INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Webo presează UEFA în scandalul de rasism cu Colțescu: „Trebuie o pedeapsă dură!”

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 12:12 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 13:31

Piere Webo, fostul internațional camerunez, antrenor secund la Bașakșehir, spune că „am simțit furie. Nici acum nu mi s-a dat un răspuns pentru cuvintele arbitrului”. Meciul PSG - Bașakșehir, din 8 decembrie, a fost suspendat și reluat a doua zi, cu alți arbitri.

Au trecut 49 de zile de la acel meci încheiat cu un scandal comentat în toată lumea. Pierre Webo, 39 de ani, fost internațional camerunez, actual antrenor secund al lui Bașakșehir, l-a acuzat de rasism pe Sebastian Colțescu pentru modul cum a fost identificat de al 4-lea oficial în timpul meciului de la Paris, „ăla negru". Jocul PSG - Bașakșehir fiind suspendat definitiv și reluat a doua zi, cu alți arbitri.

Pierre Webo: „Această partidă a fost un exemplu"

Așteptând finalizarea anchetei, Webo a reluat subiectul într-un interviu pentru France Football. „Am simțit furie. Nici acum nu mi s-a dat un răspuns pentru cuvintele arbitrului", a declarat acesta. „Îmi doresc să văd sancțiuni, pentru că trebuie să fie o premieră". A cerut „o pedeapsă dură. Altfel, nimeni nu-și va mai aminti ce s-a întâmplat și totul se va repeta".

Pentru camerunez, „oricum, această partidă a fost un exemplu, prima oprită pentru rasism. Arbitrii, jucătorii, spectatorii știu de acum că, în asemenea cazuri, fotbalul se oprește în orice clipă. Ceva s-a schimbat".

„O mare presiune în vestiar"

Secundul lui Bașakșehir și-a amintit și „atunci, a fost o mare presiune în vestiar. Cei de la UEFA au venit să-i vadă pe anumiți jucători spunându-le că trebuie să reia meciul. Altfel, nu va mai fi timp pentru rejucare din cauza pandemiei și a calendarului foarte condensat". Nu a uitat să-l critice pe Thomas Tuchel, la acea vreme antrenorul lui PSG: „A demonstrat o lipsă de solidaritate"

VIDEO . Jorge Costa vorbește despre scandalul în care e implicat Colțescu „Nu trebuia să se întâmple asta!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Nicolae Stanciu e dorit în Turcia! Clubul l-a ofertat deja: „A fost contactat și agentul jucătorului”

Tudor Băluță, ghinion după ghinion: după coronavirus, accidentare! Cât va sta pe bară

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  11 Februarie 2021, 15:52

WEBO e conștient ca sustine o exagerare si joacă un rol mizerabil. S-a infuriat pentru că e rău intenționat si needucat.

red77
red77  •  26 Ianuarie 2021, 18:06

Iar s a trezit asta? Fulg de nea

danny_l
danny_l  •  26 Ianuarie 2021, 15:21

Iar a apărut ăsta *** (Webo),ce vrea,vrea să scoată ceva bani?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează