INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA SUB TEROARE

Wembley francais » Meciul dintre Anglia și Franța se va juca în memoria victimelor atentatelor de la Paris

Aleile care duc la Wembley, branduit cu simbolurile Franței, vor fi diseară pline de fani solidari cu victimele atentatelor de vineri. Aceștia au fost rugați să vină mai devreme la meci // Foto:  AFP
Aleile care duc la Wembley, branduit cu simbolurile Franței, vor fi diseară pline de fani solidari cu victimele atentatelor de vineri. Aceștia au fost rugați să vină mai devreme la meci // Foto: AFP

Articol de - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

Suporterii englezi vor cînta imnul național francez, cuvintele Marseillezei fiind afișate pe tabele. Arena londoneză va fi iluminată cu deviza Revoluției, "Liberte, egalite, fraternite".

Fotbalul nu se înclină în fața terorii. La 4 zile după atentatele terifiante de la Paris, "naționala" Franței dispută un alt amical de gală, cu Anglia. Un prilej de imensă solidaritate și omagiu față de victimele oribilului carnagiu pe care suporterii îl vor putea exprima diseară, pe Wembley.

Pe lîngă minutul de reculegere ținut pe toate stadioanele unde s-a jucat în week-end în Anglia și care va fi respectat azi, arena londoneză va fi o Franță în miniatură: vizual, sonor și emoțional.

"Templul fotbalului" va continua să fie iluminat în culorile drapelului francez, albastru, alb, roșu, arborînd la intrare deviza Revoluției, "Liberte, egalite, fraternite". Mai mult, toți fanii Albionului vor cînta imnul național fancez, cuvintele Marseillezei fiind afișate pe tabele înaintea meciului.

"Uniți contra atrocităților"

"E bine că nu s-a anulat meciul. Știm că fotbalul trebuie să înfrunte terorismul și Anglia - Franța reprezintă ocazia ideală să demonstrăm că sportul nostru este unit în fața acestor atrocități", a spus selecționerul Roy Hodgson, lăudînd decizia federației franceze de a nu renunța la amical.

2 zile închiși în cantonament

Nu toți jucătorii francezi au acceptat decizia Federației de a face deplasarea la Londra. Unii ar fi dorit anularea amicalului. "N-au mintea la fotbal, sînt afectați de atentate, dar înțeleg simbolul acestui meci", a scris L'Equipe.

Și invocă argumentul că nemții au avut două zile libere înaintea testului cu Olanda, iar ei sînt claustrați de sîmbătă la Clairefontaine, fără contact cu familiile și lumea exterioară, cu excepția mobilelor și a mijloacelor media, TV, radio, rețele de socializare.

"Sînt sigur că echipa mea și suporterii vor fi la înălțimea unui moment atît de important și le vor arăta amicilor noștri francezi solidaritate"
Roy Hodgson, selecționer Anglia

"Acest meci amical este o șansă de a oferi un spectacol de solidaritate sportivă în fața crimelor în masă și a nihilismului"
The Guardian, tabloid englez

132 de morțiși 349 răniți este ultimul bilanț oficial al atentatelor de vineri din Paris

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează