INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi visează să o antreneze pe Barcelona » Ce spune legenda catalanilor despre preluarea postului din vară

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 07 martie 2017 21:03

Xavi Hernandez, fostul căpitan al Barcelonei şi una dintre legendele echipei de pe "Camp Nou", a vorbit pentru Le Parisien despre posibilitatea ca el să devină antrenorul catalanilor.

Chiar dacă a recunoscut că unul dintre visurile este să antreneze Barcelona la un moment dat, fotbalistul de 37 de ani spune că nu se pune problema ca el să fie cel care îl va înlocui pe Luis Enrique din vară.

"Postul de antrenor al Barcelonei este un vis de-al meu şi deja lucrez la asta, însă mai întâi trebuie să primesc licenţele necesare. Sunt foarte multe lucruri pe care un viitor antrenor trebuie să le înveţe pentru că va avea în faţă un vestiar cu 25 de jucători, plus un staff tehnic şi medical.

Nu iau în calcul să-l înlocuiesc pe Luis Enrique în această vară. Mai întâi trebuie să devin un antrenor cu acte în regulă. Încă văd fotbalul din perspectiva jucătorului, nu din cea a antrenorului. Sezonul următor va fi ultimul pentru mine, iar de acolo înainte voi vedea ce va urma", a spus jucătorul de la Al-Sadd pentru cotidianul francez.

Xavi a mai vorbit şi despre modelele sale din antrenorat, spunând că rivalul de la Real Madrid, Zinedine Zidane, este un exemplu de urmat pentru cei care îşi propun să înceapă o carieră în acest domeniu.

"Zidane este un model pentru toată lumea, la fel ca Guardiola, Luis Enrique sau alţi jucători care au devenit antrenori de succes. Ei îşi pot împărtăşi experienţa jucătorilor şi dispun de caracterul şi pasiunea necesară", a mai spus acesta.

17 sezoanea evoluat Xavi pentru echipa mare a Barcelonei, reuşind să-şi treacă în palmares 4 trofee Champions League, 8 titluri în La Liga, două Supercupe ale Europei, 3 Cupe, 7 Supercupe ale Spaniei şi de 3 ori Campionatul Mondial al Cluburilor

surse: leparisien.fr, dailymail.co.uk

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează