INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SURPRIZĂ ÎN CUPA ANGLIEI

"Voiam să le dăm cinci!"» Vezi cum a fost eliminată Newcastle din Cupă de către o echipă abia promovată din liga a cincea!

stevenage
stevenage

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2011 00:00

Un start  perfect al anului 2011 pentru Newcastle United, marcat de două victorii în faţa celor de la Wigan (1-0) şi West Ham (5-0), a fost zdruncinat teribil de înfrîngerea din Cupă în faţa lui Stevenage, echipă abia promovată în liga a patra!

Deşi cu absenţe notabile, precum vîrful Andy Carroll sau internaţionalul argentinian Jonas Gutierrez, Newcastle avea misiunea clară de a elimina o formaţie care se chinuie undeva la mijlocul clasamentului din League Two, al patrulea eşalon fotbalistic din Anglia.

Cu toate acestea, Alan Pardew a beneficiat de un prim unsprezece destul de valoros, cu fotbalişti precum Coloccini, Alan Smith, căpitanul Kevin Nolan, Joey Barton sau Leon Best, irlandezul care, în urmă cu doar cîteva zile, marcase un hat-trick în partida cu West Ham. Primele sale 3 goluri pentru club!

"Le dăm cinci!"

Înainte de partidă, managerul Graham Westley a încercat să îşi încurajeze jucătorii, spunîndu-le că vor învinge cu scorul de 5-0, cel cu care adversara de ieri o învinsese pe West Ham la mijlocul acestei săptămîni.

"Jucătorii mei au înţeles că nu am glumit în vestiar. Spre deosebire de cei de la Newcastle, elevii mei aveau de demonstrat că merită ceva mai mult. Nu au dat cinci, au dat doar trei, dar pentru mine şi pentru CV-urile lor înseamnă cam acelaşi lucru.

În fond, aceasta este menirea Cupei Angliei, de asta se dispută această competiţie, pentru astfel de surprize!", a punctat tehncianul englez.

Lacrimi şi pumni

O deviere cu ghinion a lui Williamson, care a marcat în propria poartă după şutul lui Long (50), urmată de dublarea avantajului prin şutul excelent trimis de Bostwick (55) au pus mari semne de întrebare cu privire la calificarea lui Newcastle în următorul act.

Eliminarea lui Cheick Tiote a adus disperarea în tabăra "coţofenelor", şi nici măcar golul din prelungiri marcat de "bad-boy" Barton nu a adus speranţa pe chipurile jucătorilor lui United. Winn a înscris imediat pentru 3-1, iar Newcastle a reuşit performanţa de a fi doar a treia echipă din Premier League scoasă din FA Cup de către o echipă din al patrulea eşalon!

La final, oaspeţii nu şi-au putut stăpîni emoţiile. Căpitanul Nolan a izbucnit în plîns chiar pe teren, iar ceilalţi jucători au plecat la vestiare cu capul plecat. De partea cealaltă, bucuria imensă a fanilor echipei-gazdă a fost dusă la extrem de către un suporter, care, pătruns pe teren pentru a se bucura, i-a aplicat o corecţie chiar unui jucător de la Stevenage, lovindu-l cu pumnul în faţă!

Cine este Stevenage?

Echipa este relativ nouă în comparaţie cu celelalte grupări din Insulă, fiind înfiinţată în 1976, cu aproape un secol după Newcastle. Pînă la promovarea în liga a patra, consemnată în vara anului trecut, singurele performanţe notabile erau două cupe FA Trophy, competiţie asemănătoare Cupei Ligii, însă destinată formaţiilor din eşaloanele 5-8.

Formaţia evoluează pe "Broadhall Way", un stadion cu o capacitate de 7000 de locuri, care este dotat şi cu o instalaţie de nocturnă. O echipă foarte tînără, Stevenage beneficiază şi de aportul unor jucători experimentaţi, precum portarul Day, care a evoluat şi în Premier League, la Tottenham şi Watford.

În acest moment, gruparea ocupă locul 15 în League Two, principalul obiectiv fiind menţinerea în al patrulea eşalon.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close