INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GIRONA 2-4

VIDEO Xavi, explicații după înfrângerea Barcelonei: „Asta a fost problema”

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 09:14 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 11:06

Barcelona a fost învinsă fără drept de apel, pe teren propriu, de Girona, liderul din Spania, 2-4. Iar după meci, Xavi a încercat să explice înfrângerea.

În cel mai așteptat meci al etapei a 16-a din La Liga, Girona, care era lider înaintea acestei runde, la egalitate de puncte cu Real Madrid, a învins-o categoric pe Barcelona, 4-2, după un meci pe care elevii lui Michel l-a dominat clar.

Unde a ajuns un fost antrenor adus de Hagi la Viitorul! Pregătește o echipă națională fără victorie de un an și jumătate!
SPANIA
Unde a ajuns un fost antrenor adus de Hagi la Viitorul! Pregătește o echipă națională fără victorie de un an și jumătate!

Ce spune Xavi după Barcelona - Girona 2-4

După meci, Xavi, antrenorul Barcelonei, a explicat ce nu a mers bine în jocul elevilor săi.

„E o lovitură dură pentru noi pentru că avem speranța că putem ajunge după acest meci la un punct de Girona și la două de Real Madrid. Acum suntem la 7, respectiv 5. Asta realitate. 

Barcelona e în construcție. Eu rămân pozitiv, am încredere în echipă. Dar azi am avut un rival extraordinar. Acum trebuie să mergem pe acest drum și să nu avem îndoieli. Nu avem altceva de făcut decât să muncim. Girona merită apreciere pentru ce face. E lider pe merit. E spectaculos ce fac Michel și jucătorii. Felicitări! 

Meciul a fost echilibrat, s-a decis prin detalii. Dacă ar fi câștigat Barcelona, am fi spus că era o victorie meritată. Cred că am șutat de vreo 31 de ori, dar ne-a lipsit eficacitatea. Și ne-au costat erorile din defensivă. Chiar și așa, pe final speram la 3-3”, a declarat Xavi, potrivit Mundo Deportivo.

A fost un meci foarte greu pentru noi. Cred că la anumite aspecte, advesarii au fost peste noi. Am încercat să facem ceva, dar a fost greu. Acum trebuie să continuăm să muncim și să rămânem pozitivi. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat și să încercăm să câștigăm următoarele partide.

- Robert Lewandowski

După 16 etape, Girona e lider în La Liga, profitând de pasul greși făcut de Real Madrid (1-1 cu Betis). Catalanii au 41 de puncte, cu două peste madrileni. Barcelona e pe 4, cu 34 de puncte.

Clasamentul live din La Liga

VIDEO. Rezumatul meciului Barcelona - Girona 2-4

Citește și:

Marius Șumudică, contestat de fani după al treilea eșec la rând în campionat » Ce scuză a găsit antrenorul lui Gaziantep

Azerii îl dau pe Adrian Mutu la CFR Cluj » Ce s-a întâmplat la ultimul meci al lui Neftchi Baku

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dream
dream  •  11 Decembrie 2023, 18:36

Nu înțeleg cum puteți scrie că Girona a dominat clar? In ce sens? La ce? Nu a câștigat nici o statistica semnificativa, darămite.. "clar". Barcelona a avut peste 30 șuturi iar Girona a dat 4 goluri din 6 pe poarta. Ce dominare clara?

Guno71
Guno71  •  11 Decembrie 2023, 14:54

Faza defensiva e "calcaiul lui Ahile" al Barcei. Mijlocasii nu au agresivitate, nu recupereaza baloane, iar fundasii stau prea departe de mijlocasi, sunt expusi cand mingea trece de mijlocasi. Plus greseli flagrante de plasament, iesirea anapoda la offside... Varza...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Decembrie 2023, 11:22

Felicitări, Xavi Burcă! Ai făcut varză echipa, dar ții discursuri heirupiste. Băi, ex-fotbalistule, că antrenor nu ești, cât timp vei schimba meci de meci componența axului apărării, nu vei fi altfel decât praf! Araujo și Kounde sunt când în flanc, când pe centru, Cancelo ba pe stânga, ba pe dreapta, pe lângă Kounde sau Araujo îi plantezi ori pe Christensen, ori Martinez! Unde ai văzut tu așa ceva la vreo echipă care se respectă?! N-ai două meciuri la rând cu aceiași doi fundași centrali. Acolo îți trebuie maximum de omogenitate, pentru că e nevoie de sincronizare și de coordonare perfecte. Ce mijlocași ai adus? Oriol Romeu, care a ajuns rapid rezervă și Gundogan, care e ca și cum n-ar fi?! Așa vrei să faci tu performanță?! În condițiile astea, te mai miri că te surclasează Girona?! Girona, bă?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează