INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - INTER 0-0

VIDEO Un nume mare italian face praf Derby d'Italia: "Urât, chiar foarte urât. De-asta suntem unde suntem". Juve, stop-gol după 44 de meciuri! 

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 11:49

Dino Baggio, care a jucat și la Juve, și la Inter, critică meciul etapei, Juventus - Inter 0-0, în care bianconerii au avut mingea și ocaziile, dar seria de goluri din campionat s-a încheiat sâmbătă. Nerazzurrii au ajuns la al doilea egal alb în deplasare cu echipe din top 3, după 0-0 la Napoli.

"Dacă ar fi fost box, ar fi câștigat Juventus la puncte, dar s-a jucat fotbal, și Inter a rămas cu un punct de aur". Așa a deschis Sebastiano Vernazza cronica acestui Derby d' Italia în Gazzetta dello Sport. 

"Mai mare încredere în calitățile noastre"

Squadra nerazzurra a preferat siguranța, s-a aventurat rar în atac și n-a riscat aproape deloc, acceptând egalul din Piemont. Și continuă să fie singura care nu a pierdut niciun meci în acest campionat, cu două remize albe în cele mai importante deplasări ale sezonului: 0-0 și la Napoli, și la Torino. Într-o poziție foarte bună în lupta pentru titlu. 

Totuși, Spalletti, antrenorul său, ar fi vrut mai mult: "Trebuia să fim mai liniștiți și să avem mai mare încredere în calitățile noastre. Puteam face ceva în plus, chiar dacă am mai câștigat un punct pe un teren dificil. Tot ce am obținut până acum a fost câștigat de noi". 

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului Juventus - Inter 0-0

Nu a mai primit gol de cinci meciuri

Juventus a dominat, a avut 19 șuturi, dintre care 8 pe poartă, în timp ce adversarii au cadrat o singură minge, însă campioana nu a mai înscris. Și, după 44 de partide în care punctează neîntrerupt în Serie A, se oprește aici. "Golul a fost unicul lucru care ne-a lipsit. Nu era ușor, Inter e o echipă compactă. Păcat, trei puncte ar fi fost ideale pentru moral", afirmă Allegri, care rămâne și cu un amănunt pozitiv: bianconerii nu au mai primit niciun gol în ultimele cinci întâlniri oficiale.

"Acestea sunt cele mai bune echipe?"

Mulți au fost însă dezamăgiți de calitatea jocului. Unul dintre ei, Dino Baggio, 60 de selecții și 7 goluri pentru squadra azzurra, ex-Inter și Juve. "Derby d'Italia? Urât, chiar foarte urât. Dacă acestea sunt cele mai bune echipe ale noastre, două dintre cele mai bune, atunci e de înțeles de ce fotbalul italian nu trece printr-o perioadă bună. De aceea suntem unde suntem", s-a plâns finalistul World Cup 1994, care a văzut meciul în redacția Gazzettei dello Sport. 

"Inter? Se poate bate până la capăt, are șanse în lupta pentru titlu. Și Juventus, la fel. Noi trebuie să ridicăm nivelul de joc, să creștem ritmul în timpul meciurilor. Nu suntem încă la nivel maxim, așa cum aș vrea, putem fi și mai buni de atât. Țin cont însă și că am jucat marți în Ligă, iar week-end-ul trecut a fost deplasarea de la Napoli. Îi felicit pe băieții mei"  Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

"Au fost momente în joc când am pierdut prea multe baloane. Nu ne-am exprimat la adevărata valoare și nici n-am fost suficient de răi. Dar, întorcându-ne cu un punct și fără gol primit, cred că e bine" Luciano Spalletti, antrenor Inter

6,5a fost media notelor lui Juventus în Gazzetta dello Sport

6 a fost media notelor lui Inter Milano în cotidianul roz

Arbitru, corect: n-a fost penalty la mâna lui Benatia

"Centralul" Paolo Valeri a avut de luat o singură decizie cu adevărat dificilă pe "Allianz Stadium" din Torino. Imediat după pauză, Icardi a tras la poartă din întoarcere, de la marginea careului, dar Benatia a oprit mingea cu mâna. Fără ca arbitrul să oprească jocul.

Nerazzurrii au cerut penalty, însă Valeri a ales corect, pentru că poziția apărătorului era naturală. Stoperul, aflat în cădere, și-a ținut mâna în spatele corpului, pentru a ateriza pe ea. Nu a avut intenția de a lovi balonul cu mâna. Concluzia: henț involuntar, nu era 11 metri.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close