INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Vitor Baia îl apără pe Mourinho în "cazul Casillas": "Şi pe mine m-a ţinut rezervă, am protestat, dar a fost cea mai bună lecţie"

Articol de GSP - Publicat joi, 27 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 27 decembrie 2012 18:29

Fostul portar al lui FC Porto şi al naţionalei Portugaliei, Vitor Baia, povesteşte că şi el a trecut printr-un episod asemănător cu cel al lui Iker Casillas, cînd Mourninho l-a lăsat pe bancă, deşi nu era accidentat.

În 2002, cînd Mourinho începea cel de-al doilea an ca antrenor la FC Porto, l-a ţinut rezervă pe Baia, legendă a clubului lusitan şi căpitanul echipei. Mou a dorit să demonstreze astfel că în echipă nu există individualităţi şi că nimeni nu e de neînlocuit. Baia povesteşte că nu a acceptat prea bine decizia şi chiar a fost sancţionat de club, fiind suspendat pentru că a criticat public hotărîrea antrenorului.

"Am învăţat atunci că Mourinho tratază toţi jucătorii la fel, nu există stele în vestiar şi jucători obişnuiţi. După această pedeapsă am crescut mult iar acum, privind înapoi, nu mă îndoiesc că acel moment m-a schimbat în bine. Am muncit mult mai mult, ca niciodată, iar recompensa a venit. A fost o pedeapsă care m-a ajutat enorm", a explicat Vitor Baia, conform presei spaniole.

Anii care au urmat, 2003 şi 2004, au fost excelenţi, FC Porto cîştigînd cu Mourinho toate titlurile pe plan intern, Cupa UEFA, Liga Campionilor şi Mondialul Cluburilor.

Iker Casillas a fost rezervă la meciul Malaga - Real Madrid 3-2, pentru prima oară în ultimii 10 ani din decizie tehnică, iar presa a speculat că fotbalistul nu se mai înţelege deloc cu Mourinho, care a vrut astfel să-i dea o lecţie.

Playtech: Anamaria Prodan îl face praf pe Reghe: Nu mai are ce căuta lângă noi. Îmi e greaţă


Comentarii (5)
fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  27 Decembrie 2012, 21:59

Poate că decizia lui Mou de al ține o etapă pe margine pe Iker este acoperită și justificabilă de cifrele sale destul de slabe. În nici un caz nu suntem pe locul 3 în campionat din cauza lui însă și el are un sezon slab. Oricum, prost moment și-a ales să o pună în practică. Și-a pus Bernabeul în cap, cred că va fluierat una-două etape.

alucian75
alucian75  •  27 Decembrie 2012, 21:00

aha, si uite asa Iker o sa isi dea seama de niste treburi si o sa ineapa si el sa progreseze; nu de alta dar a trecut de 30 de ani si ne-am saturat sa tot asteptam de la el sa confirme, sa faca meciuri mari... Nu-i asa, Baia? Deci Casillias pe langa ca este un super mare portar mai este si un super mare caracter.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  27 Decembrie 2012, 19:32

Jose Mourinho este cel mai mare antrenor din Univers ...El nu a pierdut niciodata un meci din vina lui ...Nu trebuie sa dea socoteala la nimeni cum antreneaza si cum face echipa ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează