INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Zaragodzilla blaturilor » Patronul lui Săpunaru e bănuit de manevre murdare pentru salvarea Zaragozei

Agapito Iglesias, +1   FOTO
Agapito Iglesias, "oaia neagră" a Spaniei

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 30 mai 2013 20:28

Potrivit anchetei Marca, preşedinţi ai unor cluburi din Primera şi Segunda Division îl acuză pe Agapito Iglesias că aranjează finalurile de sezon ca să evite retrogradarea.

Săpunaru e serios ameninţat cu retrogradarea şi, mai grav, implicat în scandalul blaturilor din Spania! Echipa sa, Zaragoza, a ajuns ţinta acuzaţiilor făcute sub protecţia anonimatului de mai mulţi preşedinţi de cluburi din Primera şi Segunda Division că şi-a regizat salvarea în ultimele două sezoane. Marca îşi continuă ancheta, cu mărturiile împotriva patronului Agapito Iglesias, 49 de ani, cel de care s-au săturat şi suporterii alb-albaştri, cerîndu-i demisia de mai multe luni!

Blat cu Levante
Din 2010, de cînd a ajuns şi preşedinte, nu doar acţionar majoritar, Agapito a început să tragă sforile. Zaragoza a terminat mereu campionatul cu griji, iar în sezoanele 2010-'11 şi 2011-'12 s-a salvat chiar în ultima etapă. Victoria cu Levante în deplasare (2-1) de pe 21 mai 2011 este elocventă.

"În timpul zborului spre Dublin, la finala Europa League Porto - Braga, circula deja printre preşedinţi anecdota că jocul e trucat. Agapito a zîmbit ironic în stilul său, zicînd «Totul este aranjat». Atunci nu l-am crezut", a povestit o sursă. "A fost un meci scandalos, cu două goluri ale lui Gabi. 100% a fost blat, oricine va investiga se poate convinge", a confirmat alta

A fugit de Zaragoza
În sezonul următor, după plecarea lui Aguirre, s-au întîmplat lucruri mai ciudate. "Un antrenor n-a acceptat să semneze înainte să fie pus Jimenez. De faţă cu mulţi martori, Agapito i-a zis că va cîştiga primele partide, dar de ultimele se ocupă el. A fugit imediat şi acum lucrează în afara Spaniei", susţine alt preşedinte.

Patronul chiar s-a ocupat. Zaragoza a reuşit o revenire istorică, recuperînd 12 puncte din martie pînă în mai! S-a salvat din nou în ultima etapă, cu o victorie "afară" cu Getafe (2-0), după un meci în care madrilenii au avut trei jucători eliminaţi.

Au votat în vestiar
Blaturile se stabileau uneori la cabine! "Înaintea unui alt meci cu Levante, acasă, s-a votat cu mîna sus dacă vînd sau nu. A ieşit că nu, deşi destui erau de acord. Partida a fost de rahat, pentru că toţi se suspectau în teren. A cîştigat Zaragoza, cu 1-0", spune încă un preşedinte. Cu acele 3 puncte în antepenultima etapă, Levante ar fi fost în play-off-ul Ligii în locul Malagăi.

Li se înfundă acum?
Săpunaru (foto) şi Zaragoza se află acum tot într-o situaţie dramatică. Locul 19 şi într-o luptă în care doar una dintre Deportivo, Celta, Mallorca şi Zaragoza scapă! Dar pare să nu-i mai ajute nici un blat. "Toată lumea se teme mereu de Zaragoza în astfel de situaţii, dar sezonul ăsta are adversari greu de cumpărat. Nu-i suspectăm nici pe Betis, nici pe Atletico. Betis a măturat pe jos cu ei, 4-0, în etapa trecută", a încheiat dezvăluirile o altă sursă de încredere a ziarului spaniol.

Clasament etapa 37
17. Deportivo 35p
18. Celta 34p
19. Zaragoza 34p
20. Mallorca 33p
Şansa Zaragozei e s-o bată pe Atletico, iar Celta să nu cîştige cu Espanol şi Deportivo să se împiedice cu Real Sociedad, toate angrenatele la retrogradare fiind gazde.

"Cele mai neaşteptate finaluri de stagiune pe care le-am văzut vreodată în viaţă sînt cele făcute de Zaragoza" (Preşedinte de club din Spania)

"Nu mai dau mîna cu Agapito. Pentru ce mi-a făcut anul trecut şi ce auzisem despre el, nu mai vreau să ştiu nimic" (Preşedinte de club din Spania)

"Patronul i-a spus că va cîştiga primele jocuri, dar de ultimele se ocupă el. Antrenorul a refuzat şi a plecat din Spania" (Preşedinte de club din Spania)

15 puncte în ultimele 6 etape a obţinut Zaragoza în sezonul 2011-2012. Doar campioana Real Madrid a strîns mai multe (18) în aceeaşi perioadă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează