INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Xavi Hernandez: "Dacă trebuie, pot să repet asta de 200 de ori: sînt pregătit pentru orice!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 23 august 2014 19:16

Zvonurile conform cărora Xavi Hernandez s-ar gîndi din nou să plece de la FC Barcelona au devenit tot mai dese în ultimele zile. Căpitanul blau-grana nu a fost titular în partida cu formaţia mexicană Club Leon (6-0), pentru Trofeul Gamper, iar asta l-ar fi deranjat pe fotbalistul de 34 de ani, care ar fi decis să spună adio.

Xavi a apărut într-o conferinţă de presă pentru a aborda din nou subiectul. Iniţial, Neymar fusese desemnat să vorbească în faţa presei, dar brazilianul s-a accidentat şi nu va juca în prima etapă, cu Elche, duminică, de la 22:00, pe Camp Nou. Astfel, clubul catalan l-a desemnat pe căpitan să vorbească şi, cu această ocazie, să repete că e decis să continue la Barcelona.


"Sînt pregătit pentru orice şi voi accepta orice situaţie. Voi fi aici pentru orice are echipa asta nevoie. Dacă trebuie, pot să repet asta de 200 de ori: sînt pregătit pentru orice!

Am citit prin presă că nu vorbesc cu Luis Enrique, e o prostie, nu ştiu de unde apar aceste zvonuri, am o relaţie extraordinară cu el. Ne-am înţeles bine mereu şi aşa va fi şi în continuare Sînt liniştit, motivat, îmi place ceea ce văd. Sînt mai motivat decît în prima zi cînd am jucat pentru Barça.

De cînd am debutat, la 18 ani, mereu am avut parte de o concurenţă feroce, iar asta face bine echipei. Toate piesele sînt importante pentru grup, nu e nimic nou pentru mine. Voi munci pentru a fi important pentru echipă, pentru a da randamentul cerut. Sînt pregătit pentru orice!

Viitorul arată bine, avem un antrenor care ştie exact cum vrea să jucăm. Luis Enrique are nişte idei foarte clare, totul arată bine. Presiunea şi exigenţa vor fi la cote maxime. Trebuie să cîştigăm trofee, avem obiective frumoase.

Etapa mea la naţională s-a încheiat, singurul meu ţel acum e să dau totul pentru Barça. Muncesc mult pentru a fi important pentru echipa asta, voi accepta orice decizie", a spus Xavi.

A fost o vară agitată pentru "creierul" Barcelonei. Dezamăgit de sezonul fără trofee cîştigate, de trecerea sa de la a fi o piesă de bază a echipei la statutul de rezervă şi cu sentimentul că nu mai este considerat important pentru grup, Xavi a fost la un pas să se despartă de Barcelona după 23 de ani în blau-grana. A avut oferte din Qatar şi din SUA, însă, în cele din urmă, după o discuţie cu cărţile pe masă avută cu Luis Enrique, Xavi a decis să continue.

Citeşte şi: Mesaj tranşant al lui Luis Enrique pentru unul dintre liderii Barcelonei: "Rămîi? Perfect! Dar dacă nu joci, să n-avem discuţii!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sasquatchro
sasquatchro  •  23 August 2014, 19:01

"Dezamăgit de sezonul fără trofee cîştigate". Serios, doamna Cristina? Pai Barca a castigat tocmai trofeul ratat aseara de R€yal. :))))))))) Si nu vreau sa fiu carcotas, dar se scrie "castigate". :))) "Sint"?! Pe bune?! :))))))))))))) Am 36 de ani si nici mama la 66 nu mai scrie "Sint". :))))))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează