INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAŢIILOR

VIDEO Squadra de bronz » Buffon a fost îngerul Italiei în finala mică: Trupa lui Prandelli s-a impus la penalty-uri cu Uruguay

Muslera a fost coautor la primul gol al lui Astori, la singura fază la care s-a folosit tehnologia video // Foto: Reuters
Muslera a fost coautor la primul gol al lui Astori, la singura fază la care s-a folosit tehnologia video // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 30 iunie 2013 23:00

Trupa lui Prandelli a condus aseară de două ori, dar Cavani a dus-o iar la loteria de la 11 metri, la care uruguayenii n-au avut precizia spaniolilor din semifinale.

Italia a prins podiumul la Cupa Confederaţiilor după un alt thriller cu Uruguay, în care, spre deosebire de semifinale, a tras biletul cîştigător la loteria penaltyurilor şi s-a impus cu 5-4 la general.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Epuizată şi subţiată de accidentări după dramatica partidă cu Spania, tranşată la loviturile de departajare, trupa lui Prandelli a schimbat jumătate dintre titulari. Tocmai două rezerve, Astori şi Diamanti, au rupt echilibrul.

Playmaker-ul Bolognei a centrat şi stoperul lui Cagliari a profitat de gafa lui Muslera, marcînd lejer de pe linia porţii, după ce mingea îl lovise (din bară) în umăr pe goalkeeperul uruguayan! Cavani a replicat rapid. 1-1? Nu, reuşita cu capul i-a fost anulată pentru ofsaid.

Forlan şi Maxi Pereira nu l-au putut bate pe Buffon, iar Chiellini a comis henţ în careu, doar că mingea l-a lovit înainte în genunchi! Italienii, tot cu reţeta contraatacului, au fost mai aproape de 2-0 la pauză: Godin a salvat prin alunecare la marea ocazie a lui El Shaarawy.

Duelul loviturilor libere
Mai proaspeţi, celeştii au dominat actul doi. Cavani a găsit pînă la urmă calea spre plasă, cu o diagonală la care Buffon n-a mai ajuns (58). Căpitanul azzurro a făcut minuni la dubla ocazie a lui Forlan, iar golul a căzut dincolo.

În lipsa lui Pirlo, Diamanti a bătut perfect o "directă", prima reuşită în "naţională". Cavani a răspuns cu aceeaşi monedă, semnînd "dubla" după 5 minute, cu complicitatea lui Buffon: 2-2! Şi a trimis Italia, după doar 72 de ore, din nou în prelungiri.

În care uruguayenii au cerut două penaltyuri, la Lugano şi Suarez (fără succes), iar italienii l-au pierdut pe Montolivo, două "galbene". S-a ajuns la 11 metri, unde Buffon a apărat trei lovituri.

Pagubă de 500.000 de euro
Italienii au jucat în Brazilia doar pentru glorie, pentru că financiar au ieşit în pierdere. Locul 3 la Cupa Confederaţiilor le-a adus 1,5 milioane de euro de la FIFA, în condiţiile în care au cheltuit în total două milioane, cu deplasările, cazarea, hrana şi celelalte costuri! Dacă juca 5 amicale în această perioadă, selecţionata lui Prandelli ar fi scos mai mulţi bani din bilete şi drepturi TV.

URUGUAY - ITALIA 2-2 prel., 2-3 penaltyuri
(Cavani 58, 78 - Astori 24, Diamanti 73)
Au marcat la loviturile de departajare: Cavani, Suarez - Aquilani, El Shaarawy, Giaccherini. Au ratat: Forlan, M. Caceres, Gargano - De Sciglio.

URUGUAY: Muslera - Maxi Pereira (81 A. Pereira), Godin, Lugano, M. Caceres - Gargano, Arevalo Rios (106 D. Perez), C. Rodriguez (56 A. Gonzalez) - L. Suarez, Cavani, Forlan. Antr: W. Tabarez.

ITALIA: Buffon - Maggio, Chiellini, Astori (96 Bonucci), De Sciglio - Candreva, De Rossi (70 Aquilani), Montolivo - Diamanti (83 Giaccherini), Gilardino, El Shaarawy. Antr: C. Prandelli

Eliminare: Montolivo (110)
A arbitrat: Djamel Haimoudi (Algeria)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
monere1980
monere1980  •  02 Iulie 2013, 14:30

Cam toti au fost peste ei la general :) Cand cvadrupla campiona mondiala ajunge sa joace turnee (chiar daca neimportante) cu candreva, maggio, de sciglio, aquilani, barzagli, bonucci sau diamanti nu poti emite pretentii la nimic.

daniels7714
daniels7714  •  01 Iulie 2013, 08:11

Italia ... cu noroc si ajutorul unui arbitru partinitor , au fost iertati de un penalti clar cel putin , oricum Uruguay a fost peste ei la general ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează