INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Surpriza startului de sezon din Premier League » Locul doi cu o posesie infimă și cele mai puține pase!

După un sezon dezamăgitor, locul 16, la șase puncte de retrogradare, „ciocănarii” lui West Ham au pornit noul sezon cu un „zid” defensiv și un contraatac letal. Foto: Imago
După un sezon dezamăgitor, locul 16, la șase puncte de retrogradare, „ciocănarii” lui West Ham au pornit noul sezon cu un „zid” defensiv și un contraatac letal. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 13:59 / Actualizat marti, 29 august 2023 15:30

După un sezon dezamăgitor, locul 16, la șase puncte de retrogradare, „ciocănarii” lui West Ham au pornit noul sezon cu un „zid” defensiv și un contraatac letal. Mingea contează extrem de puțin, important e să ajungă rapid la poartă. Sunt pe 2 acum, după un dublu 3-1 cu Chelsea și Brighton.

Pentru West Ham, sezonul trecut a însemnat suferință, multă suferință. S-a salvat, a evitat retrogradarea, dar a așteptat ultimele etape cu sufletul la gură. Locul 14, cu doar șase puncte peste Leicester, prima sub linia roșie la final.

ȘOCANT! Bătaie în centrul orașului » Fotbalistul lui Newcastle și fratele lui atacați: „Vă omorâm!”. Atenție, imagini dure!
ANGLIA
ȘOCANT! Bătaie în centrul orașului » Fotbalistul lui Newcastle și fratele lui atacați: „Vă omorâm!”. Atenție, imagini dure!

West Ham e surpriza startului de sezon din Premier League

David Moyes, 60 de ani, din 2019 managerul „ciocănarilor", și-a vândut căpitanul, vedeta, cel mai bun jucător, Declan Rice, primind 116,6 milioane de euro de la Arsenal. A găsit însă alt „închizător" valoros, mexicanul Edson Alvarez (Ajax), pentru care a plătit de trei ori mai puțin, 38 de milioane. Și, defensiv, londonezii sunt mai puternici, se baricadează mai bine, lasă mai puține spații, sunt și mai dificil de depășit.

Aceasta este strategia pentru această stagiune. Tot apărare-contraatac, stilul Moyes, însă „zidul" defensiv e și mai dur, și mai des folosit. Mingea? Apare foarte rar în jocul vișiniilor, numai la contrele-blitz, în mare viteză și, de obicei, finalizate.

Echipa lui David Moyes: o jumătate de oră, 13 pase, 1-0!

„Ne apărăm mult și foarte bine. Să nu ne păcălim, e parte din fotbal. Nu e totul să ataci", le-a explicat Moyes jurnaliștilor britanici.

În 2022-2023, echipa sa a avut o medie a posesiei de 42,1% și o medie de 385 de pase pe meci. Acum, cifrele au scăzut și mai mult. În primele trei etape a avut o posesie de 28,3% și doar 246 de pase. Cele mai mici în Premier League. Și totuși, jucând astfel, West Ham e pe locul 2, deasupra sa e numai Manchester City. Pe lângă 1-1 cu Bournemouth, are două victorii total neașteptate:

  • 3-1 cu Chelsea acasă, posesie 24,3% și 227 de pase (716 adversarii).
  • 3-1 cu Brighton în deplasare, posesie 22% și 208 pase (749 rivalii).

Împotriva lui Brighton, jucătorii lui Moyes făcuseră numai 13 pase complete în prima jumătate de oră, când conduceau cu 1-0. În repriza a doua, au marcat încă de două ori în cinci minute (58-63). 3-0 după o oră!

Surpriza startului de sezon din Premier League » Locul doi cu o posesie infimă și cele mai puține pase!

Ultima achiziție a lui David Moyes: „fulgerul" lui Ajax

Pentru un contraatac și mai performant, West Ham l-a cumpărat pe Mohammed Kudus, ghanezul-fulger de la Ajax. 43 de milioane, mijlocașul ofensiv care va duce mingea și mai iute în fața porții. Cu el, tactica lui Moyes va avea și mai mult efect. Atenție la „ciocănari"! 

20,6 milioane de euroreprezintă plusul lui West Ham în mercato în această vară: a vândut jucători de 156,4 milioane, a cumpărat de 135,8

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Florin Niță a ratat transferul la Lille » Pe cine au ales francezii
LILLE
Florin Niță a ratat transferul la Lille » Pe cine au ales francezii
Guardiola atacă titlul mondial! Poate prelua o supernațională înainte de CM 2026
MANCHESTER CITY
Guardiola atacă titlul mondial! Poate prelua o supernațională înainte de CM 2026

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  30 August 2023, 00:35

Apreciez ideea articolului, dar e complet pe langa continutul. Sezonul trecut de care pomeniti ca fiind unul cu multa suferinta e de fapt unul din cele mai bune din istoria clubului, castigandu-se un trofeu european. E adevarat, au avut niste emotii stand destul de jos in clasament pana spre finalul campionatului, insa pe final s-au salvat destul de lejer, retrogradarea era mai mult un gand de genul daca totul merge prost de tot. Inchizatorul adus in locul lui Rice nu este nicidecum Alvarez, ci este Ward-Prowse, care e cam omul inceputului de campionat pentru West Ham. Legat de datele statistice, eu cred ca lucrurile se vor schimba, West Ham a avut 2 deplasari, una la Brighton, echipa combinativa, care domina posesia chiar si cu adversari mai bine cotati, una la Bournmouth, in conditiile in care au condus pana pe finalul meciului, deci normal ca au cedat posesia si un meci cu Chelsea, care pe cat de prost arata, tot va tine posesia cu macar 75% din liga.

Nea.Marin
Nea.Marin  •  29 August 2023, 16:11

Nea Jumatate, ai vazut vreun meci live al lui West Ham sau dai copy/paste?!!

bogdanii
bogdanii  •  29 August 2023, 15:40

Iar ati tras concluzii dupa 3 meciuri, ori voi, ori patronii-antrenori din Superliga, nu e mare diferenta. Unde nu mai zici ca in marea analiza nu se tine cont ca au jucat cu Brighton, o echipa care de obicei are posesia indiferent de nume si Chelsea care a facut transferuri de 1 miliard

Vezi toate comentariile (3)
Comentează