INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Vinicius, amenințat înaintea mesajului antirasism? „Te distrugem!”

Vinicius, în negru, foto: Imago
Vinicius, în negru, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 11:34 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 11:48

Un jurnalist spaniol a dezvăluit că realizatorii emisiunii El Chiringuito ar fi făcut presiuni pentru ca Vinicius, atacantul lui Real Madrid, să nu lanseze videoclipul antirasism și susține că are probe.

Scandalul rasist cu brazilianul Vinicius în centrul său încă nu s-a stins în Spania. 

Toni Petrea a revenit în Liga 1! Prezentat oficial: „Mult succes”
CHINDIA
Toni Petrea a revenit în Liga 1! Prezentat oficial: „Mult succes”

Derapaj rasist la adresa lui Vinicius: „Nu mai face pe maimuța!” 

Mai întâi, atacantul lui Real Madrid a fost insultat în timpul emisiunii El Chiringuito pentru modul cum sărbătorește golurile pe teren. „Dacă vrei să dansezi samba, te duci la Carnavalul de la Rio. Aici, trebuie să-i respecți pe ceilalți jucători, nu mai face pe maimuța", a declarat Pedro Bravo, președintele Asociației agenților spanioli și colaborator al show-ului transmis de postul TV Mega. 

Jucătorul i-a dat cu un mesaj tăios antirasism, anunțându-i pe „rasiști" într-un clip video că „nu mă voi opri din dans". Înaintea răspunsului său, ar fi apărut ceva care aprinde și mai tare focul. 

ESPN Brasil a confirmat amenințarea împotriva lui Vinicius

Potrivit Marca, jurnalistul iberic Iñaki Angulo a dezvăluit pe canalul său de YouTube că reprezentanții El Chiringuito l-ar fi amenințat pe Vinicius: „Dacă lansezi acel videoclip, te distrugem!". Și Angulo susține că are dovezi! Mai mult. ESPN Brasil a confirmat informația. 

Josep Pedrerol, fondatorul și realizatorul emisiunii, a reacționat: „Pregătim o plângere penală împotriva celor care au afirmat că avem o atitudine mafiotă. Vom merge până la capăt, e bine să rezolvăm totul la tribunal. Acest program poate greșește sau nu, dar niciodată nu amenință. Vom demonstra că nu l-am amenințat pe Vinicius”. 

Agentul lui Vinicius: „E sută la sută fals” 

Și impresarul lui Vinicius, Federico Pena, s-a implicat. A negat pentru site-ul managingmadrid.com că atacantul sau cei din jurul său ar fi fost amenințați: „E sută la sută fals”. 

I-a cerut scuze: „Dar nu a fost rasism” 

Josep Pedrerol i-a transmis și el un mesaj lui Vinicius, încercând să-și protejeze colegul. „Pedro Bravo, un comentator al acestei emisiuni, a spus «să nu mai faci pe maimuța». În Spania, această expresie colocvială înseamnă nu mai face prostii. Poate a fost o exprimare nefericită sau nepotrivită, dar nu a fost rasism", a spus Pedrerol. "Pedro Bravo și-a cerut scuze și asta fac și eu acum. Dacă ești de culoare și te-a deranjat, îți cer scuze. Dacă ești alb și te-a deranjat, îți cer scuze”.

Citește și: 

Vinicius Junior e victima unui scandal de rasism în Spania: „Trebuie să-ți respecți colegii și să nu mai dansezi ca maimuța”

Fanii lui Atletico Madrid au oripilat cu scandările rasiste la adresa lui Vinicius: „Ești o maimuță”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
enigmaticul
enigmaticul  •  21 Septembrie 2022, 20:15

Ce vină are el dacă-i urât? Problema este că se mai și ”strâmbă”, și atunci devine și mai urât și insuportabil!

sadikul
sadikul  •  21 Septembrie 2022, 12:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close