INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Liverpool i-a ales înlocuitorul lui Jurgen Klopp » Toate semnele duc către el!

Jurgen Klopp și Mohamed Salah / Foto: Imago
Jurgen Klopp și Mohamed Salah / Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 15:33 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 15:33

Xabi Alonso, 42 de ani, va fi probabil următorul manager al lui Liverpool din vara lui 2024. Spaniolul are contract cu Bayer Leverkusen până pe 30 iunie 2026, dar și o clauză potrivit căreia poate pleca la o ofertă de la unul dintre cluburile sale ca jucător. Și Liverpool îl vrea!

Jurgen Klopp a șocat lumea fotbalului cu hotărârea sa de a părăsi Liverpool și de a lua cel puțin un an de pauză după aproape un deceniu pe Anfield Road. Dar conducătorii The Reds nu au aflat acum această decizie. 

O știu din noiembrie, așa cum a spus antrenorul german în dezvăluirea sa. Și, de atunci, spre sfârșitul toamnei, "cormoranii" au pornit căutarea noului manager.

Loți Boloni, furios, reacție neașteptată față de clubul său după a 7-a înfrângere la rând: „Nu mai vreau să mint”
FRANȚA
Loți Boloni, furios, reacție neașteptată față de clubul său după a 7-a înfrângere la rând: „Nu mai vreau să mint”

Xabi Alonso cunoaște Liverpool și a demarat excelent în cariera de antrenor

Toate semnele acestei căutări duc spre un singur om: Xabi Alonso. Fost mare jucător, campion mondial și dublu campion european cu Spania, cinci ani la Liverpool (2004-2009) cu patru trofee, inclusiv Liga Campionilor după finala istorică de la Istanbul 2005, 0-3, 3-3 în 90 de minute (a înscris și Xabi) și 3-2 la penaltyuri cu Milan, cunoaște foarte bine clubul.

Ce e la fel de important în analiza candidaturilor pentru înlocuirea lui Klopp, bascul a demarat excelent cariera de antrenor la Leverkusen. În vârstă de 42 de ani, conduce Bundesliga, ținând-o în spate pe Bayern, care a cucerit 11 titluri la rând.

În 19 etape, Bayer nu a pierdut nici măcar o dată. Performanța lui Xabi e unică în acest sezon în principalele cinci campionate europene! Are 15 succese și 4 egaluri.

„Acum mă gândesc la Leverkusen”. Dar Xabi Alonso nu a negat că va reveni la Liverpool în vară

Întrebat de ocazia de a deveni urmașul lui Klopp, Alonso nu a confirmat nimic. Dar nici nu a negat că în vară va reveni la Liverpool.

„Speculații sunt normale acum. Totuși, atenția mea se concentrează pe Bayer Leverkusen. Am o mare motivație de a reuși aici. Sunt foarte mulțumit la club, foarte fericit. Nu mă gândesc la ce va fi în luna mai", a declarat ibericul.

Acesta a accentuat: „Mă gândesc la prezent. Unde sunt acum. E locul potrivit, e un loc grozav. Asta e tot ce pot spune. Nu știu ce va fi în viitor și nici nu mă interesează în acest moment".

Clauza care-i permite lui Xabi Alonso să o preia pe Liverpool din sezonul viitor

În ciuda reacției oficiale a spaniolului, Liverpool ar fi aproape de a-l convinge pe Xabi Alonso să preia echipa, susține site-ul Football Insider. Mai ales că despărțirea sa de Leverkusen nu ar fi o problemă.

Liverpool i-a ales înlocuitorul lui Jurgen Klopp » Toate semnele duc către el!
Xabi Alonso, la ultimul meci al lui Bayer Leverkusen, sâmbătă, 0-0 cu Borussia Monchengladbach Foto: Imago

Alonso are o clauză în contract (expiră în 2026) potrivit căreia el poate părăsi Bayer în cazul unei oferte de la unul dintre fostele sale cluburi: Liverpool, Real Madrid sau Bayern Munchen. Iar propunerea de la Liverpool există.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

„Acest clovn care conduce o federație și vorbește zilnic” » Ceferin, interviu în The Guardian, cu aluzii la adresa lui Răzvan Burleanu
UEFA
„Acest clovn care conduce o federație și vorbește zilnic” » Ceferin, interviu în The Guardian, cu aluzii la adresa lui Răzvan Burleanu
Cine l-ar putea înlocui pe Xavi la Barcelona » Trei variante surprinzătoare pentru catalani!
SPANIA
Cine l-ar putea înlocui pe Xavi la Barcelona » Trei variante surprinzătoare pentru catalani!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
brujo
brujo  •  28 Ianuarie 2024, 18:37
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 28 Ianuarie 2024, 16:02

Iar fura antrenori.

Esti ok ? :))) *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  28 Ianuarie 2024, 16:48

Bine, si n-ati adresat marea întrebare: il vrea pe Dragusin la Liverpool? Si a doua mare întrebare: viseaza sa fie impresariat de Manea? Si-a depus cererea la Manea in apartamentul ăla de un milion de sterline, din centrul Londongradului - unde il invita pe Dragusin la un suc? Articol incomplet. Nota 5 cu indulgență.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  28 Ianuarie 2024, 16:02

Iar fura antrenori.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează