INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - BETIS 4-0

Xavi Hernandez crede că a găsit următoarea legendă a Barcelonei: „Poate marca o eră”

Lamine Yamal, 15 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează pentru Barcelona în acest secol. A fost introdus pe finalul partidei cu Betis, 4-0, duel contând pentru runda #32 din La Liga. +13   FOTO
Lamine Yamal, 15 ani, a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează pentru Barcelona în acest secol. A fost introdus pe finalul partidei cu Betis, 4-0, duel contând pentru runda #32 din La Liga.

Articol de - Publicat duminica, 30 aprilie 2023 10:48 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 12:32

Lamine Yamal, 15 ani și 290 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care evoluează pentru Barcelona. „Poate marca o eră”, spune Xavi.

Yamal a fost introdus pe finalul partidei cu Betis, 4-0, duel contând pentru runda #32 din La Liga, și este acum cel mai tânăr fotbalist care a jucat vreodată la prima echipă a Barcelonei într-o competiție oficială, având numai 15 ani și 290 de zile.

Numele noului patron de la FCSB » Gigi Becali i-a cedat acțiunile
FCSB
Numele noului patron de la FCSB » Gigi Becali i-a cedat acțiunile

Xavi: „Lamine Yamal poate marca o eră la Barcelona”

„I-am spus să încerce lucruri pe teren și a făcut-o. E special. Chiar putea marca împotriva lui Betis, dar portarul Rui Silva s-a opus. A jucat cu încredere și a arătat de ce e capabil. N-are frică și e extrem de talentat. Câteva dintre pasele lui în treimea finală au fost foarte bune. 

E dificil să găsești un fotbalist ca el, nu arată de 15 ani, e foarte matur, e gata să joace și se antrenează excelent. Poate marca o eră la acest club”, a declarat Xavi după partida de sâmbătă seară.

@espnfc Youngest player to EVER debut for Barca 😳 #barca #fcbarcelona #laliga ♬ past lives - favmusicvibes

Component al naționalelor de juniori ale Spaniei, de la U15 până la U19, Yamal va împlini în iulie 16 ani. Extremă dreapta de picior stâng, Lamine are un agent celebru, Jorge Mendes, impresarul portughez care a colaborat până de curând cu Cristiano Ronaldo.

Topul celor mai tineri debutanți din istoria La Liga:

  • Luka Romero - 15 ani și 219 zile
  • Sansón - 15 ani și 255 zile 
  • Irastorza - 15 ani și 288 zile 
  • Óscar Ramón - 15 și 289 zile 
  • Lamine Yamal - 15 și 290 zile

Xavi: „Lamine Yamal îmi amintește de Iniesta”

Xavi l-a lăudat și în urmă cu câteva zile pe Yamal, fiind impresionat de calitățile fotbalistului cu origini în Guineea Ecuatorială: „E un jucător care ne poate ajuta cu talentul său. Are multă personalitate, e excelent în duelurile unu la unu și la ultima pasă. 

Am vorbit cu el și e recunoscător pentru șansa oferită... Lamine e diferit, ca Pedri, dar îmi amintește de Iniesta. Pentru vârsta lui nu-i este frică de nimic, are o obrăznicie specială în sens fotbalistic. Se antrenează extraordinar și n-am mai văzut pe nimeni așa acum la academie”.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Nume surpriză pe lista lui Juventus » Cine l-ar putea înlocui pe Max Allegri
ITALIA
Nume surpriză pe lista lui Juventus » Cine l-ar putea înlocui pe Max Allegri
Final nebun în Roma - Milan! Două goluri marcate după minutul 90 » Clasamentul ACUM
AS Roma - AC Milan
Final nebun în Roma - Milan! Două goluri marcate după minutul 90 » Clasamentul ACUM

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează