INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

A opta oară când i se întâmplă în Spania! Ce a pățit brazilianul Vinicius Junior în meciul restanță cu Getafe

Vinicius Junior / Foto: Imago
Vinicius Junior / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 11:51 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 12:53

Vinicius Jr (23 de ani) a fost iar victima insultelor rasiste în La Liga. Înaintea partidei contra lui Getafe (2-0). ♦ Fanii gazdelor au strigat, în fața autocarului care ducea la stadion pe cei de la Real Madrid, „Vinicius, maimuță”. ♦ Afectat sau nu de acest nou atac dezgustător, brazilianul s-a întrecut în ratări, reușind doar un assist.

Scene reprobabile în Spania. A devenit aproape un sport național să-l insulți pe Vinicius Junior. Este foarte trist, dar adevărat, că fenomenul rasismului în fotbalul iberic încă n-a dispărut de pe stadion. 

Al treilea transfer din 2024 în fotbalul mondial! Cine întrece mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham
MERCATO
Al treilea transfer din 2024 în fotbalul mondial! Cine întrece mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham

Și Vinicius Junior o poate confirma, prin tot ceea ce a suferit în această ediție din LaLiga și nu numai. Este cel puțin pentru a opta oară când extrema braziliană e atacat în acest fel mizerabil de așa-zișii suporteri ai echipei adverse. 

Joi seara, pe „Coliseum", înaintea restanței de campionat câștigată de lider (2-0), câțiva ultrași ai lui Getafe nu s-au putut abține. Și l-au jignit pe Vini chiar și în afara arenei. 

În drumul autocarului blanco către stadion, cu mai bine de un ceas înaintea startului partidei, s-a auzit repetat scandarea „Vinicius, mono!".

Vinicius Jr a ratat două ocazii singur cu portarul

Nu au fost mulți suporteri, dar suficienți pentru a se consemna un alt episod de condamnat. Poate că și această primire ostilă a influențat evoluția brazilianului de 23 de ani pentru echipa lui Carlo Ancelotti. 

Pentru că internaționalul auriverde a ratat două imense ocazii singur cu portarul, chiar dacă s-a remarcat la pasa decisivă oferită lui Joselu la al doilea gol. 

Cotidianul AS a contabilizat toate incidentele rasiste avându-l ca țintă a insultelor pe Vini și a ajuns la cel puțin 8, cu cel de aseară: de două ori pe „Metropolitano", casa lui Atletico, apoi câte o dată la Mallorca, Pamplona, Valencia, Valladolid și Sevilla. În unele situații el a și exagerat, plângându-se prea tare și concentrându-se mai puțin la realizările din teren.

Vinicius a fost și promotorul unei campanii anti-rasism!

Extrema lui Real Madrid vrea să schimbe legea în Spania și să depisteze și rasiștii de pe rețelele sociale. Deja în noiembrie trecut, el a fost promotorul unei campanii în țara natală, „Rasism, nu vă faceți că nu vedeți!"

11 goluriși cinci assisturi a reușit Vinicius Jr. în cele 20 de meciuri disputate pentru Real Madrid în toate competițiile din acest sezon

Pe panouri publicitare din orașele importante ale Braziliei a fost afișat respectivul mesaj, la fel cum s-a întâmplat în New York și-n unele orașe din Spania în care Vini a fost atacat și insultat în 2023.

„În sprijinul său s-au poziționat acum câteva luni Federația spaniolă și Confederația braziliană de fotbal în sensul în care au ajuns la o înțelegere pentru a disputa în martie 2024 un "amical", menit să întărească angajamentul ambelor țări de a curăța rasismul din fotbal", a dezvăluit recent media spaniolă.

Nu este prima oară, nici a doua ori a treia. Rasismul e ceva normal în LaLiga. Liga spaniolă crede că e normal, federația, la fel, iar adversarii încurajează rasismul. Regret mult. Campionatul care le aparținea cândva lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano și Messi este astăzi terenul rasiștilor.

Vinicius Junior, extremă Real Madrid

VIDEO Carlo Ancelotti, reacție după ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL
TURCIA
Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL
Fostul căpitan de la Dinamo a fost prezentat la noua echipă » Va evolua în străinătate
ISRAEL
Fostul căpitan de la Dinamo a fost prezentat la noua echipă » Va evolua în străinătate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
golf_club
golf_club  •  02 Februarie 2024, 15:59
Postat de Nini pe 02 Februarie 2024, 15:12

Sunt împotriva rasismului și cred că nu își are locul nicăieri nu numai în fotbal, dar nu vi se pare că Vinicius o cam caută cu lumânarea? De multe ori ai impresia că asta urmărește

Complet de acord, si cred ca nu e doar simplu rasism, deja este o antipatie. Fiindca la meciurile Realulul nu sunt jigniti Camavinga, Tchouameni, Alaba, etc...

Nini
Nini  •  02 Februarie 2024, 15:12

Sunt împotriva rasismului și cred că nu își are locul nicăieri nu numai în fotbal, dar nu vi se pare că Vinicius o cam caută cu lumânarea? De multe ori ai impresia că asta urmărește

Vezi toate comentariile (2)
Comentează