INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona: „Nu voi mai continua. Clubul are nevoie de o schimbare”

Xavi Hernandez (43 de ani) a vorbit despre o posibilă plecare de la Barcelona. foto: Imago Images
Xavi Hernandez (43 de ani) a vorbit despre o posibilă plecare de la Barcelona. foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 23:11 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 17:56

Xavi Hernandez (44 de ani) nu va mai continua pe banca de la FC Barcelona începând cu 30 iunie. 

Xavi a făcut anunțul imediat după eșecul suferit de Barcelona contra lui Villarreal, scor 3-5: „Vreau să vă anunț că nu voi mai continua ca antrenor al Barcelonei și după data de 30 iunie. Clubul are nevoie de o schimbare”.

Xavi și-a anunțat plecarea de la Barcelona

Eșecul cu Villarreal, unul în care defensiva catalană a arătat îngrozitor, a compromis în mare măsură șansele la titlu. Barcelona este la 10 puncte în spatele liderului Real Madrid.

Starea de nervozitate a lui Xavi a putut fi observată și pe durata meciului cu Villarreal. După o decizie controversată luată de VAR, antrenorul s-a îndreptat către camerele TV și a strigat: „O rușine! E o rușine!”.

Xavi, tot mai contestat în Spania, a luat o decizie radicală. Speră ca plecarea lui să readucă echipa pe linia câștigătoare.

În urmă cu 3 zile, catalanii au părăsit și Cupa Regelui Spaniei, eliminați de Athletic Bilbao. Singurul obiectiv rămas în actuala stagiune este Liga Campionilor.

Xavi, conferință-șoc! Și-a anunțat plecarea: „Am gândit ca un suporter”

Xavi a explicat situația într-o conferință de presă-maraton. Cu mult tact, a răspuns tuturor întrebărilor puse de jurnaliști: 

Am luat decizia în urmă cu câteva zile. Cred că e momentul oportun. Ca suporter al clubului, asta simt. Am gândit ca un suporter! Cred că e o decizie de bun-simț. Am pus clubul deasupra mea. Sper ca asta să detensioneze situația. Eu mă simt responsabil pentru tot. Am făcut o treabă bună până acum, dar se termină la 30 iunie. 

Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Este cel mai bun, trebuie să îi acordăm încredere. Ne-am întâlnit, am avut o discuție firească. E timpul pentru o schimbare!

M-am gândit la toți cei din club. Nimeni nu merită să fie în situația asta. M-am gândit la soția mea, la fratele meu, la staff. Nu vreau să fiu o problemă pentru Barcelona. E ultimul lucru pe care mi l-aș dori! Soluția este să mă opresc
- Xavi Hernandez

Xavi încă nu a discutat cu elevii lui despre demisie: „Încă nu le-am spus jucătorilor. Mâine voi discuta cu ei. Astăzi i-am văzut triști. Nu merită să treacă prin așa ceva. E multă calitate umană în vestiar”. 

Antrenorul catalan transmite că nimic nu-l va face să se răzgândească: „Încă trebuie să luptăm în La Liga. Sper să câștigăm și Liga Campionilor. Dar nici asta nu mă va face să mă răzgândesc”. 

Clasamentul din La Liga: Barcelona, departe de titlu

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Cum a comentat căpitanul lui Liverpool decizia managerului de a se retrage la vară + Ce i-a promis pentru despărțire
ANGLIA
Cum a comentat căpitanul lui Liverpool decizia managerului de a se retrage la vară + Ce i-a promis pentru despărțire
„Noul Drăgușin”! Genoa l-a transferat pe înlocuitorul fundașului român
GENOA
„Noul Drăgușin”! Genoa l-a transferat pe înlocuitorul fundașului român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
mishu_74
mishu_74  •  29 Ianuarie 2024, 19:06
Postat de adypoparo pe 28 Ianuarie 2024, 14:16

NU INTELEG CUM acesti indivizi vad fotbalul . Ati uitat ca Barca este campioana , cu Xavi ? Acum citeva luni era cel mai bun prin presa . Si nu puteti intelege, va depaseste inteligenta fotbalistica faptul ca Xavi a intinerit echipa ca niciodata , avea in ultimele mecuri 4 fotbalisti de 16 ani, unul de 20 si accidentat titularul nationalei Spaniei ! Habar nu aveti dupa citi ani a reusit Feruson sa ia prima data campionatul in Anglia ! Din pacate daca pleaca Xavi v-a venii un oarecare care va profita de munca lui pentru ca Barca in momentul de fata are un MINUNAT viitor . ( greu de inteles de UNII ) .

degeaba a fost campioana, Barca in momentul actual e ca o gaina fara cap. nu arata deloc a echipa care sa faca fata pe mai multe planuri, intern si extern. dupa cum s-a si vazut, mai exista teoretic in CL si asta din cauza ca CL revine abia peste o luna. Napoli o sa mature cu ei pe jos. jucatorii aia tineri nu mi se par deloc niste jucatori cum erau Messi, Iniesta sau Xavi la vremea lor. sunt umbre palide, vor mult dar fac putin. Xavi e depasit la momentul asta. sunt de-acord ca a avut si ceva accidentari, dar in continuare atacul sufera. Pe Felix il tine rezerva si mi se pare singurul care incearca ceva si reuseste in atac. Ferran si Rafinha nu sunt jucatori de Barca, sunt muncitori amandoi, dar pe mine nu ma conving. din Lewa a mai ramas umbra celui ce a fost candva, ii trebuie 7 ocazii ca sa inscrie un gol, iar Yamal e un copil, talentat dar inca fricos fara multe realizari. de Jong si Gundogan, sa zicem ca mai fac fata, Gavi si Pedri sunt mai mult accidentati, iar ceilalti mijlocasi efectiv nu se ridica la nivel. ajungem in spate unde se fac de ani de zile improvizatii. inainte de venirea lui cu cativa ani se improviza si nici Xavi in 3 ani nu a gasit solutii pt aparare, inca improvizeaza. so, concluzia logica era sa lase pe altul. il respect pt cariera fabuloasa de jucator, dar ca antrenor Barca la mom actual e o palarie prea mare pt el. a incercat, nu zic nu, dar nu a reusit pe deplin. Barca nu arata a echipa inca...

VardyParty
VardyParty  •  28 Ianuarie 2024, 15:51
Postat de cpt.ahab pe 28 Ianuarie 2024, 14:44

Încă suferă după bătăile strașnice pe care le-au încasat madrilenii de la Ronaldinho, Messi &co. Meciuri după care publicul madrilen aplauda în picioare. Sigur, victoriile alea au fost cu arbitrii.

Hai Căpitane, nu fi trist. Anunțul e pozitiv. Constructiv. Acu’ sa mai vedem cine se bagā in nebunia asta cu firmǎ mare, datorii multe, si rafturi goale in spate. Mai am eu o doamnä, clientā, care pe hârtie are 7apte case, doamnā care a dat buzna la mine ĩn birou, “Vardy, fac orice, imi trebuie 10,000- pe 3rei luni, fac orice, înțelegi?” Cam ǎsta ar fi avantajul de a cuceri Ungaria, dar - ce spun eu? Noi nu facem fațǎ nici la ce-avem în curte, aşa cum corect îmi aminteşte nevasta. Aşa şi cu Barcelona, Căpitane: cine-i poate ține piept nebunei?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  28 Ianuarie 2024, 14:44
Postat de enigmaticul pe 28 Ianuarie 2024, 12:16

Măi Georgică/Stelică, despre ce bani bani vorbești tu, acolo? Ai dovezile că ei au câștigat meciuri cu arbitrii? Oare n-ar fi bine să te uiți tu, mai atent, să vezi cum câștigă meciurile ”albișorii” tăi?? Sper că ai urmărit ultimele două meciuri ale lor, și ai văzut în ce manieră au câștigat, așa că, nu-ți mai canaliza energia pentru probleme pe care nu le stăpânești bine. Știi vorba aceea, ”hoțul strigă hoții”.

Încă suferă după bătăile strașnice pe care le-au încasat madrilenii de la Ronaldinho, Messi &co. Meciuri după care publicul madrilen aplauda în picioare. Sigur, victoriile alea au fost cu arbitrii.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează