CAMPIONATE  ·  CUPA RUSIEI

Zenit a cîştigat Cupa Rusiei

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 mai 2010 00:00

Zenit – Sibir 1-0 (0-0)

Stadion: Olymp 2, Rostov
Arbitru: Alexander Kolobaev
Marcatori: Şirokov ('60) / -
Spectatori: 15.840

Zenit St.Petersburg este noua deţinătoare a Cupei Rusiei, după ce a trecut cu scorul de 1-0, de Sibir Novosibirsk, prin golul marcat de Şirokov, din penalty.

Dacă Sibir nu avea nici un trofeu cîştigat înainte de această finală, Zenit se mîndrea cu o cupă obţinută în 1999, după ce învinsese cu scorul de 3-1 pe Dinamo Moscova şi cu o altă prezenţă în ultimul act al competiţiei, în 2002, cînd a cedat în faţa lui ŢSKA, cu 2-0.

În primele 20 minute, Zenit a presat defensiva lui Sibir, fără să-şi piardă calmul, obţinînd nu mai puţin de 5 cornere. Jucătorii îmbrăcaţi în alb-albastru au avut de multe ori în faţă doar nişte jaloane pe lîngă care s-au strecurat uşor şi au tras la poarta lui Sibir, fără să marcheze însă. Danny şi Kerzhakov au fost cei mai ghinionişti jucători ai liderului din Rusia, ratînd 6 ocazii mari de a înscrie. Cele 2 echipe au intrat la pauză, cu acelaşi scor cu care au început partida, 0-0.

Chiar dacă Sibir a ridicat ştachetă după pauză, tot Zenit a fost cea care a continuat să dicteze ritmul jocului, iar în minutul 60, Şirokov a deschis scorul după ce a executat perfect o lovitură de pedeapsă. 

Portarul de 33 de ani, din poarta lui Sibir, Kowalewski, a continuat să facă minuni şi s-a opus în repetate rînduri majorării scorului. Echipa clasată pe ultimul loc în Rusia a avut cea mai mare ocazie de a egala, în minutele de prelungire, cînd mingea nu a vrut să intre în poarta lui Malafeev. După 93 de minute de joc, Zenit îşi adjudecă pentru a doua oară în istorie acest trofeu, fiind în acelaşi timp primul obţinut de cînd pe bancă se află Luciano Spalletii.

Zenit: Malafeev - Anyukov, Kryzanac, Lomberts, Hubocan - Danny, Bystrov (Rosina), Denisov, Zirianov (Faizulin) - Şirokov, Kerzhakov (Kanunnikov)

Sibir: Kowalewski - Medvedev, Filipenko, Molosh, Buhryakov, Valentic, Aravin, Makarenko, Klimavicius (Nagibin), Cizek (Vasiliev), Degtyarev (Antipenko)Motivul perchezițiilor făcute azi la mai multe locuințe ale Duduienilor. Întâlniri secrete desfășurate între șefi ai Poliției Române și interlopi periculoși. Ce ar căuta, de fapt, poliția
Libertatea
Comentarii (2)
 •  16 Mai 2010, 16:33

am anticipat acest lucru ://www.pariuri-x.ro/forum/rusia/avancronica-etapei-a-11-a-din-rusia-finala-cupei-rusiei-t30854-10.html#p240209

 •  16 Mai 2010, 15:29

oleeee oleeee.... zenit no1

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Barbora Krejcikova
Digi
Program TV complet

Liga 1