INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Zei pentru alții » Adrian Mutu e printre jucătorii la care Inter a renunțat mult prea ușor! Ultimul e Nicolo Zaniolo

Articol de - Publicat duminica, 17 februarie 2019 09:00

Inter a renunțat la mulți jucători de mare calitate de-a lungul timpului. Ultimul e Nicolò Zaniolo, puștiul de 19 ani care strălucește azi la Roma.

Vara trecută, când l-a adus pe Nainggolan, Inter ar fi trebuit să-i plătească Romei 38 de milioane de euro. În cele din urmă, pentru a acoperi această sumă, milanezii au inclus și jucători în afacere, doi nerazzurri trecând pe Olimpico. Unul dintre ei era Davide Santon. Pentru al doilea nume, Monchi, directorul sportiv al giallorossilor, l-ar fi vrut pe Ionuț Radu, dar Piero Ausilio, care se ocupa și de mercato la gruparea lombardă, i l-a propus pe Zaniolo, estimat atunci la 4,5 milioane. Și așa a rămas. 

Astăzi, Nicolò Zaniolo e marea revelație a Romei. La 19 ani și 225 de zile, tocmai a devenit cel mai tânăr italian cu "doppietta" într-un meci de Champions League. Toată lumea vorbește de el, Juventus deja îl curtează, dar romanii vor să-l "blindeze". Plănuiesc să-i mărească de peste șase ori salariul anual, de la 300.000 la 1,8 milioane de euro net, plus bonusuri, într-un contract ce va expira în 2024. Fără clauză de reziliere. 

Zaniolo nu e primul fotbalist foarte bun pierdut de Inter. De-a lungul timpului, au fost mulți. Pe "Meazza", nu au fost apreciați la adevărata lor valoare și au fost lăsați să plece. Și au fost zei departe de culorile nerazzurre. 

5goluri are Nicolò Zaniolo la Roma: 3 în Serie A, două în Ligă

ANDREA PIRLO: Un artist dăruit marii rivale

Mijlocașul descoperit de Lucescu la Brescia a suferit la Inter, folosit prea puțin și împrumutat de două ori în trei sezoane (la Reggina și Brescia). Ajuns la Milan, în 2001 (17 milioane de euro), a fost un magician pentru clubul rossonero, cucerind 9 trofee (inclusiv două Ligi) într-un deceniu extraordinar. 

DENNIS BERGKAMP: Moratti nu l-a mai vrut

Încă de la primul sezon, Bergkamp a fost decisiv la cucerirea Cupei UEFA (1994), fiind golgeterul competiției, cu opt goluri. A reușit un hat-trick de efect la 3-1 cu Rapid, în prima manșă a turului 1. Totuși, criza de la Inter l-a afectat. Iar Massimo Moratti, care cumpărase clubul în 1995, nu l-a mai vrut. L-a vândut la Arsenal. Pe "Highbury", olandezul a fost un erou. 

ROBERTO CARLOS: Hodgson îl punea pe alt post

Pentru Carlos, Inter a fost prima aventură în afara Braziliei, în 1995. O rachetă de fundaș stânga. Dar antrenorul Hodgson îi cerea să joace mai avansat, și lui nu-i plăcea. I-a spus patronului Moratti, care i-a propus varianta Real Madrid, unde a rămas 11 ani. Un nume mare la blancos. 

CLARENCE SEEDORF: Cedat la schimb cu Coco

Nerazzurrii au plătit 24,3 milioane de dolari în decembrie 1999 pentru a-l aduce pe Seedorf de la Real. A stat doar două sezoane și jumătate, fără a cuceri niciun trofeu. Dat Milanului la schimb cu Coco, și-a luat revanșa: 10 trofee în 10 ani pentru rossoneri! 

FABIO CANNAVARO: Au scăpat printre degete Balonul de Aur

Ce stoper a irosit Inter! A investit 23 de milioane de euro (2002), transferându-l pe Cannavaro de la Parma. Și totuși, doi ani mai târziu, a renunțat la el, oferindu-l lui Juventus la schimb cu uruguayanul Carini. Un portar de rezervă! În 2006, Fabio a primit Balonul de Aur. 

LEONARDO BONUCCI: Un singur minut de Serie A

Între 2006 și 2009, Leo a fost mereu sub ochii șefilor lui Inter. Dar a jucat un singur meci de Serie A. Un minut în ultima etapă (2006). Și, în cele din urmă, a fost cedat la Genoa, o monedă de schimb la transferul lui Thiago Motta. E unul dintre cei mai buni fundași centrali ai lumii. A profitat Juventus. 

PHILIPPE COUTINHO: Afacere pentru Liverpool!

Cumpărat cu doar 4 milioane la 16 ani, Coutinho a fost lăsat la Vasco până la majorat. După aceea, a jucat doar 47 de meciuri în toate competițiile în doi ani și jumătate pe "Meazza", fiind împrumutat la Espanyol în 2012. Inter l-a cedat pentru 13 milioane la Liverpool, care i l-a vândut ulterior Barcelonei cu 135 de milioane. 

ADRIAN MUTU: Prea mare concurența

La doar 20 de ani, Mutu (adus cu 6,5 milioane în ianuarie 1999) nu a rezistat unei concurențe acerbe într-o echipă cu multe stele: printre ele, Roberto Baggio, Ronaldo, Zamorano, Recoba și Vieri. După un an și jumătate, a fost lăsat să plece la Verona pentru 4 milioane. Avea să înscrie peste 100 de goluri în Serie A, cele mai multe la Fiorentina.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  17 Februarie 2019, 11:10

looseri .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează