INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA LONDRA

Vineri 13, zi norocoasă pentru Terry » A fost achitat în cazul remarcelor rasiste

Foto: mirror.co.uk
Foto: mirror.co.uk

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 iulie 2012 18:21

Terry, 31 de ani care fusese acuzat de rasism, a fost achitat azi de justiţia britanică

Provocat de Anton Ferdinand, căpitanul lui Chelsea l-a numit pe acesta "negru de rahat" în timpul unui meci între Chelsea şi QPR din octombrie anul trecut. Lui Terry i s-a retras banderola de căpitan al Angliei pentru Euro 2012 şi judecata a fost amînată pentru finalul sezonului, ca să nu-i afecteze prestaţiile la turneu.

Magistratul Howard Riddle l-a găsit nevinovat pe fotbalist în cazul acuzaţiilor de rasism: "Chiar şi cu ajutorul camerelor TV, a experţilor în citit pe buze, sau a martorilor, e imposibil să confirmăm că acelea au fost cuvintele exacte folosite de jucător. E de asemenea imposibil de stabilit ce i-a zis înainte Anton Ferdinand. Totul s-a petrecut în doar cîteva secunde, iar o mare parte din timp, Terry era acoperit de alţi jucători şi nu este vizibil pe cameră. Terry a susţinut că el nu a spus aşa ceva, asta a fost declaraţia lui de la începutul investigaţiei".

Într-un alt caz asemănător în Premier League, jucătorul lui Liverpool, Luis Suarez, a fost amendat şi suspendat 8 meciuri la începutul anului pentru că ar fi folosit termenul "negrito" într-o discuţie în contradictoriu pe teren cu fundaşul lui Manchester United, Patrice Evra.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează