INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOTTENHAM - LIVERPOOL

TOTTENHAM - LIVERPOOL // Virgil Van Dijk dezvăluie secretul lui Liverpool: „«Uscătorul de păr» al lui Jurgen Klopp”

Jurgen Klopp și Virgil Van Dijk // FOTO: Guliver/GettyImages
Jurgen Klopp și Virgil Van Dijk // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 14:56

Virgil Van Dijk, cel mai scump fundaș din istoria fotbalului, a dezvăluit unul dintre secretele lui Liverpool: clipele de furie ale managerului.

În trei ani și jumătate, Jürgen Klopp a construit o echipă cu care poate trece prin zid. Liverpool nu e spectaculoasă ca Manchester City, nici rafinată ca Barcelona, ambele creația lui Guardiola, dar e o mașinărie de război. Și, acum, după trei finale pierdute, Champions, Europa League și Cupa Ligii Angliei, dar în care s-a călit, pare pregătită să câștige. Ar fi 6-a Ligă a Campionilor roșie, prima după 14 ani.

„A intrat nervos în vestiar și a țipat la mine„

Virgil van Dijk, cel mai scump fundaș al planetei-fotbal, transferat de managerul german pentru a întări și defensiva, dezvăluie care este unul dintre secretele ascensiunii „cormoranilor”. „Uscătorul de păr". „Foenul”. Clipele de furie ale neamțului. Momentele când Klopp urlă ca ieșit din minți, reproșându-le jucătorilor erorile făcute pe teren.

„El îți spune adevărul, pur și simplu. Uneori, când greșesc și nimeni altcineva nu observă, «șeful» îmi atrage atenția”, afirmă stoperul olandez.

„Cu Bayern, de exemplu. Adversarii au marcat golul egalării de la o minge pornită din spatele lui Andy Robertson. În mod normal, eu sunt acolo, să-l protejez, dar atunci n-am fost unde trebuia. Andy avea probleme, nimeni nu a zis că eu am fost vinovat. La pauză, Klopp a intrat nervos în vestiar și a țipat la mine. Știam motivul”.

„Îmi place să-l aud pe Milner urlând”

Jürgen le-a transmis și jucătorilor această stare. Atenție maximă, concentrare. Și, când unul se încurcă și greșește drumul, colegii îl readuc pe direcția corectă. „Comunicarea dură pe gazon te ține treaz”, e convins Van Dijk. „Îmi place să-l aud pe Milner urlând, chiar dacă e furios. Sau pe Henderson. Rămânem permanent cu picioarele pe pământ”. 

84.650.000 €a plătit Liverpool în ianuarie 2018 pentru a-l lua pe Van Dijk de la Southampton

„Am o relație foarte bună cu «șeful», pentru că întotdeauna îmi spune adevărul. Și eu îi zic lui adevărul. Suntem mai buni ca anul trecut. Toți am crescut și sper ca experiența să ne ajute. Dar, într-un singur meci, orice se poate întâmpla” Virgil van Dijk, fundaș Liverpool

100.000 de englezi la Madrid

Azi, se așteaptă o avalanșă de fani englezi în capitala Spaniei. "Vor fi 100.000 de britanici la Madrid", anunță cotidianul As. Chiar dacă numai 34.000 de suporteri ai lui Liverpool și Tottenham au bilete pentru a intra la meciul de pe "Wanda Metropolitano". 

4.700de polițiști vor asigura sistemul de securitate la finala Ligii Campionilor de la Madrid

Favoriți la pariuri

Și bookmakerii cred că Liverpool va câștiga finala de azi. Un supercalculator al agenției SportNation.Bet a analizat cele două echipe, iar echipa lui Klopp are 65 la sută șanse de victorie la Madrid. În același timp, Salah are cea mai mare cotă să înscrie (20% șanse să marcheze primul și 40% pentru un gol în orice moment al meciului). 

Citește și:

„Băieții cu laptopuri” din spatele succesului lui Liverpool » Fizicianul Ian Graham i-a adus la club pe Jurgen Klopp, Mohammed Salah și Naby Keita!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mr.ban
mr.ban  •  01 Iunie 2019, 12:21
Postat de mihai_luchian pe 01 Iunie 2019, 00:06

Guardiola, "creatorul" Barcelonei? Cu Messi, Xavi, Eto'o, Iniesta, David Villa etc șamd câștiga și Șumudică trofeele alea. Nu vedeți că de când a plecat nu mai pupă noci finale de Ligă? Și ce loturi a avut, ce transferuri a făcut? Bine, în afară de Messi, Xavi și Iniesta :)))). Țin cu Liverpool și mai ales cu Kopp, ar fi superb să câștige a treia finală de liga. Ar fi un fel de Simona Halep la RG în 2018. C'mon Jürgen!

Sigur bat diseara. Si apoi, vom vedea noi in sezonul viitor cum isi iau revansa fata de City si iau campionatul. Cu tot cu Guardiola, vedetele si miliardele de petrodolari ale lui City. Au scapat cu 1 punct sezonul asta. Sa vedem daca mai au acelasi noroc si la anu. Pana atunci, sa ne bucuram de finala. C'mon Jurgen, c'mon Liverpool!

mr.ban
mr.ban  •  01 Iunie 2019, 12:16
Postat de randoom11 pe 01 Iunie 2019, 00:26

cand te gandesti ca, ca si castigatoare a premier league primesti mai multi bani decat atunci cand castigi ucl. nu mai spun ca,ucl l-au mai luat parca in 2007 astia de la liverpool,dar campionatul nu l-au mai luat de aproape 30 de ani daca nu ma insel. sincer acuma,iei trebuiau sa se concentreze pe premier league,ca acolo este problema,nu la ucl.

Ei trebuie sa se concentreze pe toate competitiile, sa incerce sa le ia pe toate. Sa nu le luam din merite. Liga Campionilor e o competitie dura, grea, care iti macina toate resursele si energia in timp. E o performanta mare ca au ajuns in finala al doilea an la rand. Vorbeste multe. Si apoi, crezi ca a fost mare diferenta intre Liverpool si City sezonul asta in Premier League? City a luat campionatul la 1 punct diferenta. Iti dai seama? 1 punct. Mai ales ca Chelsea, locul 3, a fost la 25 puncte distanta. Despre ce vorbim? O sa vezi ca o sa ia si campionatul. N-am nici un dubiu.

randoom11
randoom11  •  01 Iunie 2019, 00:26

cand te gandesti ca, ca si castigatoare a premier league primesti mai multi bani decat atunci cand castigi ucl. nu mai spun ca,ucl l-au mai luat parca in 2007 astia de la liverpool,dar campionatul nu l-au mai luat de aproape 30 de ani daca nu ma insel. sincer acuma,iei trebuiau sa se concentreze pe premier league,ca acolo este problema,nu la ucl.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează