17 Februarie 2020, 16:56
Postat de ge0x pe 17 Februarie 2020, 12:13

Scene socante sunt tragediile adevărate, cu oameni morți, mutilați, bătuți, sechestrați, traficati.

vorbim totusi de fotbal!

adiktedz
adiktedz  •  17 Februarie 2020, 14:56

In locul lui mai dadeam 2 goluri si ma bucuram in fata lor :))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează