INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Visează să se mențină în premieră în Serie A și aproape toți titularii sunt jucători luați cu împrumut!

Bucuria jucătorilor lui Frosinone // foto: Imago Images
Bucuria jucătorilor lui Frosinone // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 11:52 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 12:33

Frosinone a promovat în vară în Serie A pentru a treia oară în istoria clubului și încearcă să se mențină în elita fotbalului italian. Ceea ce șochează este că Eusebio Di Francesco are în lot nu mai puțin de 10 fotbaliști împrumutați. 

Odată cu sosirea lui Dean Huijsen de la Malaga, echipa ciociară ar putea alinia cu ei un prim „11”!

Un star al Barcelonei, criticat dur de vicepreședintele federației. „Parcă la națională își trimite fratele geamăn mai puțin talentat!”
GERMANIA
Un star al Barcelonei, criticat dur de vicepreședintele federației. „Parcă la națională își trimite fratele geamăn mai puțin talentat!”

Frosinone are șase puncte avans față de zona retrogradării după 17 etape disputate din actualul sezon în Serie A. Trupa pregătită de Eusebio Di Francesco încearcă să se salveze în premieră, după ce în două rânduri, 2015-16 și 2018-19, nu a rezistat și a picat imediat în Serie B. 

Ceea ce este ieșit din comun se întâmplă la nivelul lotului, care are nu mai puțin de 10 fotbaliști transferați sub formă de împrumut. 

După ce va veni în ianuarie Dean Huijsen (Malaga), se vor face 11, cu care antrenorul ciociarilor ar putea alcătui o primă echipă!

JUCĂTORII ÎMPRUMUTAȚI LA FROSINONE

  • Caleb Okoli (Atalanta)
  • Kaio Jorge (Juventus)
  • Reinier (Real Madrid)
  • Giorgi Kverdanze (Kolkheti Poti)
  • Matías Soulé (Juventus)
  • Pol Lirola (Marseille)
  • Arijon Ibrahimovic (Bayern)
  • Enzo Barrenechea (Juventus)
  • Walid Cheddira (Napoli)
  • Stefano Turati (Sassuolo)

Cu jucători plătiți cu salarii modeste și cu cel mai mic buget dintre cele 20 de cluburi din Serie A, Frosinone se luptă să supraviețuiască, "revoluționând" Il Calcio. 

Echipa lui Eusebio Di Francesco a reușit și o mare surpriză în Coppa Italia, eliminând-o pe campioana Napoli cu 4-0 în deplasare, în „optimi"!

„Riscul pe care ți-l asumi când aduci jucători împrumutați de la cluburi mari (3 sunt doar de la Juventus) este să te trezești cu niște puști trufași, dar toți pe care i-am transferat în vară sunt buni ca oameni", declară antrenorul de 54 de ani.

Frosinone, echipa unui orășel de 45.000 de locuitori

Arhitectul proiectului low cost e Guido Angelozzi, directorul sportiv al echipei din orășelul cu 45.000 de locuitori, fost la Lecce, Bari, Sassuolo și Spezia: „Îi mulțumesc președintelui pentru eforturile pe care le face. Nu am calculat exact, dar cred că am depășit bugetul clubului. 

7,39de milioane de euro este totalul sumelor brute primite ca salariu anual de jucătorii lui Frosinone, echipa cu cel mai mic buget din Serie A în acest sezon

Totuși, când am avut de rezolvat anumite transferuri mi-a spus să merg mai departe. Uneori, dacă nu ai suficiente resurse financiare ai nevoie de idei și de un grup bun de scouteri. Sunt încântat că granzi ca Juventus și Bayern au avut încredere să ne dea jucători".

Suntem fericiți cu parcursul actual. Serie A e foarte dificilă și mai avem un drum lung până la final. Fiecare meci e o bătălie și doar în acest mod ne-am putea salva de la retrogradare. Unicul lucru pe care-l pot garanta este că ne vom simți bine.

Guido Angelozzi, director sportiv Frosinone

Citește și alte știri de fotbal internațional

Scandal înainte de Cupa Africii » Un fotbalist din Camerun susține că are 17 ani. Imaginile cu el au creat polemică
CUPA AFRICII
Scandal înainte de Cupa Africii » Un fotbalist din Camerun susține că are 17 ani. Imaginile cu el au creat polemică
Lista pe care niciun fotbalist nu ar vrea să se afle
ACCIDENTĂRI
Lista pe care niciun fotbalist nu ar vrea să se afle

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  29 Decembrie 2023, 13:47

La multi ani, Daniel Scorpie, multumim pentru toate stirile (traduse sau nu) despre Serie A si pentru pronuntiile impecabile din timpul comentariilor! Scorpie si Stefanescu sunt forta pe Serie A!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează