INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Cu Xavi nu e de glumă! Reguli stricte la Barcelona » Pique, vizat de noul regulament

Xavi a condus azi primul antrenament la Barcelona // FOTO: facebook.com/fcbarcelona
Xavi a condus azi primul antrenament la Barcelona // FOTO: facebook.com/fcbarcelona

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 20:24 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 21:30

Xavi nu glumește. Antrenorul Barcelonei impune reguli dure pe „Camp Nou”. Amenzi, devreme acasă, fără călătorii în timpul sezonului și fără sporturi extreme.

Din prima zi ca antrenor al Barcelonei, Xavi i-a avertizat pe toți: "În primul rând, e important să avem reguli. După aceea, vom discuta despre valori, despre respect și atitudine. Nu voi fi dur, dar vom aplica reguli".

Xavi are un pariu la Barcelona: „Vreau să semneze prelungirea contractului, poate fi cel mai bun din lume”
BARCELONA
Xavi are un pariu la Barcelona: „Vreau să semneze prelungirea contractului, poate fi cel mai bun din lume”

Piqué e vizat de regulile lui Xavi

Unele din regulile sale au fost aflate de jurnaliștii spanioli.

  • Se vor da amenzi. Din 2014, după venirea lui Luis Enrique, pedepsele au fost înlăturate pe „Camp Nou", susține AS. De acum, vor fi aplicate din nou, ca pe vremea lui Pep Guardiola.
  •  Cu 48 de ore înaintea unui meci, jucătorii nu mai pot ajunge târziu acasă.
  • Activitățile extrasportive vor fi controlate chiar de Xavi. Nimeni nu va mai putea face călătorii personale în timpul sezonului. Nici măcar scurte, ca Piqué, pentru afacerile sale.
  • Activitățile de risc interzise. "Adio, surf! Adio, biciclete electrice!", anunță Mundo Deportivo. Din nou, veteranul Piqué e vizat. Stoperul în vârstă de 34 de ani era văzut gonind cu o asemenea bicicletă rapidă.

Xavi a concediat doi membri din staff! 

După sosirea lui Xavi, doi membri ai vechiului staff au fost demiși: Juanjo Brau, șeful fizioterapeuților, și preparatorul fizic Albert Roca. Și ei sunt considerați vinovați pentru cei 11 accidentați din lotul blaugrana. 

3 milioane de euroeste salariul anual al lui Xavi Hernández la Barcelona (contract până în 2024)

Xavi: „Presiune, agresivitate, intensitate"

La conferința de presă de luni, Xavi a vorbit și despre cum vrea să joace Barcelona sub comanda lui. „Când vă aud, mă înfior. Noi suntem Barça, cel mai bun club din lume. Trebuie să învingem, aici nu există egal sau înfrângere", le-a mulțumit Xavi fanilor.

A explicat și cum va câștiga: „Atac, spectacol, un joc de posesie, nu speculativ, cu mare presiune pe adversari, cu agresivitate și intensitate".

A revenit la cuvintele aceluiași mare maestru olandez: „Până la urmă, e ideea lui Cruyff. Primul apărător e atacantul și primul atacant e portarul".

Xavi a refuzat Brazilia 

Antrenorul a confirmat că a fost dorit pe banca naționalei Braziliei: „Mi s-a propus să-l ajut pe Tite și să preiau echipa după Mondial. Dar eu nu mă gândeam decât la Barça". 

Înainte de orice, trebuie să existe reguli la echipă, pe care toată lumea le respectă. Când au fost reguli, am avut succes. Când nu, a ieșit rău. Acesta este cel mai dificil club din lume. Nu ai altă șansă, joci bine și câștigi. La egal sau înfrângere, e înmormântare și apar consecințele. Imaginați-vă ce cadou reprezintă venirea la Barcelona pentru mine și soția mea! 
 - Xavi, antrenor Barcelona

VIDEO Primul antrenament al Barcelonei sub comanda lui Xavi

Citește și: 

Guardiola, după prezentarea lui Xavi: „Să nu mă moștenească pe mine”

Barcelona poate bifa primul transfer din era Xavi » Pe ce mijlocaș au pus ochii catalanii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sooosick
sooosick  •  10 Noiembrie 2021, 12:20

Il mananca astia, el gandeste bine...!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează