INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMENDĂ

Clubul american antrenat de Wayne Rooney, amendat! Motivul din spatele deciziei

DC United, echipă antrenată de Wayne Rooney.
FOTO: Imago
DC United, echipă antrenată de Wayne Rooney. FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2022 17:08 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2022 17:41

DC United, formație antrenată de legendarul jucător Wayne Rooney (37 de ani), a fost amendată cu suma de 25.000 de dolari de conducerea Major League Soccer. 

Clubul din capitala Statelor Unite este acuzat de încălcarea regulilor impuse de forul fotbalistic în ceea ce privește felul în care un nou antrenor este angajat, au scris englezii de la The Independent

Neuer, mărturisire cutremurătoare » Ziariștii Bild au făcut acum legătura cu bandajul prin care și-a ascuns suferința
BAYERN
Neuer, mărturisire cutremurătoare » Ziariștii Bild au făcut acum legătura cu bandajul prin care și-a ascuns suferința

Regulile MLS prevăd ca în faza finală a procesului de recrutare să participe cel puțin o persoană de culoare sau un afro-american, forul anunțând sancțiunea dată clubului din Washington într-un comunicat oficial.

Major League Soccer a terminat recent ancheta în ceea ce privește procesul de angajare organizat recent de DC United și a aflat că echipa nu a respectat toate regulile angajării din MLS, actualizate în 2021 cu scopul de a spori eficacitatea politicii organizației, inclusiv o atenție mai deosebită asupra angajării candidaților de culoare. 
Politica MLS implică ca în faza finală a procesului de recrutare să ai doi sau mai mulți candidați, dintre care unul trebuie să fie de culoare sau afro-american. 
Clubul DC United a fost astfel amendat cu suma de 25.000 de dolari pentru nerespectarea acestor reguli. 

- Comunicat MLS

Recent, clubul DC United a anunțat că respectă decizia luată de conducerea MLS. 

Așa cum a spus și conducerea MLS, recentul proces de angajare al unui nou antrenor principal al echipei a avut în faza finală doi candidați, dintre care unul a fost de culoare sau afro-american, așa cum prevăd regulile ligii. Candidatul de culoare s-a retras din cursa pentru postul de antrenor.
Candidatul a acceptat cererea clubului de a participa la interviu și a participat la interviu. Candidatului i-au fost puse exact aceleași întrebări ca și celorlalți, inclusiv unele ce țin de tactica folosită, stilul de joc, staff și cum ar dori să antreneze echipa. 

Ulterior, candidatul a anunțat conducerea ligii că noi am fost cei care nu i-au oferit postul de antrenor, când de fapt a dorit să preia echipa la sfârșitul sezonului, pentru a efectua un stagiu de pregătire alături de jucători. După ce a aflat doleanța sa, clubul s-a concentrat pe anhajarea unui alt antrenor.
DC United a făcut un lucru important din a chema la interviuri candidați din grupuri diverisificate, inclusiv în posturi de antrenor sau în conducerea clubului. 
Acest lucru a dus la diversificarea grupului, echipa noastră fiind una dintre cele mai diversificate din întreg campionatul.

- Comunicat DC United

DC United, locul 14 în clasamentul MLS în sezonul trecut

DC United a încheiat sezonul recent de MLS pe locul 14 în Conferința de Est, cu 27 de puncte strânse în 34 de etape. Formația antrenată de Wayne Rooney s-a aflat la 21 de puncte distanță de locul 7, ultimul loc ce asigura prezența în play-off, ocupat de Orlando City. 

VIDEO. Rezumat: DC United - New York City FC 0-2

Citește și:

Cristiano Ronaldo a rămas ieri fără 3 milioane de urmăritori pe Instagram

Echipa lui Ianis Hagi, cea mai slabă din istoria grupelor Ligii!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează