CAMPIONATE  ·  PORTUGALIA

VIDEO Scene șocante! Moussa Marega, atacantul lui Porto, a ieșit de pe teren, victimă a rasismului: „Idioților, duceți-vă dracului!”

Articol de — Luni, 17 Februarie, 09:38

Porto a câștigat pe terenul celor de la Vitoria Guimaraes, 2-1, dar meciul a avut parte de un moment regretabil. Moussa Marega n-a suportat țipetele de maimuță ale ultrașilor Vitóriei și a cerut schimbarea.

Scene șocante la Guimarães. Moussa Marega, 28 de ani, internaționalul malian născut în Franța, tocmai marcase, era 2-1 pentru FC Porto în minutul 72, și a sărbătorit golul arătându-le ultrașilor un scaun negru aruncat pe teren. Chiar foștilor săi suporteri. În sezonul 2016-2017, jucase chiar la Vitória, împrumutat de clubul „dragonilor". 

„Rușine!”

Dintr-o dată, galeria fanatică a gazdelor s-a transformat în cel mai furios grup rasist. Și atacantul nu a suportat să audă pe stadion acele țipete de maimuță la nesfârșit. I-a făcut semn antrenorului Sérgio Conceição. Cerea schimbare. Colegii au încercat să-l convingă să rămână pe teren, l-au luat în brațe, fără succes. Nici Conceição n-a reușit. Tehnicianul, care fusese și el un sezon la Guimarães (2015-2016), urla spre tribune „Rușine!".

A acceptat în cele din urmă să-l înlocuiască pe Marega. Înainte să intre în tunelul ce duce la vestiare, malianul le-a arătat degetul mijlociu. 

„Sper să nu vă mai văd”

 Era prima oară când un jucător părăsește terenul din cauza rasismului. Mai târziu, Marega a postat un mesaj pe Instagram. „Vreau să le transmit acestor idioți doar atât: «Duceți-vă dracului!»", a scris el, adăugând: „Le mulțumesc și arbitrilor. În loc să mă protejeze, mi-au dat cartonaș galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii. Sper să nu vă mai văd pe terenul de fotbal. Sunteți o rușine!” 

52 de goluria marcat Moussa Marega în 121 de meciuri jucate la Porto în trei ani și jumătate

13 goluria înscris atacantul malian la Vitória Guimarães în campionat în sezonul 2016-2017

Citește și: Ce au descoperit medicii de la Spitalul Militar după ce au fost testați. Confirmă studiile din străinătate

Libertatea

Comentarii (17)

rockyus  •  17 Februarie 2020, 16:58
Postat de radumatei pe 17 Februarie 2020, 12:20

Totusi, baiatul asta e prea sensibil, ar trebui sa se apuce de tenis. Fotbalul e pentru barbati puternici, nu pentru francezi, fie ei nascuti si in mali. Plus ca el i-a provocat pe suporteri cu scaunul ala.

Scaunul ala aruncat din tribune de cine?

rockyus  •  17 Februarie 2020, 16:56
Postat de ge0x pe 17 Februarie 2020, 12:13

Scene socante sunt tragediile adevărate, cu oameni morți, mutilați, bătuți, sechestrați, traficati.

vorbim totusi de fotbal!

adiktedz  •  17 Februarie 2020, 14:56

In locul lui mai dadeam 2 goluri si ma bucuram in fata lor :))

Vezi toate comentariile (17)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1