INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY - WATFORD 6-0

Vincent Kompany, legenda lui Manchester City, pleacă de la echipă » Declarațiile emoționante ale fundașului care a dat TOTUL: „A venit timpul să plec, oricât de copleșitor ar suna”

Vincent Kompany pleacă de la Manchester City după 11 ani glorioși // Sursă foto: Facebook Vincent Kompany
Vincent Kompany pleacă de la Manchester City după 11 ani glorioși // Sursă foto: Facebook Vincent Kompany

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 mai 2019 12:15

Vincent Kompany, 33 de ani, căpitanul belgian al lui Manchester City, a jucat în finala Cupei Angliei cu Watford, câștigată cu un impresionant 6-0, ultimul meci în tricoul echipei pentru care a dat totul în ultimii 11 ani.

Sufletul echipei pleacă de pe Etihad Stadium după 11 ani glorioși, în care a înscris 20 de goluri în 360 de meciuri în toate competițiile, câștigând 11 trofee, printre care 4 titluri în Premier League. 

Kompany revine la Anderlecht, unde va ocupa funcția de antrenor-jucător. 

Adevărat simbol al superclubului care a spart Big Four din Premier League, schimbând definitiv dimensiunea fotbalului din Anglia, Kompany și-a luat adio de la fani printr-o serie de declarații emoționante. 

„Manchester City mi-a dat totul, la fel cum și eu am dat totul pentru acest club. A venit timpul să plec. Oricât de copleșitor ar părea, nu pot decât să mă simt recunoscător în fața tuturor celor care m-au susținut în această călătorie atât de specială, la un club atât de special.

Îmi amintesc prima mea zi aici la fel de clar cum o vizualizez și pe ultima. Îmi amintesc și port cu mine amabilitatea pe care am primit-o de la oamenii din Manchester. Niciodată nu voi uita cum toți fanii noștri au rămas loiali față de mine în momentele bune, dar în special în momentele negative. M-ați inspirat să nu renunț niciodată”, a scris Kompany.

Scrisoarea deschisă a lui Vincent Kompany pentru fanii lui Manchester City:

 

An Open Letter to the fans. PART 1 of 2 Dear all, Community Shield Winners! Back 2 back League Cup Winners! Back 2...

Publicată de Vincent Kompany pe Duminică, 19 mai 2019

 

La rândul său, Khaldoon Al Mubarak, unul dintre patronii lui Manchester City, a avut doar cuvinte de laudă la adresa gladiatorului belgian.

„Definește eșența clubului. Mulți jucători au contribuit la renașterea lui Manchester City, dar niciunul nu a fost mai important decât Vincent Kompany. Timp de un deceniu, a fost sângele, sufletul și inima unei echipe atât de talentate. O voce înfloritoare în vestiar, un om măsurat, poate fi la fel de mândru cum suntem și noi de el”, a declarat acesta, potrivit BBC. 

Kompany merge la Anderlecht

Fotbalistul a oferit mai jos detalii despre revenirea la Anderlecht, clubul unde a evoluat între 2003 și 2006:

 

An Open Letter to the fans. Part 2 of 2 And yet I choose to rebel against what an end wants to be. I choose to be...

Publicată de Vincent Kompany pe Duminică, 19 mai 2019

Vezi și:

Pep Guardiola, declarații FURIBUNDE după „tripla” istorică: „Oamenilor nu le plac învingători! Nu suntem la fel de respectați ca United sau Liverpool”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează