INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - SPORTING GIJON 6-0

VIDEO Suarez 4x4 » Vârful Barcei a reușit al doilea poker într-o săptămână: e golgeter în Primera

Suarez (blaugrana) deschide seria celor 4 goluri cu Gijon // FOTO Guliver/GettyImages
Suarez (blaugrana) deschide seria celor 4 goluri cu Gijon // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 25 aprilie 2016 00:00

Vârful Barcei a înscris patru goluri la 8-0 cu La Coruna și tot patru la 6-0 cu Gijon. E golgeterul Spaniei: 34 de reușite, trei peste Ronaldo.

Luis Suarez este unic în istoria ligii spaniole. Uruguayanul e primul care face " poker" două etape consecutive, la doar trei zile distanță. Patru goluri miercuri, la 8-0 cu La Coruna în deplasare, performanță repetată la 6-0 împotriva lui Sporting Gijon.

VIDEO: Vezi AICI golurile!

Sâmbătă, pe Camp Nou, vârful blaugrana nu a punctat o oră de joc. Apoi, dezlănțuire. Hat-trick în 14 minute (63-77), inclusiv două penaltyuri transformate, plus un gol de final (88).

"Liga y Pichichi", a titrat Mundo Deportivo pe copertă în ziua meciului. Titlul de campion și titlul de golgeter, cu Suarez în centrul imaginii strângând o minge în mâini. Și ambele sunt acum mai aproape.

Primul la Gheata de Aur

Barca a rămas lider, chiar dacă doar victoriile directe cu Atletico și Real o țin pe locul 1, fiind la 3 etape de al 24-lea său trofeu în La Liga. Iar atacantul celest, 8 goluri în spatele lui Ronaldo cu două runde în urmă, are acum 3 în față. E întâiul și la Gheata de Aur.

"Nu e obiectivul meu să fiu golgeter, nu fac o obsesie. Cel mai important e să câștigăm campionatul", a declarat Suarez. "Totuși, Pichichi va fi binevenit".

19 penaltyuri. Record!

În acest campionat, Barca a primit 19 lovituri de pedeapsă (trei numai sâmbătă, toate transformate), record în La Liga. Precedentul record îi aparținea lui Betis, din 1986-1987 (16). În actualul sezon, are un avantaj net în fața rivalelor Atletico și Real.

Barcelona 19 pro - 1 contra
Atletico 2 pro - 1 contra
Real Madrid 9 pro - 4 contra

53de goluri are Suarez pentru Barcelona în 2015-2016 în toate competițiile (49 de meciuri)

122de goluri a reușit MSN în actuala stagiune (Suarez 53, Messi 40, Neymar 29)

Suarez 2015-2016

  • 34 de goluri în La Liga (32 meciuri)
  • 8 goluri în Champions (9)
  • 5 goluri în Copa del Rey (3)
  • 5 goluri la CM Cluburi (2)
  • 1 gol la Supercupa Europei (1)
  • 0 goluri în Supercupa Spaniei (2)

Gol din ofsaid, trei ”11 metri” corecte

Un meci cu multe faze controversate. Dar arbitrii au greșit cel puțin o dată, în minutul 63, când au validat golul de 2-0 al lui Suarez. Uruguayanul era în poziție clară de ofsaid. Loviturile de pedeapsă pentru Barca au fost însă corecte.

  • Penalty 1: Canella a blocat centrarea lui Alves cu cotul
  • Penalty 2: Sanabria, bodycheck la Neymar
  • Penalty 3: Vranjes l-a tras cu mâna stângă de umăr pe Neymar

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează