INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA RUSIEI

Zenit a cîştigat Cupa Rusiei

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 mai 2010 00:00

Zenit – Sibir 1-0 (0-0)

Stadion: Olymp 2, Rostov
Arbitru: Alexander Kolobaev
Marcatori: Şirokov ('60) / -
Spectatori: 15.840

Zenit St.Petersburg este noua deţinătoare a Cupei Rusiei, după ce a trecut cu scorul de 1-0, de Sibir Novosibirsk, prin golul marcat de Şirokov, din penalty.

Dacă Sibir nu avea nici un trofeu cîştigat înainte de această finală, Zenit se mîndrea cu o cupă obţinută în 1999, după ce învinsese cu scorul de 3-1 pe Dinamo Moscova şi cu o altă prezenţă în ultimul act al competiţiei, în 2002, cînd a cedat în faţa lui ŢSKA, cu 2-0.

În primele 20 minute, Zenit a presat defensiva lui Sibir, fără să-şi piardă calmul, obţinînd nu mai puţin de 5 cornere. Jucătorii îmbrăcaţi în alb-albastru au avut de multe ori în faţă doar nişte jaloane pe lîngă care s-au strecurat uşor şi au tras la poarta lui Sibir, fără să marcheze însă. Danny şi Kerzhakov au fost cei mai ghinionişti jucători ai liderului din Rusia, ratînd 6 ocazii mari de a înscrie. Cele 2 echipe au intrat la pauză, cu acelaşi scor cu care au început partida, 0-0.

Chiar dacă Sibir a ridicat ştachetă după pauză, tot Zenit a fost cea care a continuat să dicteze ritmul jocului, iar în minutul 60, Şirokov a deschis scorul după ce a executat perfect o lovitură de pedeapsă. 

Portarul de 33 de ani, din poarta lui Sibir, Kowalewski, a continuat să facă minuni şi s-a opus în repetate rînduri majorării scorului. Echipa clasată pe ultimul loc în Rusia a avut cea mai mare ocazie de a egala, în minutele de prelungire, cînd mingea nu a vrut să intre în poarta lui Malafeev. După 93 de minute de joc, Zenit îşi adjudecă pentru a doua oară în istorie acest trofeu, fiind în acelaşi timp primul obţinut de cînd pe bancă se află Luciano Spalletii.

Zenit: Malafeev - Anyukov, Kryzanac, Lomberts, Hubocan - Danny, Bystrov (Rosina), Denisov, Zirianov (Faizulin) - Şirokov, Kerzhakov (Kanunnikov)

Sibir: Kowalewski - Medvedev, Filipenko, Molosh, Buhryakov, Valentic, Aravin, Makarenko, Klimavicius (Nagibin), Cizek (Vasiliev), Degtyarev (Antipenko)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  16 Mai 2010, 16:33

am anticipat acest lucru ://www.pariuri-x.ro/forum/rusia/avancronica-etapei-a-11-a-din-rusia-finala-cupei-rusiei-t30854-10.html#p240209

 •  16 Mai 2010, 15:29

oleeee oleeee.... zenit no1

Vezi toate comentariile (2)
Comentează